Algarve: het zuiden van Portugal


28 oktober 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Bijzondere plekjes


Algarve Portugal

Algarve

De Algarve is meer dan alleen een zonnig deel van Zuid Portugal, waar toeristen zich gaan opwarmen tijdens de koude wintermaanden. Het is tevens een unieke regio van Portugal, met een zeer interessante geschiedenis.

De Algarve is tot op vandaag een belangrijk deel van het Portugese landschap. Hoewel het door zijn toeristische activiteiten en bezienswaardigheden een populair vakantieoord geworden is, blijft de regio haar geschiedenis niet vergeten.

Algarve: Zuid Portugal

De Algarve zit doordrenkt met geschiedenis en traditie. Velen van ons zijn vertrouwd met de Portugese cultuur, de groeiende toeristenindustrie en de mooie plattelandsregio’s. Terwijl Portugal steeds sterk onafhankelijk was van zijn Europese buurlanden, is de Algarve in de loop van de tijd toch onderworpen aan invloeden van buitenaf. Deze invloeden en de impact die ze hebben gehad op het leven, het gebied, het eten en de cultuur, geeft een mooi beeld van zowel de hedendaagse tijd, als de geschiedenis die de regio van Algarve met zich meedraagt.

Er zijn bijna 420.000 permanente bewoners in de Algarve. Het is een relatief klein gebied, met een totale oppervlakte van 5.411 vierkante kilometer. Echter, de zomer brengt meestal een grote vloed van toeristen en bezoekers met zich mee, zodat de totale bevolking van de Algarve in die periode tot bijna een miljoen mensen verhoogt.

De Algarve is een gebied in Portugal dat is doordrenkt van schoonheid en geschiedenis. Het is snel uitgegroeid tot het middelpunt van de belangstelling voor een nieuwe golf van toeristen. De schoonheid van de regio, gecombineerd met het aangename weer, maakt het een ideale plek om te ontspannen.

De meeste toeristen dwalen af naar het centrale deel van de Algarve en verlaten zo de mooiste en meest ongerepte gebieden in het Oosten en het Westen van de regio. Op slechts enkele kilometers van de meest toeristische plekken blijven dorpen en steden onaangeroerd, op enkele landelijke wandelingen tussen de weien en bossen na.

De Algarve is toegankelijker dan ooit tevoren, met veel vluchten die aankomen in de luchthaven van Faro. Voor de bezoekers van de hoofdstad Lissabon, zijn er voldoende treinen en bussen die een gemakkelijke verplaatsing naar de Algarve voorzien. Er zijn veel hotels en vakantievilla’s in de Algarve om tussen te kiezen, alsook nog meer steden, dorpen en leuke plekjes om te ontdekken en te verkennen.

Algarve: weer en klimaat

In de Algarve zijn de zomers bijzonder droog en zonnig, met 12 uren zon per dag. De gemiddelde maximale temperatuur bedraagt 28 graden Celsius en de minimum temperatuur 20 graden Celsius. De Algarve van Portugal heeft droge perioden in mei, juni, juli, augustus en september. Juli is gemiddeld de warmste maand in de Algarve en januari de koelste maand, waarin ook de meeste neerslag valt. Augustus is de droogste maand.

Algarve: gemiddelde temperatuur

Algarve temperatuur

Algarve: temperatuur van het zeewater

Algarve temperatuur zeewater

Algarve: gemiddeld aantal dagen regen

Algarve regen

Meer grafieken over het weer en het klimaat in de Algarve van Zuid Portugal vindt u via de volgende website: www.weather-and-climate.com.

Algarve: redenen voor een reis naar Zuid Portugal

Prachtig weer

Zoals je van Zuid-Europa zou verwachten, is het weer in de Algarve het hele jaar door uitstekend. Het is er nooit te warm, met een aangenaam windje van de oceaan. Dit maakt de temperatuur dragelijk, zelfs in de heetste maanden van het jaar (juli en augustus), waarbij de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden Celsius ligt. Zelfs in de koudste periode van het jaar (januari), biedt de Algarve nog steeds een aangename temperatuur van 15 graden en meer dan 6 zonuren per dag! Of je nu van plan bent om in de piekperiode naar daar te gaan, of toch liever tijdens het rustige seizoen in de winter: je zal steeds kunnen genieten van een mooie portie zon.

Fantastische stranden

De kust van de Algarve strekt zich uit over ongeveer 155 kilometer. Langs de Atlantische Oceaan zijn er tientallen prachtige stranden die zich uitstrekken doorheen het gebied. Op enkele van deze stranden kan de temperatuur van het water erg warm worden, zelfs tijdens de koudere wintermaanden. De prachtige stranden en het heerlijke klimaat, hebben van de Algarve een perfecte vakantiebestemming gemaakt. Er zijn er ongetwijfeld enkele bij die je heerlijk zult vinden. De verscheidenheid aan stranden betekent ook dat er stranden zijn voor alle gelegenheden: familievriendelijk, ondiepe waters, sommigen ideaal voor windsurfen en watersporten, een romantische afgelegen strandje ideaal voor koppeltjes. Al deze stranden zijn verzekerd van veel zon, plezier en ontspanning! Er wordt gezegd dat de Algarve, op het meest zuidelijke puntje van het Europese vasteland, één van Europa’s meest niet-verontreinigende gebieden is. Dat is uiteraard een zeer groot pluspunt!

Een spannend spelletje golf

Wat is het perfecte spel om te ontspannen, naast het relaxen op de stranden onder een helderblauwe hemel? Golf natuurlijk! Er zijn 19 golfbanen in de Algarve. Dat betekent dat je er, zoals de stranden, zeker een paar naar je eigen smaak zal vinden. De meest bekende golfbaan is ongetwijfeld de Royal Course, bekend van zijn beroemde ‘Par 3 hole’ waarvoor een schot van 200 meter over 3 adembenemende kliffen nodig is. Uitdagend, niet?

Lekker eten

Eén van de beste ervaringen van een vakantie in de Algarve, is gaan dineren in één van de lokale restaurants, meestal voor een zeer redelijke prijs. Het eten is meestal bereid met lokale ingrediënten. Dit betekent dat je aan de kust kwaliteitsvolle zeevruchten kan eten. Lekkere kip en varkensvlees kan je eten wanneer je meer landinwaarts gaat.

Boeiende cultuur

Er zijn verschillende redenen om je strandbezoekjes af te wisselen met andere activiteiten in de regio. Gedurende heel het jaar zijn er vele seizoensgebonden kunst- en muziekfestivals. Ook ben je nooit ver weg van een fascinerende, lokale kunstgalerij of een museum dat je een mooi beeld geeft van de geschiedenis van de Algarve.

Bruisend nachtleven

Algarve uitgaanHet nachtleven van de Algarve is zeker gevarieerd. We kunnen zeggen dat dit weggelegd is voor iedereen, omdat het gaat van het nachtleven in de dansclubs tot de lokale, ontspannende avonden onder de Portugese sterren. De beste uitgaansbuurt voor clubs is de Albufeira, waar je tot in de vroege uurtjes kan feesten in verschillende clubs en bars, samen met vele andere toeristen. Het alternatief is een nachtje genieten van de cultuur in de streek. Je bent ook in de mogelijkheid om te ontspannen tijdens een rustig diner van zeevruchten, gevolgd door live folkloremuziek, om dan te eindigen met een aangename wandeling in de zachte nachttemperaturen van de Algarve in Portugal.

Sympathieke, lokale inwoners

De inboorlingen (Algarveans) zijn plezierige, vriendelijke, spontane en open-minded mensen. Ondanks de grote veranderingen in de infrastructuur (wegennet, elektriciteit) en de grote toestroom van de toeristen in de voorbije jaren, is hun levensstijl nog grotendeels dezelfde. Zo volgen ze nog steeds de ambachtelijke visserij en landbouw. Het is zeer mooi en leerrijk hoe de lokale inwoners trouw blijven aan hun afkomst en hun oorspronkelijke levensstijl niet verloochenen.

Meer informatie over de Algarve in Portugal leest u via: http://nl.wikipedia.org/wiki/Algarve.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen