Actieve vakantie of sportieve vakantie


5 september 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Soorten vakantie aanbiedingen


Actieve vakantie

Actieve vakantieGaat u graag actiever op vakantie via een sportreis, zoals een fietsvakantie, wandelvakantie, surfvakantie, trektocht of nog een andere actieve vakantie? Dit is mogelijk met uw gezin, als koppel, in groep of met mensen waarmee u nog moet kennismaken! U heeft vele mogelijkheden voor een actieve vakantie! Van de kleinste tot de grootste uitdaging zijn er reizen beschikbaar. Wij zetten de mooiste sportreizen voor u op een rijtje, met allemaal exclusieve promoties! Bekijk alle vakanties op dit actieve vakantie gedeelte!

Er bestaan verschillende soorten fietsen. Afhankelijk van waarmee jij goed rijdt, kan je voor die fiets kiezen. Enkele voorbeelden van fietsen waarmee je op fietsvakantie kan vertrekken: de gewone dames- en herenfietsen, mountainbike een veelzijdige fiets, citybike, bakfiets, tandem, enzovoort!

Actieve vakantie boeken

Wandelen, fietsen, raften, zomaar wat woorden die horen bij een sportieve, actieve vakantie. De echte sportievelingen onder ons zijn niet van plan om tijdens hun actieve vakantie de hele dag aan het strand te liggen, maar willen wat van de omgeving zien en tevens daarbij sporten. Voor deze doelgroep zijn er speciale sportieve vakanties die door verschillende touroperators worden samengesteld. Zo kunt u er in de winter voor kiezen om op wintersport te gaan of uzelf eens te testen tijdens het voorjaar via een sportieve vakantie in de Ardennen. Tal van mogelijkheden dus om er een echte actieve vakantie van te maken.

Actieve vakantie: goedkoop?

Een actieve vakantie bestaat in de meeste gevallen uit actief bezig zijn en dan wel 80% van de tijd. Wanneer u dus een actieve vakantie zou boeken voor 7 dagen, dan zult u merken dat u in die 7 dagen ongeveer 5 dagen bezig bent met een sportieve activiteit of een sportieve excursie. Deze reizen kunnen ook pakketreizen genoemd worden, ze zijn speciaal samengesteld en voor ieder wat wils. Lekker een actieve vakantie boeken kan in principe in ieder land. Wel is het zo dat het ene land meer faciliteiten biedt op het gebied van sport dan het andere land. Zo kunt u perfect raften in de Ardennen, maar zijn de Waddeneilanden hiervoor bijvoorbeeld niet geschikt, aangezien de juiste locatie hiervoor ontbreekt. De keuze voor een actieve vakantie is daarom ook niet in 1, 2, 3 zomaar gemaakt. Verschillende touroperators bieden u de mogelijkheid om een actieve vakantie te boeken. Sommigen van hen hebben zich juist gespecialiseerd in het aanbieden van sportieve vakanties. Bij deze reisorganisaties heeft u steeds een ruime keuze uit verschillende sportieve vakanties zoals fietsen, wandelen, raften, paragliden, surfen enzovoorts.

Actieve vakantie: tips

Wanneer u besluit om een actieve vakantie te boeken, is het raadzaam om vooraf te bepalen wat u met uw materialen gaat doen. U kunt besluiten om uw sportbenodigdheden thuis te laten en dit op de plaats van bestemming te huren (mits dit mogelijk is) of om uw eigen materialen wel mee te nemen. Houd er rekening mee dat er voor bepaalde sportattributen een extra bijdrage gevraagd kan worden wanneer u naar een ver land vliegt. Lees uzelf hierover goed in via de website van de desbetreffende aanbieder. Als u van plan bent om op de plaats van bestemming bijvoorbeeld een surfplank of een fiets te huren, let dan goed op de voorgestelde voorwaarden en bespreek vooraf ten alle tijden de prijs. Dit voorkomt een hoop problemen achteraf. Tevens is het verstandig om een foto te nemen van het gehuurde product om zo eventuele problemen met het verhuurbedrijf te voorkomen. Er zijn helaas een hoop verhuurbedrijven in landen als Turkije, Spanje, Portugal enzovoorts die toeristen bepaalde schadeclaims willen aansmeren. Indien u geen bewijs heeft dat het product daadwerkelijk 100% schadevrij was bij aflevering, kan dit weleens een hele dure, actieve vakantie worden. Daarom is deze tip ideaal: huur altijd een attribuut bij een gerenommeerde firma die bekend staat om zijn goede after service.

Over een fietsvakantie kan u meer lezen via http://nl.wikipedia.org/wiki/Fietsvakantie.

Anunt Online


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.nl
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.be
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij be logo reisbureauPrijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
SunwebSunweb Zomer NL
SunwebSunweb Zomer BE
SunwebSunweb Ski NL
SunwebSunweb Ski BE
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BeachCheck logoBeachCheck
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties