Cruise Noorwegen: buitengewoon prachtig


5 augustus 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantietips


Cruise Noorwegen

Bent u op zoek naar de cruise van uw leven? Boek dan een cruise naar Noorwegen en verken de prachtige fjorden, de mooie natuur en de schitterende dieren! Met een rijk Viking-verleden, heerlijk eten en een schitterende kunst en cultuur scène is Noorwegen de perfecte cruisebestemming voor iedereen die op zoek is naar een vakantie om te onthouden. Een cruise naar Noorwegen is uniek, maar misschien houdt u meer van de warme landen en van zonnen. In dit geval kan je misschien een cruise vanaf Curaçao maken.

Cruise Noorwegen: Noorse fjorden

Cruise Noorwegen Noorse fjordenBoek een cruise Noorwegen, want alleen al de Noorse fjorden zijn adembenemend mooi! De cruiseschepen zijn zeer comfortabel en speciaal ontworpen om deze gebieden te doorkruisen. Deze massale waterwegen werden gemaakt in de ijstijd. Gletsjers smolten weg en enorme u-vormige valleien ontstonden die gevuld werden met water en omringd door bergen. Twee zeer bekende fjorden, de Geirangerfjord en de Naeroyfjord, zijn zo spectaculair dat zij vermeld staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Als de belangrijkste focus van een cruise Noorwegen voor jou de fjorden zijn, dan moet u zeker Geirangerfjord en Naeroyfjord bezoeken. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn om beide fjorden in de dezelfde cruise Noorwegen te bezoeken, want ze liggen op 120 kilometer van elkaar. Sommige cruisereizen combineren de 2 fjorden wel. Deze fjorden zijn bijzonder hoog en steil, hun rotswanden zijn maar liefst 1.400 meter hoog en bevinden zich ongeveer 500 meter onder de zeespiegel. Als je de fjorden gaat bezoeken, zie je ook watervallen, gletsjermeren, loofbossen, naaldbossen, steile bergen en een scala aan prachtige dieren. Cruise Noorwegen reizen zijn anders dan de meeste cruisereizen, omwille van de mooie natuur en de schitterende landschappen die u zelden zal tegenkomen in uw leven.

Cruise Noorwegen: cultuur

Terwijl West-Noorwegen bekend staat omwille van zijn fjorden, ziet u ook natuurlijke wonderen in bepaalde andere gebieden van het land. U kan bijvoorbeeld ook genieten van de culturele attracties in de verschillende steden. Zo beschikt Alesund in Sunnmore over een prachtige architectuur, een enorm aquarium en interessante musea. Tromsø daarentegen is omgeven door heel wat bergen en de middeleeuwse poort naar de regio fjord. Bezoekers kunnen ook naar de Noordkaap voor meer verbazingwekkende landschappen in het meest noordelijkste dorp ter wereld.

Cruise Noorwegen: walvissen spotten

Cruise Noorwegen walvissen spottenVelen onder ons denken dat walvissen spotten onmogelijk is in Europa, maar via een cruise Noorwegen zal je deze reusachtige dieren zeker en vast opmerken. Wat velen niet beseffen, is dat de wateren voor de kust van Noorwegen de thuishaven is van verscheidene walvissen. De statistieken vertellen dat je via een cruise Noorwegen 99% kans hebt om walvissen te zien. De locatie in de buurt van de poolcirkel zorgt ervoor dat het land is omgeven door een breed scala van zeezoogdieren. Als u graag walvissen wilt spotten, kan u deze unieke belevenis ervaren via een cruise Noorwegen. De walvissen zijn het hele jaar door te bekijken, maar de zomermaanden zijn het beste omwille van grootste verscheidenheid van walvissen. De grootste walvis die waargenomen kan worden via een cruise Noorwegen, is de potvis. Deze walvis is meer dan 20 meter lang en wordt vaak gezien aan de kust van Noorwegen. De bultrug, de dwergvinvis, de bruinvissen en de griend walvissen zal u ook zien tijdens het walvissen spotten via een cruise Noorwegen. Tijdens de wintermaanden verblijven ook orka’s aan de poolcirkel. Vele dappere bezoekers die de winterse kou willen trotseren, zien deze dieren in hun natuurlijke omgeving. Avontuurlijke reizigers kunnen via speciale excursies in het water gaan om te snorkelen met walvissen. Walvissen spotten in de wateren van Noorwegen, is zeker een ongelooflijke en unieke ervaring!

Cruise Noorwegen: andere wilde dieren

Cruise Noorwegen vogels en roofvogelsVogels spotten, zoals onder andere papegaaiduikers en andere watervogels, is een gemeenschappelijke activiteit op cruiseschepen, maar er zijn vele soorten wilde dieren in Noorwegen, zoals: verschillende soorten rendieren (bv. elanden, kariboes, …), lynx, eekhoorns, adders, wolven, vossen, herten, roa herten, slangen, vogels, insecten, wilde katten, pinguïns, dassen en beren. De meeste van deze dieren zijn niet gevaarlijk, zolang ze zich niet bedreigd voelen, vooral tijdens de paring- en de bevallingsseizoenen. U kan met een gerust hart naar de bergen, bossen en fjorden gaan, zonder aangevallen te worden door wilde dieren. Tenzij u ze zelf lastigvalt natuurlijk. Sommige dieren vallen onder bescherming van de Noorse milieu-autoriteiten. Vossen en bruine beren leven in de bossen van het land, maar naast deze dieren zijn er nog andere dieren te vinden in de bossen.

Elanden zijn de grootste dieren in de Noorse bossen. De mannelijke volwassen eland wordt maximaal 240 centimeter hoog en weegt ongeveer 850 kilogram. Deze dieren hebben een dikke vacht om zichzelf warm te houden. Soms hebben ze zelfs vacht op hun hoorns. Elanden voelen zich snel bedreigd en worden in dit geval zeer rebels. Vele Noren met een jachtvergunning en licenties jagen in het jachtseizoen (in de herfst en de winter). Het jagen met een hond is er een oude traditie. Sommige van de honden zijn geboren als grote jagers!

Eekhoorns zijn overal te vinden in Noorwegen, met name op de top van de pijnbomen in de bossen. De rode eekhoorns leven meestal in het hoge noorden. Ze zijn erg leuk, maar niet zo getemd als eekhoorns in de Verenigde Staten.

De lynx leeft in de bossen en de bergen van Midden en Noord-Noorwegen. Soms vallen ze de boeren hun schapen aan, maar meestal eten ze katten en andere kleine dieren.

Hazen leven in de prairies en de bossen. De kleuren van hun vacht veranderen met de seizoenen. Ze zijn bruin in de zomer en wit in de winter. Hazen leven rond de steden in Centraal Noorwegen.

Adders worden waargenomen op bergen. Als een adder iemand bijt, geeft dit een lichte koorts aan het slachtoffer. Hun gif doodt niet helemaal. Adders bijten enkel als ze zich bedreigd voelen. Ze eten muizen en andere kleine dieren. Veel joggers en wandelaars worden gewaarschuwd over adders in de Noorse gebieden.

Wolven worden beschermd door de Noorse natuurlijke omgeving. Ze leven in de bossen en eten kleine dieren. Wolven komen meer voor in het noorden van Noorwegen dan in het zuiden van het land.

Vogels zijn heel vaak te spotten in Noorwegen. Het zijn allemaal prachtige dieren en zijn vaak erg nieuwsgierig. De visdief is een zeevogel die in Europa, Azië en Centraal Noord-Amerika woont. Zwaluwen eten er vele vissen en de andere kleine zeedieren. Ze leven in kolonies op kusten, eilanden en in zoetwatermeren. Het zijn zeer romantische en zorgzame vogels. De mannelijke vogel zorgt voor de vrouw door het aanbieden van vis, hetgeen een onderdeel van de paring is. Ze bereiken een leeftijd van 23 jaar of meer.

Sholeksters zijn meestal zwart-wit en soms zwart. Ze eten vooral regenwormen, insecten en larven. Sholeksters zijn monogame en zeer territoriale vogels, vooral tijdens het broedseizoen! De mannelijke sholekster is zeer trouw aan het vrouwtje! Zij maken hun nesten in de grond, op plaatsen waar ze een goed zicht hebben.

Over de dieren in Noorwegen kunnen we blijven doorgaan. Zo hebben we de arend of de pinguïn nog niet vernoemd en vele andere dieren. Als u een cruise Noorwegen doet, zal u veel van deze dieren in het echt kunnen spotten én in hun natuurlijke omgeving!

Cruise Noorwegen: waarom u moet cruisen naar Noorwegen

Cruise Noorwegen noorderlichtNoorwegen is een plaats van ontzagwekkende schoonheid. In dit land worden de bewoners hun leven gedomineerd door de zee, net zoals in de tijd van de Vikingen. Noorwegen is zonder twijfel één van de mooiste landen ter wereld. Daarom worden er veel reizen georganiseerd naar Noorwegen, zoals onder andere de cruise Noorwegen. Uiteraard zijn er ook andere reizen mogelijk, zoals stedentrips of rondreizen. Hier volgen enkele redenen om een cruise Noorwegen te maken! De prachtige foto die u hier ziet, is het noorderlicht, een schitterend lichtverschijnsel dat u kan zien via een cruise Noorwegen.

  • Kruissnelheid: de beste manier om de Noorse kust en de Noorse fjorden te bezoeken, is op een cruiseschip via een cruise Noorwegen. Hurtigruten is een populaire Noorse kust reis, waarbij het cruiseschip vaart aan een gemiddelde kruissnelheid.
  • Fjorden: deze diepe inhammen van de zee geven een eigen karakter aan de kust. In de fjorden kan u genieten van het landschap door middel van wandelen en fietsen. Bekende fjorden zijn de Hardangerfjord of de Geirangerfjord.
  • Avonturen: Het noorden van Noorwegen ligt boven de poolcirkel, waar u de middernachtzon kan ervaren in juni en juli. In dit gebied is er bijna constante duisternis in december en januari. Hier kan u walvissen spotten tijdens de zomer of op een sneeuwscooter rijden in de winter.
  • Noorderlicht: dit meteorologische lichtverschijnsel wordt ook wel poollicht of zuiderlicht genoemd en doet zich voor in de winter. De beste kans om dit waar te nemen is op een cruiseschip via een cruise Noorwegen.
  • Wintersporten: de belangrijkste skigebieden van Hemsedal, Lillehammer, Geilo en Voss hebben goede sneeuw en goede faciliteiten voor beginners. De ideale maanden voor wintersport in Noorwegen zijn maart en april.
  • Gletsjers: zelfs in de zomer kan u genieten van de prachtige, gigantische ijsblokken. De Jostedal gletsjer is gemakkelijk bereikbaar. Via een cruise Noorwegen kan u tussen de gletsjers varen.
  • Eten en drinken: het nadeel is dat de prijzen vrij hoog zijn in Noorwegen, maar het eten is heel lekker. Een goed ontbijt, buffetten met vis, rendieren, schaal- en schelpdieren zijn altijd perfect.
  • Bruisende steden: Oslo heeft alles wat je van een hoofdstad verwacht, maar de stad Bergen geeft u een echt, maritiem gevoel en een fascinerende middeleeuwse geschiedenis.
  • Noorse Eilanden: een reis naar de afgelegen eilanden van de Lofoten is onvergetelijk. De visvangst door de visserij zijn de belangrijkste inkomsten en ze worden bediend door Hurtigruten kust schepen.
  • Noordkaap: het bezoekerscentrum van de Noordkaap toont u het hoogste punt in het noorden op het Europese vasteland.

Cruise Noorwegen boeken

Op onze “cruise boeken” webpagina vindt u verschillende aanbieders voor een cruise Noorwegen. Onderstaande video is van BBI Travel. Deze Nederlandse touroperator biedt onder andere Hurtigruten, op jacht naar het Noorderlicht aan.

 


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen