Hier moet je op letten bij het huisvesten van personeel

Wil je personeel uit het buitenland over laten komen? Dan ben je de aangewezen partij om huisvesting te bieden. Hoe kan je het personeel een goede start bieden in Nederland? In dit artikel ontdek je waar je aan moet denken bij een goede personeelshuisvesting.

Veiligheid heeft prioriteit

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Kies daarom voor een aanbieder die de wet- en regelgeving nakomt. Besteed daarom aandacht aan bijvoorbeeld de brandveiligheid en de kookplaten. In het pand moet informatie beschikbaar zijn over wie zij moeten bereiken in geval van nood.

Wel zo hygiënisch

Let bij de personeelshuisvesting erop dat een woning schoon moet zijn. Een slecht onderhouden huis heeft als gevolg dat ziektes zich zullen verspreiden, waardoor je ook een toename hebt aan ongedierte. Kies daarom voor een SNF gecertificeerde huisaanbieder, zodat het voldoet aan de eisen op het gebied van hygiëne.

Onderschat privacy niet

Een aanbieder moet de privacy van de migranten serieus nemen. Het is raadzaam om een aanbieder te kiezen die zich houdt aan de regels op het gebied van bijvoorbeeld leefruimte en sanitaire voorzieningen. Doordat je personeel echt een plek voor zichzelf heeft zullen zij ook beter presteren op werk.

Liever niet vier keer overstappen op de bus, tram en metro voor boodschappen

Voor de arbeidsmigranten is het prettig als hun dagelijkse voorzieningen in de buurt zijn. De winkels en supermarkten moeten niet op een te grote afstand zijn. Verder moeten de verbindingen goed zijn. Dit maakt het een stuk prettiger wonen.

Hou je werknemers gezond!

Is het gelukt om personeelshuisvesting te vinden? Dan is het ten slotte ook aan te raden om je medewerkers gezond te houden. Laat het personeel bijvoorbeeld niet langer dan acht uur werken. Creëer verder een korte mogelijkheid waarop zij even wat anders kunnen doen. Hierin zijn veel creatieve oplossingen! Je kan een dartbord plaatsen of je personeel de mogelijkheid geven Netflix thuis te kijken.

Een waardevolle investering

Voor een goede personeelshuisvesting moet je flinke maatregelen nemen. Door hier rekening mee te houden hou je ze gezond en bevorder je het werkgeluk. Hierdoor zijn ze meer bereid wat voor jou te doen en hebben zij minder last van ziekteverzuim. Een waardevolle investering!