Denemarken: een all-round vakantieland


16 april 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Denemarken vakantie

Strand DenemarkenIn Denemarken is van alles te zien en te doen. Het land heeft een indrukwekkend en natuurlijk landschap. De wet van Jante is een gedragscode van de Deense schrijver Sandemose, te omschrijven als “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”, ook wel de Maaiveldcultuur genoemd, soms beperkend en soms verfrissend. Dit is handig om te weten als u de Denen ontmoet.

Denemarken: vakantietips

Denemarken heeft zowel cultureel als actief veel te bieden. Een bezoek aan Tivoli Gardens is een aanrader. Dit is een park in Kopenhagen met een 600 m² “Tycho Brahe” gebied, waarin je onder andere 4G kan rijden, er elke zaterdag vuurwerk is en er bruisende popconcerten zijn. De beroemde houten draaimolen van het Tivoli park functioneert er al meer dan 100 jaar en is gezichtsbepalend voor de stad. Tijdens de decembermaand is Tivoli heel sfeervol. Je kan de ronde toren beklimmen dat in de 17e eeuw gebouwd werd als project voor de astronomie door Tycho Brahe, de spirale trap van deze toren is 268 meter lang. Het uitzicht, de architectuur en historie van het gebouw zijn uniek. In het oude gebouw aan de Noord Zeelandkust bevindt zich het zeer bekende Louisiana museum van moderne kunsten. Het is één van de vele musea in Denemarken waar de moderne kunst een belangrijke rol speelt. Wat zeer leuk is voor het hele gezin is een bezoek aan Legoland. Legoland is gelegen in Billund, op het schiereiland Jutland. Alles staat er in het teken van Lego. Wat dacht u bijvoorbeeld van 50 attracties van meer dan 50 miljoen legosteentjes, of van een patat in de vorm van legoblokjes?

Stad DenemarkenIn Ribes ontdekt u de Deense cultuur. Dit is namelijk de oudste stad van Scandinavië, hier is het museum Ribes Vikinger gehuisvest. Liefhebbers van unieke natuur mogen een bezoek aan de krijtrotsen van Mons Klint niet overslaan. U vindt hier cultuur in de vorm van het Geocenter, een informatiecentrum en een museum over de regio. Tijdens een wandeling of een mountainbike toer kan u de prachtige natuur ontdekken, u weet niet wat u ziet. De kliffen en de krijtrotsen zijn historische schoonheden van de natuur. Ook een bezoek aan een stad als Kopenhagen is fantastisch, de havenstad is heel erg mooi. U kunt er sfeer proeven in de haven, winkelen in de langste winkelstraat Stroget of een avondje stappen rond Nyhavn.

Een actieve vakantie in Denemarken

De actieve vakantie in de Deense natuur is van alle markten thuis. Zo vindt u het breedste strand van Europa bij Fano, één van de Deense Waddeneilanden. Groenland en de Faroe eilanden zijn twee hofleveranciers van mooie, nog bijna ongerepte natuur. Door de grotere afstand van de bewoonde wereld geven deze overzeese gebieden een unieke uitstraling. U moet wel rekening houden met wat extra reiskosten, maar het is zeker de moeite waard. Wandelen, fietsen, mountainbiken, watersporten en strandvakanties zijn een belangrijke onderdeel van een vakantie in Denemarken. Als u een vakantie doorbrengt in Denemarken, moet u zeker een bezoek brengen aan de stranden in West Jutland en het merengebied Heuvels-Vossen in Midden Jutland. Wanneer u houdt van een meer actieve vakantie, moet u gaan zeevissen in Langeland, wandelen in de heuvels van Funen en watersport beoefenen bij Bornholm. Alles kan tijdens een vakantie in Denemarken.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties