IJsland vakantie: prachtige natuur


7 oktober 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


IJsland vakantie

IJsland vakantie

Een IJsland vakantie zal vaak koud zijn, want IJsland is niet echt een land waarvan u zou zeggen: we zoeken de zon eens lekker op. Nee, een IJsland vakantie is een echte vakantie voor avonturiers. IJsland is een klein land dat zich kenmerkt door de Noorse cultuur. IJsland behoort tot de Scandinavische talen, maar wijkt wel af van de talen van het Scandinavische vasteland. Wanneer u aan IJsland denkt, denkt u waarschijnlijk niet zo snel aan kamperen in IJsland, toch heeft het kleine, koude eiland deze mogelijkheden wel. U kan bijvoorbeeld met uw camper door IJsland trekken tijdens een IJsland vakantie. Wist u al dat er een paardenras afkomstig is uit IJsland? Het IJslandse paard behoort tot de ponyrassen. Bent u ook in het bezit van een pony? Hier vind je alles voor shetlander en minipaarden.

IJsland vakantie: voor avonturiers

IJsland is geen land waar u even snel naartoe gaat met de wagen als u een vakantie naar IJsland wilt ondernemen. Het ligt namelijk nogal ver van ons vandaan en het is eigenlijk alleen bereikbaar per vliegtuig. Via Schiphol Amsterdam vliegen er dagelijks maatschappijen richting het koude Noorden. Wanneer u besluit om een IJsland vakantie te maken, kunt u gebruik maken van het vliegtuig en ter plaatse een auto huren om zodoende het land te gaan verkennen. Dit is uiteraard geen verplichting, maar we raden het u wel aan. Het eiland is niet groot, maar bezit wel veel mooie natuur zoals de ijsbergen en gletsjers die u zeker eens gezien moet hebben. Wanneer u besluit om een IJsland vakantie te maken, dient u er wel rekening mee te houden dat u uw euro’s laat omwisselen bij een wisselkantoor, aangezien men in IJsland gebruik maakt van de IJslandse kroon. 1 euro staat ongeveer gelijk aan 163 IJslandse kronen.

Als u iemand bent die wel gek is op wat avontuur, dan is een IJsland vakantie zeker iets voor u. Natuurlijk schijnt de zon ook weleens in IJsland, maar bij lange na niet zo vaak als bijvoorbeeld in Spanje of Griekenland. Het land kenmerkt zich meer door de strenge winters en de prachtige plaatjes die dat oplevert. Het land bezit tal van mooie vulkanen, die tevens weleens uit willen barsten of wat dacht u van natuurbaden zoals Blue Lagoon? Allemaal prachtige zaken die u kan bezichtigen tijdens een IJsland vakantie. IJsland mag zich met recht een eiland noemen wat er is voor de avonturiers onder ons. Een IJsland vakantie is niet iets wat u elk jaar zult doen, maar wat u zeker eens in uw leven gedaan moet hebben. Zoals gezegd heeft het land veel bezienswaardigheden en dat is best apart, aangezien het land niet zo heel groot is. Wanneer u een vakantie naar IJsland maakt, bezoek dan zeker de verschillende nationale parken, fjorden, vulkanen en doe de walvissafari in Husavik of Reykjavik.

IJsland vakantie: duur?

Wanneer u besluit om een IJsland vakantie te boeken, dient u er wel rekening mee te houden dat het een stuk duurder zal zijn dan bijvoorbeeld een vakantie in Frankrijk. Dit komt doordat u afhankelijk bent van een vliegreis en de levensstandaard in IJsland vaak een stuk duurder is dan in andere landen in Europa, zoals bijvoorbeeld Hongarije waar u werkelijk voor een appel en een ei kunt verblijven. Een IJsland vakantie is echt iets voor de avonturiers onder ons, maar u zal dan ook prachtige natuurverschijnselen zien!

Lees alles over IJsland op Wikipedia, zodat u weet wat u wilt bezoeken als u een IJsland vakantie maakt.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen