Huis kopen op Ibiza; Waar moet je op letten?

Ibiza is een eiland bij Spanje dat voor veel mensen de plek is om te ontspannen, tot rust te komen of om te feesten. Mede hierdoor kiezen veel mensen over de hele wereld om een huis te huren of een huis te kopen op het eiland.  Aangezien het aanbod erg groot is, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Dingen om op te letten zijn: De ligging van het huis, de totale oppervlakte en of er bijvoorbeeld een zwembad of andere zaken aanwezig zijn.

De ligging van het huis

De ligging van het huis is enorm belangrijk bij het maken van de keuze. Wil je een huis kopen dichtbij het drukke ibiza-stad of kies je liever voor een rustige plek op het eiland met mooie natuur? Het ligt er hierbij helemaal aan wat voor type je bent. 

Totale oppervlakte van het huis

Hoe groot wil jij wonen op Ibiza? En wil je graag een grote buitenruimte of juist een grote binnenruimte? Dat zijn allemaal dingen om rekening mee te houden bij het kopen van een huis op Ibiza.  Je kan je inschrijven bij een makelaar op Ibiza en aangeven wat je wensen zijn. Deze makelaar gaat op zoek naar het best mogelijke huis dat voldoet aan al je wensen. Zo heb je binnen de kortste keren een prachtig huis op het eiland. 

Huis verhuren als je niet aanwezig bent op het eiland?

Veel mensen die een huis kopen op Ibiza kiezen ervoor om dit huis te verhuren als ze zelf niet aanwezig zijn op het eiland. Een makelaar kan je helpen met het verkrijgen van een verhuurlicentie. Dit is een licentie die nodig is als je een huis wil verhuren op Ibiza. 

Bij het kopen van een huis op Ibiza dien je met veel dingen rekening te houden. Een makelaar kan je helpen om sneller een huis te vinden. 

Door Sofie.be