Autovakantie: met de auto op reis


5 september 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Soorten vakantie aanbiedingen


Autovakantie

Autovakantie: ideaal bij vliegangst

AutovakantieGaat u graag met de auto op vakantie? U hoeft het vliegtuig helemaal niet te nemen als u gaat reizen, want met je eigen wagen kan je evengoed een leuke autovakantie maken. Ook als je vliegangst hebt, is het handig dat je een autovakantie kan maken met de wagen.

Via een autovakantie kan je van het ene hotel naar het andere reizen voor een gezellige hotelovernachting, of ook kan je van de ene vakantiebestemming naar de andere reizen. Tevens kan je naar 1 plaats rijden met de wagen, bijvoorbeeld als je niet houdt van een vliegtuig, of als je liever dichtbij huis op reis gaat. In dit geval hoeft u enkel nog een verblijf te boeken, zoals bijvoorbeeld een vakantiehuis, een vakantiepark, een caravan of een hotel.

Deze website zet de mooiste autovakantie, autorondreizen, autovakantie tips, autovakantie last minutes en alle andere autovakantie aanbiedingen voor u op een rijtje! U vindt deze autovakantie aanbiedingen onder de rubriek “autovakanties”.

Autovakantie: voordelen

Nergens naar hoeven te kijken en toch voldoende van het land zien, dat zijn één van de vele voordelen van een autovakantie. Niets is zo fijn om zelf te bepalen waar en wanneer dat u vertrekt zonder afhankelijk te zijn van vertrektijden voor vliegtuigen en treinen of bussen. Veel gezinnen maken jaarlijks, via een autovakantie, de tocht naar landen zoals Frankrijk en Spanje compleet met eigen vervoer of eventueel met een gehuurde auto van een verhuurbedrijf. Voor kinderen kan een autovakantie nog weleens erg spannend en vervelend zijn, omdat ze vaak lang stil moeten zitten in de auto. Gelukkig zijn er tegenwoordig gadgets om de kinderen in de auto te vermaken tijdens een autovakantie, zoals een dvd speler of een Playstation Vita en Nintendo 3DS.

Autovakantie: rondreis maken met een gehuurde auto

Een auto huren in een vakantieland is meestal geen probleem, dit kan namelijk op elke hoek van de straat tegenwoordig. Wel is het zo dat er enorme prijsverschillen zijn tussen de verschillende aanbieders. Dit is een tijd geleden ook onderzocht door het testpanel van het televisieprogramma KASSA! in Nederland. De grote verschillen in prijs lonen zich ervoor om goed onderzoek te doen naar wat u precies nodig heeft en voor welk tijdsbestek u een auto wenst te huren. Vaak is het huren van de auto op zich niet duur, maar de bijkomende kosten daarentegen wel. Zo kunt u voor het huren van een auto verschillende verzekeringen afsluiten, zoals: een passagiersverzekering en een inzittendenverzekering. Het is aan te raden om al deze verzekeringen zeker bij te boeken, want stel u krijgt een ongeval, dan zijn de gevolgen financieel niet te overzien, zeker niet in het buitenland.

Een auto kunt u zoals gezegd op iedere hoek van de straat huren. Enkele bekende en betrouwbare aanbieders ziet u op het gedeelte van autoverhuur op deze website. Deze bedrijven hebben vestigingen over de gehele wereld en u kunt er tevens voor kiezen om vooraf een auto te boeken vanuit Nederland of België en dus niet op de plaats van bestemming.

Voordat u besluit om de eigen wagen mee te nemen op een autovakantie, is het raadzaam om de auto van een grondige inspectie te voorzien. Maak eventueel foto’s van de staat waarin de auto verkeert. U wilt immers niet dat de verhuurder u een claim aansmeert die niet door u is veroorzaakt. Nu willen wij niet zeggen dat een verhuurder dat altijd doet, maar u kunt zeker in het buitenland beter het zekere voor het onzekere nemen.

Autovakantie boeken

Het boeken van een autovakantie kan tegenwoordig op tal van websites. Op deze website ziet u enkele autovakantie aanbieders die een breed aanbod hebben van autovakanties door heel Europa en de wereld. Deze autovakantie aanbiedingen vindt u terug onder de rubriek “autovakanties”. Van Spanje tot en met Kroatië, zelfs in Amerika en Australië: er bestaat keuze in overvloed voor een autovakantie. Bekijk bij het boeken van de autovakantie goed de voorwaarden. Zo zijn er touroperators die bepaalde eisen stellen aan het gebruik van de auto en vooraf een eventuele borgsom vragen.

bij een autovakantie moet u geen vliegbelasting betalen, u leest er meer over via http://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegbelasting.

Apitarragona


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen