Cuba: weer en bezienswaardigheden


21 november 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Cuba vakanties

Cuba

Cuba HavanaEr is geen enkele twijfel dat Cuba een geweldige vakantiebestemming is. Als er gevraagd wordt om de belangrijkste redenen te geven om een vakantie naar Cuba te boeken, dan zou het niet zijn omwille van het weer, de geschiedenis en de sigaren (al zijn deze elementen ook echt een reden om te gaan), maar dan zou het zijn omwille van de verscheidenheid aan activiteiten die je hebt als je naar het land afreist. Dit is op zich al een geweldige prestatie voor zo een klein land. Het is een afschuwelijk cliché van de reisindustrie, maar Cuba is een eiland waar er werkelijk voor elk wat wils is. Verder in dit artikel worden er enkele activiteiten opgesomd die ervoor zorgen dat je de kriebels krijgt om naar Cuba te reizen.

Cuba: weer en klimaat

Cuba: gemiddelde temperatuur

Cuba gemiddelde temperatuur

Cuba: gemiddelde temperatuur van het zeewater

Cuba gemiddelde temperatuur van het zeewater

Cuba: gemiddeld aantal dagen regen

Cuba neerslag

Meer grafieken van het weer en klimaat in Cuba vind je via www.weather-and-climate.com.

Cuba: activiteiten en bezienswaardigheden

Cuba: salsa dansen

Cuba is natuurlijk het centrum van de wereld voor salsadansen en er zijn tal van mogelijkheden om je danscapaciteiten boven te halen eens de avond valt. In de grotere steden, met name Havana en Santiago de Cuba, zijn er tal van clubs waar toeristen de hele nacht door kunnen dansen. Als je jezelf ongerust maakt over twee linker voeten, dan bestaat er de kans om in de grotere steden lessen te volgen waarbij de basisstappen worden aangeleerd. Je zal het zien: in een mum van tijd dans je als de beste!

Cuba: paardrijden

Cuba paardrijdenHet is misschien niet jouw idee van een droomvakantie op Cuba, maar paardrijden geeft je een geweldige mogelijkheid om kennis te maken en te genieten van de magische natuur die het land te bieden heeft! Denk maar aan de schilderachtige valleien van Trinidad, waar de ruïnes van de oude suikermolens verspreid staan over de heuvels. Ook de vallei van Viñales is een ander adembenemend gebied waar paardrijden een must is. Als beginner kan het je misschien een beetje nerveus maken, maar het geeft je een geweldig gevoel van vrijheid en met de majestueuze uitzichten die je ervoor in de plaats krijgt, is paardrijden in dit land iets wat je echt gedaan moet hebben.

Cuba: deep sea fishing

Visserij is legaal over het hele eiland, waardoor er veel hotspots zijn om te genieten van het weer, te ontspannen op de boot en de hengel het verdere werk laten doen. Hopelijk vang je nog iets ook.

Cuba: duiken

Er zijn veel mooie plaatsen om te duiken over de hele wereld, maar reizen in Cuba biedt een unieke ervaring voor mensen die dit graag doen. Om te beginnen zijn er veel verschillende en kleurrijke tropische vissen. De helderheid van het water zorgt ervoor dat je zeker niets zal missen. Met een temperatuur van meer dan 24 graden het hele jaar door, zal je het water niet meer uit willen eens dat je ervan hebt kunnen genieten! Voor beginners zijn er voldoende cursussen om te leren duiken, wat betekent dat niemand een excuus heeft om deze mooie ervaring en verbazingwekkende onderwaterwereld van het land te missen.

Cuba: zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen is in Cuba een unieke vakantie ervaring die je ongetwijfeld nog lang zal bijblijven. Er zijn verschillende resorts, zoals Varadero en Holguin, die dit aanbieden. Voor diegenen die de dolfijnen niet van te dicht bij willen zien, maar wel geïnteresseerd zijn in zeezoogdieren, kunnen evengoed van een heuse show met dolfijnen genieten.

Cuba: vogels kijken

Cuba is de thuisbasis van heel veel verschillende en mooie vogelsoorten, waardoor het eiland een prachtige vakantiebestemming is voor vogelliefhebbers. Zo zijn de Cubaanse groene specht, de Cubaanse Trogon, de Cubaanse Todie, de witte Ibis, de bruine Pelikaan en de Cubaanse zwarte buizerd veel voorkomende vogelsoorten. Als je geluk hebt, kan je zelfs de kolibrie zien. Maar omdat dit het kleinste en snelst klapperende vogeltje ter wereld is, bestaat de kans dat je hem net zal missen. Buiten deze opgesomde vogelsoorten zijn er nog heel veel vogels te vinden in het land. De lijst is te lang om op te sommen!

Cuba: golf

Een minder benutte activiteit van Cuba’s toeristenindustrie is golf. Maar bestaat er een betere manier om te genieten van de Caraïbische zon dan een partijtje golf? De golfbanen in Cuba zijn bedekt met goed onderhouden gras en meren tegen een achtergrond van adembenemende heuvels. Golfliefhebbers zullen de hoeveelheid van golfcursussen waarderen, terwijl groentjes de mogelijkheid hebben om het spel te leren van de meer ervaren golfers.

Cuba: schilderijen

Beginnende kunstenaars en liefhebbers van de kunstwereld vinden Cuba een bloeiende kunstscène. De oude koloniale stijl van de gebouwen in Havana zorgen voor ideale achtergronden voor schilderijen en tekeningen en wanneer je afreist naar de vallei van Viñales, vind je een inspirerende scène dat elke kunstenaar inspireert. Voor diegenen die liever gewoon van de kunst genieten in plaats van ze zelf te creëren, is het Havana Nationaal Museum voor Schone Kunsten een must, met verschillende werken van de Cubaanse kunst uit koloniale tijden tot de nieuwste hedendaagse werken.

Cuba: trouwen

Cuba trouwenJe kan naar Cuba reizen om er te leren paardrijden, salsa dansen, duiken, golven en te schilderen, maar er trouwen is de meest onvergetelijke ervaring van allemaal!

Een Cubaanse bruiloft kan verschillende kanten opgaan, van trouwen op een gouden strand in de zonsondergang tot trouwen in een idyllisch kerkje gevolgd door een nacht salsa dansen.

Een Cubaanse bruiloft heeft genoeg mogelijkheden om zowel alle familieleden als de gasten tevreden te houden en hen nog lang te doen napraten over het spetterende feest!

Cuba: een paar feiten

Cuba: wist je dat…

  • dit land één van de hoogste percentages mensen met diabetes ter wereld heeft?
  • Cuba één van de hoogste zelfmoordcijfers van de derde wereldlanden heeft?
  • Celia Cruz, een beroemde zangeres uit Cuba, in de 20ste eeuw weigerde om concerten en andere muzikale activiteiten in het land te geven? Ze was één van de meest geliefde en bewonderende zangeressen in Latijns-Amerika.
  • net zoals Juan Maria Bordaberry (de voormalig president van Uruguay), Fidel Alejandro Castro Ruz van Spaanse afkomst is?
  • in de stad Havana een aantal protesten tegen schendingen van de mensenrechten georganiseerd werden door Las Damas de Blanco, maar deze werden genegeerd door het Cubaanse regime?
  • Cuba momenteel één van de vier communistische naties van de wereld is?
  • het eiland één van de hoogste abortuscijfers van de derde wereld heeft?
  • Fidel Alejandro Castro Ruz net zoals Pol pot (Cambodja), Idi Amin Dada (Uganda), Jean-Bedell Bokassa (Central African Republic) en Moammar Kaddafy (Libië) een symbool is van het misbruik van de mensenrechten en corruptie in de huidige geschiedenis van de derde wereld?

Lees meer over Cuba via http://nl.wikipedia.org/wiki/Cuba_(land).


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij be logo reisbureauPrijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
SunwebSunweb Zomer NL
SunwebSunweb Zomer BE
SunwebSunweb Ski NL
SunwebSunweb Ski BE
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BeachCheck logoBeachCheck
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties