Dubai: een droom vakantiebestemming


27 augustus 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Steden


Dubai droombestemming

De laatste 150 jaren is Dubai veranderd in een stad van pracht en praal. De onbewoonbare woestijn van vroeger is hier niet meer te herkennen. Enkele van de meest extravagante hotels ter wereld zijn in deze stad te vinden. Wel moet je veel geld neertellen om in deze Dubai hotels te verblijven. De olie die in de emiraat gevonden werd, heeft voor een zeer grote handel gezorgd. De economie draait er dus op volle toeren. Wel is het zo dat Dubai nog andere inkomsten heeft dan enkel inkomsten uit aardolie en aardgas, zoals gouden sieraden, het toerisme, enzovoort. Het is de commerciële hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Omwille van de populariteit is de luchthaven van deze stad de zesde drukste internationale luchthaven ter wereld.

Dubai: een vakantie of een woonplaats

Dubai vakantieDubai is geëvolueerd in een prachtige, toeristische vakantiebestemming. Echter zijn niet alleen de toeristen in deze stad toegenomen, maar ook zijn er veel inwoners bijgekomen. De stad heeft de voorbije jaren een grote bevolkingsexplosie doorgemaakt. Het is dan ook niet voor niets de snelst groeiende stad ter wereld. De oorspronkelijke bewoners van Dubai zijn nog goed voor ongeveer een kwart van de volledige bevolking. Dit betekent dus dat bijna 80% van de bevolking in Dubai uit buitenlandse immigranten bestaat. De spectaculaire en monumentale structuren die er te zien zijn, trekken heel wat mensen uit alle hoeken ter wereld aan om naar Dubai te komen. Door het maken van grandioze en ambitieuze plannen is de stad als toeristische vakantiebestemming overal ter wereld bekend geraakt. De Burj Dubai behoort bijvoorbeeld tot de hoogste gebouwen ter wereld. Ook is de stad ideaal gelegen, aangezien ze zich in de nabijheid van 3 continenten bevindt, namelijk: Azië, Europa en Afrika.

Een Dubai vakantie

DubaiAls je op vakantie gaat naar Dubai, dan kan je er betalen met de Dirham. Je kan er het hele jaar door genieten van de heerlijke zonnestralen. De stad ontvangt jaarlijks slechts gemiddeld 13 centimeters neerslag! Echter beschikt deze stad wel over enkele uitstekende indoor skipistes. Hiervoor wordt ongeveer 6000 ton sneeuw gebruikt!

Wanneer je op het juiste ogenblik in de stad bent, dan kan je er veel beroemdheden zien. Vele bekende personen brengen er hun vakantie door, maar ook is het internationale filmfestival van Dubai er een belangrijke gebeurtenis. Uiteraard komen heel wat beroemdheden vanuit de hele wereld naar dit evenement.

De officiële taal is er Arabisch. Aangezien er zoveel toeristen naar Dubai komen, maar ook immigranten, wordt er ook Engels gesproken. In sommige hotels spreken ze heel wat andere talen, zoals: Chinees, Bengaals, Perzisch, Hindi, en veel meer!

Over Dubai valt heel wat te vertellen. Er is geen gebrek aan populaire attracties. Tevens is Dubai een paradijs voor winkelliefhebbers, want er zijn heel wat shops te vinden!


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties