Caïro: piramides en cultuur in Egypte


21 november 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Steden


Cairo piramides sfinx vakantie egypte

Caïro

Cairo EgypteEgypte is één van de grootste landen in Afrika en één van de eerste grote beschavingen in de wereld. De hoofdstad Caïro is tevens Afrika’s grootste stad en één van de meest dichtbevolkte steden op aarde. Het is ook het elfde grootste stedelijke gebied wereldwijd. Deze stad Caïro is al lang het centrum van het politieke en culturele leven van de regio. De inwoners van Caïro zijn zeer trots op hun stad en noemen ze de moeder van alle steden. Caïro of Al Qahirah is niet alleen de hoofdstad van Egypte, maar ligt ook in de strategische routes die leiden tot de drie continenten van Azië, Afrika en Europa. Caïro ligt langs de rivier de Nijl en deze verdeelt de stad in twee zijtakken: Rosetta en Damietta. De 2000-jaar oude stad is een mengeling van islamitische, christelijke en Joodse cultuur, wat van Caïro een zeer boeiende stad maakt.

Caïro: grote toeristische bezienswaardigheden

Caïro: Memphis en Sakkara

Gebouwd door koning Menes, is Memphis de oudste stad van Egypte en ligt op 24 kilometer van Caïro. Het standbeeld van Ramses II is gebouwd uit fijnmazig kalksteen en is tentoongesteld in het museum van de Caïro. Het standbeeld is 13 meter hoog en weegt 120 ton.

Sakkara is de oude Egyptische begraafplaats op een woestijnplateau in de buurt van Caïro. In de buurt vind je de trappiramide, gebouwd voor koning Zoser door Imhotep, de piramide van Oenas van de vijfde dynastie farao’s, het Serapeum, de Griekse filosoof cirkel en de Mastabas, van Ptah-Hotep, Ti en Mereroeka.

Caïro: kerken

De kerken in Caïro bevinden zich voornamelijk in de buurt van de ruïnes van het fort van Babylon in de oude stad van Caïro. Dit zijn de kerken die een bezoek waard zijn: de Al-Muaallaqah (Hanging) kerk, de kerk van Abu Sergah (St. Sergius), de kerk van Sitt Barbara (St. Barbara), de kerk van Abu Mina (St. Mena), de kerk van Abu Sefein (St. Macarius), de kerk van Al-Adra (The Virgin), de kerk van the Virgin in Zaytoun, de kerk van Mari Guirguis (St. George) en de kathedraal van Al-Qiddis Morcos (St. Mark). Het Koptisch Museum toont de zeldzame verzameling van oude christelijke overblijfselen als architecturale secties, pictogrammen, manuscripten en textiel.

Caïro: moskeeën

Cairo moskee bezienswaardigheidDe belangrijke moskeeën in Caïro zijn de moskee van Amr Ibn Al-Aas (Al-Fustat), de moskee van Ahmed Ibn Tulun, de Al-Azhar moskee, de moskee van Sultan Hassan, de Al-Rifai moskee, de moskee van Al-Moayyed, de blauwe moskee en de Alabaster Moskee van Mohammed Ali. De andere islamitische sites in de stad Caïro zijn de versterkte stad Salah-Al-Din (Saladin), het huis van Gamal-Al-Din Al-Dhahabi, het huis van Gamal-Al-Din Al-Dhahabi en het museum van de islamitische kunst (Bab Al-Khalq).

Caïro: modern gedeelte

Het Nationaal cultureel centrum (operagebouw) is een 7 verdiepingen tellend gebouw dat gebouwd werd ter vervanging van de oude Opera die enkele decennia geleden afgebrand is. Het is ingehuldigd in oktober 1988 en het is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Japanse en Egyptische architecten. Het centrum is ingericht met hoogstaande audiovisuele systemen en beschikt over 3 theaters, repetitiezalen, een museum en een bibliotheek. De Caïro Tower (Gezirah) is een 180 meter hoog gebouw met een roterende restaurant en een cafetaria op de twee bovenste verdiepingen. Het Pharaonic dorp bootst met succes de levensstijl van de oude Egyptenaren na. De Khan-Al-Khalili Bazaar en Sagh bestaan uit verschillende winkels en het gebied staat bekend voor zijn breed scala in goud- en zilverwerk, geborduurde textiel, lederwaren en handgemaakte houtbewerking. Het militaire Museum (de Citadel) is rijk aan een collectie van oude en moderne wapens, standbeelden, militaire uniformen en kunst van de oorlogsvoering in Egypte. Geniet van een bezoek aan de parken in Caïro, met inbegrip van de Andalusische tuinen, de Kanter-al-Khaireya tuinen, de vistuinen in Zamalek en de Internationale tuin in Nasr City.

Caïro: de bekende piramides

Cairo Sfinx bezienswaardigheidDe piramides in Caïro zijn prachtige monumenten van de oude heersers van Egypte en de meest beroemde attracties in het hele land. Het gebied van Giza heeft meer dan tien piramides, waaronder de grote piramide van Chefren, Khufu en Mycerinus, welke tevens de meest bekende zijn. Ga zeker naar deze prachtige constructies zien, welke zeer mooi zijn tijdens de avond met een verblindende licht- en geluidshow. Een reis naar de grote Sfinx is een andere belangrijke must die je zeker moet gedaan hebben tijdens je reis naar Caïro. Net als de piramides is dit mysterieuze monument ook een bekend symbool van Egypte en van Caïro. Het zien van deze “Guard van de Giza” zal een betoverende ervaring zijn.

Caïro: een cruise op de rivier de Nijl

Een van de beste attracties als je naar Egypte gaat, is een cruise op de betoverende rivier de Nijl. Op deze manier heb je de kans om een bezoekje te brengen aan verschillende kleine Egyptische steden die het echte leven in het land vertegenwoordigen. Hier zie je dus de levensstijl van de inwoners van het landelijke Egypte, maar bezoek je ook ineens de belangrijkste bezienswaardigheden van Caïro. Een romantisch diner op het dek van de boot is adembenemend en zo zal je een mooie dag op een mooie manier afsluiten.

Caïro: een kamelen trip maken

Cairo kamelen rijdenEen zeer leuke en spannende activiteit voor toeristen is op de rug van een kameel rijden door de uitgestrekte woestijn. Het is aan te raden om vroeg te vertrekken, zodat je nog kan genieten van de zonsopgang en een ontbijt met een prachtig uitzicht om de dag goed te beginnen. Er zijn vele verschillende toeren waaruit je kan kiezen en je zal tijdens de rit steeds worden begeleid door een deskundige gids die het gedrag van de kamelen en de omgeving goed kent. Je zal zien dat het een authentieke ervaring is om in de echte woestijn op de rug van een kameel te rijden richting de piramides van Caïro. Twee vliegen in één klap dus.

Caïro: weer en klimaat

Caïro: gemiddelde temperatuur per maand

Cairo gemiddelde temperatuur

Caïro: gemiddeld aantal dagen regen per maand

Cairo neerslag

Bekijk meer informatie en grafieken over het weer in Caïro via http://www.weather-and-climate.com/.

Caïro: tips

  • Hoewel de stad een woestijnklimaat heeft, is de lucht er ongewoon vochtig. De grootste reden hiervoor is de nabijheid van de vallei van de rivier de Nijl.
  • Omwille van de zeer warme temperatuur in de stad, is bescherming tegen de zon en voldoende water niet te missen tijdens de bezoeken aan de populairste plaatsen van de stad Caïro. Zorg er dus zeker voor dat je koelflessen hebt, maar zeker ook zonnebrandcrème, een zonnebril of eventueel een hoofddoek als je naar de stad gaat.
  • Wanneer je even wilt ontsnappen aan de brandende hitte van de zon, dan zijn de Caïro Tower, het Egyptische Museum en de Al-Azhar moskee een paar ideale plekken om af te koelen. Het is alleszins aan te raden om niet te lang in de zon te lopen en sowieso ergens te gaan schuilen in Caïro op de warmste momenten van de dag.
  • Het is raadzaam om naar Caïro af te reizen tussen de maanden november en maart om de extreme hitte van de zomer in de stad Caïro te vermijden.
  • Voor mensen die houden van het buitenleven, zijn de “City of the Dead” en het “Oude Caïro” enkele van de meer populaire keuzes.
  • Het vervoer in de stad Caïro is geen probleem, want er bestaan talrijke vervoersmiddelen zoals de metro, de bus en de taxi.
  • Het nachtleven in Caïro is springlevend. Bars, clubs, casino’s en discotheken zijn er in overvloed. Ondanks de oude kwaliteit van de stad Caïro is het opvallend dat de inwoners hier een vrij modern leven hebben.
  • Voordat je naar de stad Caïro afreist, is het belangrijk om erover te lezen en je bewust te zijn van de Egyptische cultuur en het erfgoed. De kennis, het bewustzijn en het respect dat je opbrengt voor hun cultuur en de geschiedenis zal ervoor zorgen dat je bezoek aan de stad Caïro meer aangenaam en gedenkwaardig is.

Meer informatie over Caïro vind je op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cairo_(stad).


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.nl
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.be
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij be logo reisbureauPrijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
SunwebSunweb Zomer NL
SunwebSunweb Zomer BE
SunwebSunweb Ski NL
SunwebSunweb Ski BE
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BeachCheck logoBeachCheck
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen