Dromen komen uit in het Turkse Bodrum


17 april 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Steden


Dromen Bodrum

Turkije is een fantastisch vakantieland. Jong, oud en mensen met een beperking beleven er de mooiste vakantie van hun leven. Het is een samenloop van omstandigheden waarom eenieder een fantastische tijd beleeft in het mooie Turkije. Als eerste is er het klimaat, waarbij de kustgebieden in de zomer buitengewoon warm zijn en in de wintermaanden is het er vrijwel mild. Daarnaast heeft Turkije ontzettend veel badplaatsen waar het heerlijk vertoeven is voor een geweldige vakantie. Een badplaats dat werkelijk alle ingrediënten heeft voor een schitterende vakantie, is Bodrum. Jong, oud – en als je helaas moet leven met een beperking – kan je in Bodrum genieten van een geweldige vakantie.

Oud en nieuw gaan hand in hand samen

Bodrum is een prachtige badplaats dat gelegen is aan de Egeïsche Zee. De stad bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte, dewelke hand in hand samengaan. De badplaats staat vooral bekend vanwege zijn mooie jachthaven. Het wordt mede hierdoor ook wel het St. Tropez van Turkije genoemd. Naast de mooie jachthaven, staat Bodrum gekend vanwege het kasteel St. Pieter uit de 15e eeuw. Het strand in Bodrum is dan misschien niet zo mooi als andere badplaatsen zoals bijvoorbeeld Side, maar dat neemt eenieder wel voor lief als de pracht van Bodrum aanschouwt wordt.

Direct grenzend aan het strand in Bodrum ligt de boulevard met enorm veel gezellige terrasjes en winkeltjes. In het centrum van de stad vind je buitengewoon veel karakteristieke witte vissershuisjes en nog veel meer winkeltjes waar je lederwaren, kleding en typische Turkse etenswaren kan kopen. Van oudsher is Bodrum geliefd bij kunstenaars en tot op de dag van vandaag zijn deze nog steeds aanwezig in deze populaire badplaats. Je vindt er nog steeds enorm veel kleine kunstateliers en her en der op straat kan je een prachtig portret laten tekenen.

Aan uitgaansgelegenheden in Bodrum is er eveneens geen gebrek. Misschien heeft Bodrum wel het levendigste uitgaanscentrum van heel Turkije. In het centrum van de stad tref je maar liefst 60 bars aan en 5 verschillende discotheken. Het kan haast niet zijn dat er voor jou geen geschikte bar of discotheek in deze badplaats te vinden is. Bodrum bezit tevens de bekendste en de meest beruchte openlucht discotheek van heel Europa, namelijk de Halikarnas. De uitgaansgelegenheden zijn in Bodrum dan ook tot in de late uurtjes geopend.

Bezienswaardigheden in Bodrum

In Bodrum Holiday Resort TurkijeIn de loop der jaren heeft Bodrum buitengewoon veel bezienswaardigheden verzameld. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het kruisvaarderskasteel helemaal gratis te bezichtigen. Het bouwwerk diende om de haven in Bodrum te beschermen tegen piraten. Het kasteel staat op een schiereiland in de haven van Bodrum en de vestigingsmuur geeft eenieder een mooie uitkijk over de baai in Bodrum.

Eén van de zeven wereldwonderen uit de oudheid is ook in Bodrum gelegen, namelijk: het Mausoleum. Het is het graf van Koning Mausolus dat vroeger circa 55 meter hoog moet zijn geweest. Nu zijn alleen de fundamenten van dit machtige bouwwerk, het Mausoleum van Halicarnassus, te bezichtigen, maar het is dan ook absoluut de moeite waard om deze te bezichtigen.

Dit moet je controleren voordat je op vakantie naar Bodrum gaat!

Voordat je op vakantie gaat naar het mooie Bodrum, is het noodzakelijk om te controleren hoe lang je paspoort nog geldig is. Voor Turkije geldt namelijk dat je paspoort minimaal 240 dagen geldig moet zijn, vanaf de dag dat je visumperiode in gaat. Turkije stelt namelijk dat je paspoort nog minimaal 60 dagen geldig moet zijn na afloop van de visumperiode. Het Turkse vakantievisum heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen met een maximum verblijf van 90 dagen. Tel de 60 dagen na afloop van de visumperiode op bij de totale geldigheidsduur en je weet dat je paspoort nog minimaal 240 dagen geldig moet zijn als de visumperiode voor het Turkse vakantievisum in gaat. Voor meer informatie over een het visum, verwijs ik je door naar de website van welkominturkije.nl!


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.nl
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.be
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij be logo reisbureauPrijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
SunwebSunweb Zomer NL
SunwebSunweb Zomer BE
SunwebSunweb Ski NL
SunwebSunweb Ski BE
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BeachCheck logoBeachCheck
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen