Een leuke vakantie in Portugal


17 december 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Portugal leuke vakantie

Het meest westelijke land van Europa: Portugal. Een land dat vaak wordt gezien als “broertje” van Spanje. Dit komt omdat het enigste buurland van Portugal zowel groter en rijker is. Hoewel de 2 eilandgroepen Madeira en de Azoren onder Portugal vallen, hebben ze een autonome status. Dat wilt zeggen dat de eilanden zelfstandig zijn. Er zijn ongeveer 15 eilanden die bij Portugal horen, waarvan de meesten onder de Azoren vallen. Ondanks dat Portugal tot één van de armste landen van Europa behoort, is het land er goed ontwikkeld en behoort het sinds 1986 bij de EU. Het land onderhandelt het meeste met landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Portugal vakantieland

Een leuke vakantie in PortugalPortugal heeft een oppervlakte van 92.225 km² en is daarmee ruim 2 keer zo groot als Nederland. Ongeveer 50% van de grenzen van Portugal grenst aan wateren als De Noordelijke Atlantische Oceaan en De Golf van Cádiz. Hierdoor is het land erg populair voor surfers. Want naast de grote golven heerst er ook een mediterraan klimaat, waardoor het altijd warm is en de zee heeft er ook een lekkere temperatuur. Kortom, de perfecte weersomstandigheden voor surfers.

Niet alleen is Portugal een populaire vakantiebestemming voor surfers, maar ook voor mensen die een zonvakantie willen en ook is het land populair onder de cultuur– en natuurliefhebbers. Er zijn veel villa’s, appartementen en vakantiehuizen te huur in Portugal. Het is dan ook niet zo gek dat de horeca één van de belangrijkste sectoren is voor de economie. De cultuur- en natuurliefhebbers gaan vaak naar de eilanden die bij Portugal horen, omdat elk eiland een unieke natuur heeft. Madeira wordt zelfs het “bloemenland” genoemd, doordat er veel exotische bloemen in het wild groeien.

Zonvakantie

Het zuidelijkste gedeelte van Portugal is het gebied waar de meeste toeristen heengaan die het land bezoeken. De toeristen genieten hier van de rust en de warme zon die de provincie te bieden heeft. Het zuidelijke gedeelte wordt de Algarve genoemd. Door het mediterrane klimaat zijn de zomers erg warm en de winters mild. Vooral in de maanden juni tot en met september stijgen de temperaturen overdag vaak boven de 30°C. De zee heeft dan een temperatuur van gemiddeld 20°C. Heerlijk om in te zwemmen dus, meer weten? Kijk hier voor onafhankelijke ervaringen van zonvakanties!

Algarve, de plaats om uw vakantie door te brengen!

De prachtigste plekken van Portugal vindt u in de Algarve. Denk hierbij aan gebieden/plaatsen als: Faro, Lagos, Praia da Marinha en de Albufeira. De Albufeira is de populairste plek onder de jongeren die naar Portugal gaan om de vakantie samen met hun vrienden en/of vriendinnen te vieren. Het gebied staat bekend om haar prachtige, kilometerslange stranden, maar ook om haar bruisende nachtleven die ‘s avonds opgang komt. Gebieden zoals Areias de São João (De Strip) en het oude centrum (Old Town) trekken veel feestgangers, omdat de straten vol zijn met pubs, restaurants en discotheken. De grootste dj’s komen naar de Algarve om een onvergetelijk feest te bouwen. Niet alleen Nederlanders komen naar de Algarve, maar ook is de provincie populair onder Ieren en Engelsen. Dit komt doordat er veel bezienswaardigheden zijn die veel cultuur- en natuurliefhebbers trekken. Vooral de oude steden zijn trekpleisters voor toeristen, omdat de sfeer hier erg aangenaam is. Het land behoort ook nog eens tot de 10 goedkoopste vakantielanden in Europa! Kortom, de ideale vakantiebestemming!


Logo reisbureauNaam reisbureauWebsite reisbureau
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI BelgiëGa naar Tui.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI NederlandGa naar Tui.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal BelgiëGa naar Landal.be
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal NederlandGa naar Landal.nl
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland ParijsGa naar Disneyland Paris
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenter Parcs BelgiëGa naar CenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenter Parcs NederlandGa naar CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëEliza was here BelgiëGa naar Elizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëEliza was here NederlandGa naar Elizawashere.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKrasGa naar Kras.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDe Jong IntraGa naar DeJongIntra.nl
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla BelgiëGa naar Belvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla NederlandGa naar Belvilla.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjecho ReizenGa naar TsjechoReizen.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjesGa naar Voordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk BelgiëGa naar Weekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk NederlandGa naar Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot BelgiëGa naar Roompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot NederlandGa naar Roompot.nl
WTC nl logo reisbureauWorld Ticket CenterGa naar WTC.nl
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann Reizen BelgiëGa naar Neckermann.be
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann Reizen NederlandGa naar Neckermann.nl
VrijUit logo reisbureauVrij UitGa naar VrijUit.nl
Booking com logo reisbureauBooking.comGa naar Booking.com
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruise TravelGa naar CruiseTravel.nl