Elzas 10 dagen (€ 550.00): vakantieBekijk de vakantie en bereken de prijs

Elzas 10 dagen (€ 550.00)

Elzas 10 dagen boeken kan vanaf 550.00 euro. Kijk verder en ontdek meer informatie over deze goedkope fietsvakantie of deze voordelige wandelvakantie.

Elzas 10 dagen: fietsvakantie of wandelvakantie

Het historische hart van Europa In de geschiedenis van Europa wisselden gebieden wel vaker van land maar heftiger dan met de Franse Elzas, daar l’Alsace geheten, was het nooit en nergens. Oorspronkelijk Duits, wisselde de Elzas als een tennisbal met Frankrijk: in 1648, 1870, 1919 en tijdelijk in 1940-44. Met enige fantasie is de hoofdstad Strasbourg de meest Europese stad te noemen, met een ligging pal aan de Rijn, al eeuwenlang de belangrijkste levensader van ons werelddeel. Het landschap van de Elzas is gevarieerd. Dicht bij de Rijn is dat vrij vlak met veel kleinere en grote kanalen, zoals het Canal du Rhône au Rhin, waarlangs geasfalteerde fietspaden lopen. Aan de voet van de Vogezen, waar kleine en vaak autovrije landweggetjes dwars door de wijnvelden lopen, is het iets heuvelachtiger. Bijna nergens in Frankrijk zijn er zoveel fietspaden als in deze streek, en ook daarom is de Elzas geknipt voor een fietsreis. Alles, behalve de taal – want er wordt daar gewoon Frans gesproken -, is in de Elzas juist éven anders dan in de rest van Frankrijk. De stadjes en dorpen ogen verzorgd en gezellig met veel vakwerkhuizen omzoomd met een kleurrijke bloemenzee. Het gebied lijkt welvarend en de bewoners stralen iets van een “joie de vivre” (= levensgenot) uit. Ook goed eten en drinken horen daar nadrukkelijk bij. De Elzas is niet geschikt voor geheelonthouders! In Strasbourg zetelt sinds de 17e eeuwe de Kronenbourg-brouwerij die regionaal, nationaal en internationaal in een behoorlijke vraag naar het gerstenat voorziet, en de Pinot Noir wijnen zijn ook niet te versmaden. Voeg daar aan toe de traditionele zuurkoolschotel of de de regionale Tarte flambé (Flammkuchen), een pizza-achtig ovengerecht met kaas, spek en uien, en u zult direct de lokale keuken appreciëren! Het culturele hoogtepunt van de reis is natuurlijk Strasbourg, hoofdstad van de Elzas en ook één van Europa, overigens een zeer fietsvriendelijke stad. Bezienswaardig zijn er de kathedraal Notre-Dame, de lokale oude stadswijk Petite France en de vele musea die deze mooie stad verrijken. De reis naar Strasbourg v.v. maakt u snel en comfortabel per ICE-trein.

Heb je interesse om deze fietsvakantie of wandelvakantie te boeken? Kijk dan zeker verder en ontdek de huidige prijs, de beschikbaarheid en meer informatie!

Bookmark and Share

Rubriek
Reisbureau


Vakantie aanbiedingen: meer reizen - vakanties - touroperators - alle soorten reizen


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Vakantie zoeken via formulier


Niets gevonden? Bekijk alle vakantie aanbiedingen op deze vakantie website!

Ontdek ook alle reisbureaus, of zoek een wellness of een vakantie via de kaart

Belangrijke info! De prijzen die VakantiePlatform.com toont, zijn richtprijzen en vanaf prijzen zonder bijkomende kosten. Er kunnen onmogelijk exacte prijzen getoond worden, omdat de prijzen van vakanties dagelijks erg schommelen en ze afhankelijk zijn van de vertrekdatum, aankomstdatum, reizigers, reisduur en andere info. Indien de prijs onbekend is, wordt er geen prijs of 0 euro getoond. Ook moet je rekening houden met extra kosten voor bepaalde vakanties, zoals: toeristenbelasting, reserveringskosten, eindschoonmaak, bedlinnen, handdoeken, toeslag voor honden, babypakket, enzovoort. Deze extra kosten zijn afhankelijk van de soort vakantie en touroperator waar je een vakantie gaat boeken. Om de juiste prijs met extra kosten voor de gewenste vakantie te kennen, moet je deze vakantie aanbieding verder bekijken.

VakantiePlatform.com is een informatieve website en verzamelt reistips, vakantie aanbiedingen en kortingen van alle soorten vakanties op 1 website. Zo kan de gewenste vakantie aanbieding of touroperator gemakkelijk binnen één site gevonden worden. Deze website wordt dagelijks geüpdatet. Echter heeft VakantiePlatform.com geen invloed op de korting, prijs, beschikbaarheid, aanbieding, actie, promotie, of andere informatie omtrent alle vakantie aanbiedingen. Enkel reizen van touroperators die hun goedkeuring hebben gegeven, worden getoond op deze website. Kijk dus zeker verder om alle juiste informatie en eventuele kortingen van deze vakantie aanbieding te ontdekken! Een vakantie aanbieding kan snel uitverkocht of vervallen zijn, daarom heeft VakantiePlatform.com ook hierop geen enkele invloed.