Cruises Caribisch gebied: weetjes en tips


6 augustus 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantietips


Cruises Caribisch gebied

Cruises Caribisch Gebied weetjes en tipsAls u op zoek bent naar een leuke en onvergetelijke vakantie (al dan niet met kinderen), dan zijn de Caribische eilanden mogelijk de perfecte plek die u zoekt. In deze exotische, toeristische plaats vindt u fun en avontuur, maar kan u natuurlijk ook genieten van een vredige en rustige vakantie! Het Caribisch gebied is eigenlijk samengesteld uit vele eilanden. De loutere verkenning van deze eilanden is al een avontuur op zich. Uiteraard kan u deze regio het beste bezoeken via de cruises Caribisch gebied! U zal alles krijgen dat u ooit van een vakantie verlangd heeft! Bekijk ook meer informatie omtrent Hotels Curacao of een cruise vanaf Curaçao.

Via cruises Caribisch gebied, vaart u langs prachtige eilanden. De Caribische eilanden hebben een natuurlijke schoonheid en zijn gelegen aan de Caribische zee, meer bepaald in het zuidwesten van de Golf van Mexico. In deze schitterende gebieden met de mooiste, ongerepte zandstranden en helder water, zijn duizenden eilanden, rotsen, planten, bomen, bergen en dieren te vinden.

In dit artikel zal u meer te weten komen over dit gebied, dat bijzonder mooie landschappen heeft. U zal zeker en vast de luxe cruises Caribisch gebied willen ervaren nadat u dit gelezen heeft!

Cruises Caribisch gebied: het weer

In de Caraïbische Eilanden heerst voornamelijk een warm en vochtig, tropisch weer. De hoeveelheid regen die er valt, is afhankelijk van het gebied waarin u zich bevindt. In de vlakke gebieden valt er praktisch geen neerslag, terwijl er in de bergachtige landschappen wel veel regen valt. De eilanden worden vaak bezocht door toeristen via de cruises Caribisch gebied, zonvakanties, wandelvakanties of als huwelijksreis. U kan er natuurlijk ook een rondreis maken en er van eiland naar eiland reizen, maar de cruises Caribisch gebied hebben uiteraard de voorkeur als vakantie!

Cruises Caribisch gebied: bezienswaardigheden en activiteiten

Cruises Caribisch Gebied bezienswaardighedenAls u twijfelt om de cruises Caribisch gebied te ervaren, zullen volgende puntjes u misschien overtuigen om toch naar deze regio op vakantie te gaan.

Gewoon wat luieren op het strand, of op het cruiseschip in de zon liggen en genieten van het prachtige, helderblauwe water is vanzelfsprekend mogelijk. Vakanties in het Caribisch gebied betekenen echter niet alleen: zon, zee en strand, maar dit is wel één van de belangrijkste redenen om er naartoe te gaan. Het kan niet ontkend worden dat de stranden op deze eilanden de regio bekend maakten. Als u dus kan genieten van zwemmen of zonnebaden, terwijl u geniet van uw favoriete cocktail, dan zijn de Caraïbische Eilanden en de cruises Caribisch gebied ongetwijfeld iets voor u!

U kan prachtige bezienswaardigheden onder water bekijken door te snorkelen. U ontdekt er levende koralen en prachtige zeedieren. Het water is er meestal warm genoeg, zodat u dan ook lang in het water kan blijven. U hoeft geen grote zwemmer te zijn om te snorkelen in deze regio, aangezien er mensen zijn om u te begeleiden als u wilt genieten van de natuurlijke wereld onder de zee.

Net als bij de andere kusten, kan u genieten van duiken in het Caribisch gebied. Duiken kan er op elk niveau. Het unieke en wondermooie blauw heldere water van de duikplaatsen, zal u echt verleiden om deze activiteit te doen. Sommige gebieden in deze regio zijn wereldwijd populair om te duiken, zoals bijvoorbeeld Bonaire, Virgin Gorda, Grand Cayman, Puerto Rico, Saba, St. Croix en de Turks- en Caicoseilanden. Er zijn zelfs speciale scholen waar u meer leert over onderwater fotografie. Als u gaan duiken in het Caribische gebied, ziet u onder andere: scheepswrakken, unieke anemonen, miljoenen vissen, onderwater bergen, koraalriffen, grotten, zeemuren, loopgraven, onderwater lavastromen en nog veel meer!

Cruises Caribisch Gebied dolfijnenAls u zich in het Caribisch gebied bevindt, zal u zeker dolfijnen spotten, ongetwijfeld zal u deze dieren ook zien via de cruises Caribisch gebied. Enkele eilanden, zoals: De Bahama’s, Jamaica en de Dominicaanse Republiek, bieden vakantiegangers de mogelijkheid om te zwemmen met de dolfijnen.

Soms ziet u zelfs walvissen en haaien via cruises Caribisch gebied. De Caribische Rifhaai is de haai die het meeste voorkomt in de Caribische Zee. De enorme Bultrug walvis is dan weer de meest voorkomende walvissoort in deze zee. Aangezien er vele soorten leven, heeft u veel kans om deze zeedieren te spotten via de cruises Caribisch gebied.

Cruises Caribisch gebied pijlstaartroggenDe Caribische Eilanden bieden vaak zeiltochten aan. Afgezien van de ontspannende ervaring, komt u via deze manier op plaatsen in het Caribisch gebied die op geen enkele andere wijze toegankelijk zijn. Deze unieke plaatsen omvatten onder andere Grand Cayman Stingray City, waar u honderden pijlstaartroggen zult zien, en de Sulphur Springs vulkaan in St. Lucia, de enige drive-in vulkaan ter wereld!

Afgezien van de vele wateractiviteiten die u kan doen in de Caribische Eilanden, kan u ook activiteiten doen op het land, zoals wandelen in het bos. In deze bossen vindt u vele soorten dieren en planten, hetgeen dus ook spannend is. De uitzichten in en rond de bossen zijn ook adembenemend mooi.

Cruises Caribisch gebied JamaicaJamaica staat bekend om zijn Jamaicaanse reggae muziek. Als u dus een fan bent van dit muziekgenre, mag u Jamaica uiteraard niet missen! Deze originele muziek beluisteren is een echt geschenk!

De rum stokerij in Bacardi wordt beschouwd als de grootste rum stokerij ter wereld, dit moet uiteraard in uw planning zitten als u een vakantie boekt naar de Caribische Eilanden. In deze stokerij heeft u ook de kans om te proeven van echte Caribische rum. Uiteraard kan u er ook een paar lekkere flessen kopen.

De Carnaval festiviteiten in Trinidad zijn de meest populaire in de regio. Het feest is gekend omwille van zijn gemaskerde feestgangers, eten, drinken en dansen! Bijna alle Caribische Eilanden hebben dergelijke festivals, maar geen enkele kan tippen aan die van Trinidad.

Een bezoek aan enkele van de oorspronkelijke landhuizen en plantages is zeker de moeite waard. Deze werden zorgvuldig gerestaureerd om hun originele schoonheid te behouden. Ontspan en geniet van een kopje thee in de Anguilla Wallblake house en voel de sfeer van de 18e eeuw.

Bekijk goed waar u zal aanmeren en welke excursies er mogelijk zijn bij de cruises Caribisch gebied, zodat u zeker niets zal missen!

Cruises Caribisch gebied: dieren op de Caribbean

Cruises Caribisch gebied walvissenIn het Caribisch gebied leven heel wat dieren, sommigen zijn inheems en andere dieren werden ingevoerd via kolonisten, orkanen of door andere weersomstandigheden. Het is onmogelijk om alle dieren op te sommen die er leven, aangezien het er heel wat zijn. In dit artikel las u al enkele dieren die in het Caribisch gebied leven. Daarbuiten zijn onder andere: geiten, kippen, runderen, schapen, haaien, papegaaivissen, de gele zeebarbelen, octopussen, padden, vleermuizen, kippen, herten, ezels, krabben, leguanen en nog veel meer dieren in deze regio te vinden.

Per eiland zijn er andere dieren te vinden. Cuba bijvoorbeeld, is een plek vol met dieren in het wild. In Cuba vind je meer soorten dieren en planten dan ergens anders in het Caribisch gebied. Hier volgen enkele dieren die u kan tegenkomen in Cuba.

Cruises Caribisch gebied bijkolibrieDe bijkolibrie wordt beschouwd als ‘s werelds kleinste vogel die ongeveer 2 centimeter groot is en minder dan 100 gram weegt. Er zijn honderden van deze vogels te zien in Cuba, vooral rond de bossen en de velden. Sommige bewoners denken dat deze vogel het symbool van de liefde is. Vogelliefhebbers uit de hele wereld reizen naar Cuba in de hoop een glimp op te vangen van deze kleine vogel.

Cuba’s grotten zijn de thuisbasis van vele soorten vleermuizen. Maar misschien is de meest bekende vleermuis die leeft in Cuba de zogenaamde trechteroorvleermuis. Het is één van de kleinste vleermuizen ter wereld. Het heeft een spanwijdte van slechts 125 millimeter en weegt minder dan 100 gram. Het besteedt veel van zijn tijd in donkere, vochtige grotten, maar neemt iedere avond de vlucht om te jagen op insecten.

Cruises Caribisch gebied haaienDe Caribische rifhaai is een regelmatige bezoeker van Cuba’s wateren. Meestal verlegen, maar rifhaaien laten zich wel eens voeden door duikers of vissers. Ze kunnen een bloedende vis van heel ver ruiken. De rifhaai kan tot 9 meter lang worden.

De Rode Flamingo’s zijn te vinden in het Caribisch gebied, de Galapagos eilanden en in delen van Centraal en Zuid-Amerika. Deze vogel houdt van ondiepe meren, lagunes en modderig water. Ze geven de voorkeur aan zout water. Deze zeer sociale vogels verblijven in grote kolonies en lijken allemaal op elkaar. Flamingo’s leggen een wit ei op de top van hun nest. Vaak is dit een grote modderheuvel met een holle top. Vrouwelijke en mannelijke Flamingo’s zullen om de beurt op het ei broeden gedurende ongeveer 28 dagen. Flamingo’s eten kleine kreeftachtigen, weekdieren, algen, insecten en af en toe vis.

Cruises Caribisch gebied bruine anolissenDe Bruine Anolissen zijn ook te vinden op Cuba. Hun kleur varieert van grijs tot zwart, maar de vrouwtjes hebben een witte streep en een kenmerkend, driehoekig patroon op hun rug. Deze hagedissen hebben een gekleurde vouw van huid op hun nek, genaamd de keelhuid.

De ruitkrokodil is een zeldzame krokodil die leeft in de dichte moerassen van Cuba. Vroeger werd ze ook gezien op andere eilanden van het Caribisch gebied. Deze krokodil kan tot 13 meter lang worden. Meestal voedt ze zich met vis en schaaldieren. De ruitkrokodil kan een sprong hoog boven het water maken via een druk van haar krachtige staart. Biologen zijn van mening dat er nog minder dan 6.000 wilde ruitkrokodillen bestaan.

De Cubaanse smaragdkolibries worden aangetroffen in bossen, aan de kust en in tuinen. Ze leven vooral in Cuba en de Bahama’s. Deze smaragdkolibrie is niet de kleinste vogel van de kolibrie-familie. Net als andere kolibries, zijn mannelijke Cubaanse smaragdkolibries kleiner en kleurrijker dan de vrouwtjes. Kolibries zijn de enige vogels in de wereld die achteruit kunnen vliegen. Hun vleugels fladderen ongeveer 15 tot 80 keer per seconde.

Cruises Caribisch gebied hutiaDe Cubaanse Hutia’s leven op Cuba en zijn nabijgelegen eilanden. Het is een klein knaagdier en een volleerd boomklimmer, mede dankzij hun 5 krachtige klauwen die ze aan elke voet hebben. De hutia’s besteden wel veel tijd op de grond om bladeren, schors, kleine hagedissen en insecten op te eten. Deze voeding gaat in een geweldige maag die alles kan verteren! Hutias leven bij voorkeur in dichte bossen. In gevangenschap leeft een Hutia gemiddeld 11 jaar.

Cruises Caribisch gebied amazonepapegaaiAmazonepapegaaien leven in Midden en Oost-Cuba, in de Cayman eilanden en in de Bahama’s. Ze eten fruit, groenten, bloemen en zaden. Amazonepapegaaien hebben mooie, groene veren. Het voorhoofd, de kroon en de gebieden rond de ogen zijn wit, terwijl de wangen en de keel rood zijn. De vogels zijn gekend omdat ze luid roepen, met name tijdens de vlucht. Deze prachtige papegaai is jammer genoeg een bedreigde diersoort. Misschien heeft u geluk en ziet u ze voorbij vliegen via de cruises Caribisch gebied.

Cruises Caribisch gebied TodieCubaanse Todies wonen meestal in het bos en verlaten hun grondgebied zelden of nooit. Todies rukken spinnen, rupsen en andere soorten insecten uit bladeren. Er bestaan slechts vijf soorten Todies ter de wereld en allen van hen zijn te vinden op de Caribische Eilanden. De Cubaanse Todie is de meest kleurrijke van deze familie, met een blauwe keel, roze flanken, een gele onderbuik en een groen lichaam. Verschillende soorten Todies kennen hun bestaan, u vindt meer uitleg van ze op Wikipedia.

Cruises Caribisch gebied trogonDe Cubaanse trogon is de nationale vogel van Cuba en wordt daarom ook gevonden op heel het eiland. Deze vogels houden van zowel natte als droge bossen en ze bevinden zich liever in de schaduw dan in de zon. Ze eten voornamelijk bloemen, fruit en insecten. De Cubaanse trogons kunnen zweven terwijl ze voeden. Deze kleurrijke vogel meet ongeveer 10 tot 11 centimeter van de snavel tot staart. Trogons hebben meestal een rode buik, een groen gekleurde rug, een witte onderkant en een lange, pluizig staart. Trogons reizen gewoonlijk in paren. Hun vliegende stijl is helemaal niet elegant, want ze vliegen schokkerig en maken altijd korte bewegingen met hun vleugels. Ook maakt deze vogel heel veel lawaai. Alle soorten en meer informatie over de trogon, vindt u terug op Wikipedia.

Cruises Caribisch gebied kikkerDe Eleutherodactylus Iberia is een kikker waarvoor er nog geen Nederlandse benaming bestaat. Dit is de kleinste kikker ter wereld en meet kleiner dan een menselijke vingernagel, zoals u zelf ook kan zien op de foto die hiernaast getoond wordt. Deze kikker leeft vooral rond de vochtige bossen en moerassen van Cuba. Het is een nachtddier dat ontdekt is in de jaren negentig! Onderzoekers zeggen dat er nog veel Cubaanse kikkersoorten moeten worden gevonden, misschien leeft er zelfs nog een kleinere kikkersoort op het eiland. Om deze kikker in levende lijve te zien, moet u zeer goede ogen hebben! Hoogstwaarschijnlijk zal u deze niet opmerken vanaf de cruises Caribisch gebied.

Cruises Caribisch gebied ItajaraDe Itajara is een vis die leeft aan koraalriffen, rotsachtige richels en diepe gaten, of ergens waar ze zich kunnen verbergen. Zij hebben zeer scherpe tanden om hun prooien te grijpen, die vervolgens geheel worden ingeslikt. Deze bedreigde vis kan tot 8 meter lang worden en tot 800 kilo wegen. De Itajara leeft gemiddeld tussen de 30 en de 50 jaar. Volgens wetenschappers kan het geslacht van de vis veranderen als ze volwassen zijn.

Dit was een kleine opsomming van de dieren die leven in het Caribisch gebied en vooral in Cuba. U merkt zelf op dat, als we alle dieren moeten aanhalen die leven op alle Caribische Eilanden, dit een hele boterham is! Hou er dus zeker rekening mee dat u heel veel soorten dieren kan tegenkomen als u de cruises Caribisch gebied boekt! Vooral op een cruiseschip zal u veel zeedieren tegenkomen, bijvoorbeeld haaien, walvissen, dolfijnen, roggen en andere vissen. Via de cruises Caribisch gebied zal u dus de natuurlijke schoonheid van dieren kunnen ervaren!

Cruises Caribisch gebied: geschiedenis, taal en cultuur

Het Caribisch gebied werd in 1492 ontdekt door Christopher Columbus. Oorspronkelijk behoorden de Caribische Eilanden tot de naties van Europa, wat bij sommige eilanden nog steeds het geval is en hetgeen de dag van vandaag nog steeds terugkeert in hun cultuur. Daardoor worden er verschillende talen gesproken op diverse eilanden. Hoofdzakelijk wordt er Engels gesproken. De Spaanse Caribische gebieden Puerto Rico, Colombia, Cuba, Honduras, Mexico, Nicaragua en de Dominicaanse Republiek zijn heel populair bij de reizigers. Britse, geliefde plaatsen zijn: Jamaica, Grenada, de Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden, de Bahama’s en Barbados. Haïti was eerst een Spaanse en nadien een Franse kolonie. Beide culturen en landen worden hier teruggevonden in het Caribisch gebied. Martinique en Guadeloupe behoren eveneens tot Frankrijk. Aruba behoorde eerst tot Spanje, maar werd nadien overgenomen door Nederland. De Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten zijn ook Nederlandse kolonies geworden, die nu nog steeds behoren tot het Koninkrijk der Nederlanden.

U kan een aanbieder voor deze cruises Caribisch gebied zoeken via onze speciale cruise boeken webpagina!

Bekijk meer info over de Caraïben via Wikipedia.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen