Istanbul: stedentrip in Turkije


27 november 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Steden


Istanbul stedentrip

Istanbul

IstanbulVeel mensen geloven dat Istanbul de hoofdstad van Turkije is, maar dit is niet het geval. Istanbul was de hoofdstad van het Ottomaanse rijk en het Byzantijnse rijk, maar na de stichting van de Turkse Republiek in 1923 is de hoofdstad van Turkije Ankara geworden. Desondanks is Istanbul een prachtige stad die veel te bieden heeft en is het tevens één van de meest populaire en aantrekkelijke steden in Turkije. Istanbul is bovendien de meest bevolkte stad van Turkije. Officieel zijn er vijftien miljoen inwoners in Istanbul, maar het werkelijke cijfer ligt veel hoger. Wonen in een drukke stad zoals Istanbul is niet eenvoudig, maar de reden voor deze menigte is de schoonheid en de voordelen van de stad. Wanneer je op zoek bent naar een reden om Istanbul te bezoeken, dan zal dit artikel jou een handje helpen. Hieronder vind je alvast meer dan één reden voor een citytrip naar Istanbul.

Vliegen naar Istanbul is tegenwoordig enorm goedkoop, bekijk de vliegtickets Istanbul pagina voor alle aanbiedingen.

Istanbul: weer en klimaat

Istanbul: gemiddelde temperatuur per maand

Istanbul gemiddelde temperatuur

Istanbul: gemiddeld aantal dagen regen per maand

Istanbul neerslag

Bekijk meer informatie over het weer en klimaat in Istanbul via http://www.weather-and-climate.com/.

Istanbul: redenen voor een stedentrip

  • Istanbul nachtIstanbul is de enige stad die gelegen is op twee verschillende continenten (Europa en Azië).
  • Istanbul wordt in twee delen gedeeld door de zee van Marmara. Bijna de helft van Istanbul is gelegen in het Aziatische continent en de andere helft van Istanbul ligt in het Europese continent. De nabijheid van Europa maakt van Istanbul de belangrijkste stad van Turkije. De twee continenten zijn verbonden met elkaar door twee grote bruggen. Eén van hen is de Bosporusbrug en de andere is de Fatih Sultan Mehmet Bridge. Een andere manier om van de ene kant naar de andere te reizen, is het nemen van een veerboot. Plezier gegarandeerd!
  • Je kan genieten van het mooiste uitzicht op de Bosporusbrug wanneer je kiest voor een kamer dat hierop uitkijkt. Indien dit niet het geval is, dan kan je nog steeds een leuk restaurant uitkiezen dat hier een prachtig uitzicht op heeft. Geloof ons, je diner zal een extra touch hebben!
  • De gastvrijheid van de Turkse mensen kan worden beschouwd als een grote reden voor een bezoek aan Istanbul en de rest van het land. Turkse mensen zijn over het algemeen heel vriendelijk. De meesten onder hen spreken min of meer Engels. Istanbul is tevens een plaats waar je zeer goede vriendschappen kan sluiten. Het is namelijk gemakkelijk om mensen in Istanbul te ontmoeten en zelfs wanneer je alleen naar de stad afreist, zal je je nooit eenzaam voelen.
  • Het Turkse eten heeft veel verschillende smaken en tijdens je reis in Turkije kan je op elke plaats genieten van een bepaalde smaak, maar in Istanbul vind je ze allemaal! Er zijn duizenden restaurants met elke mogelijke soort van eten en dit in vele verschillende prijsklassen.
  • Wanneer je jong bent, of wanneer je jezelf nog steeds jong voelt, is het gekke nachtleven in Istanbul zeker iets voor jou. De stad heeft meer dan één centrum en elk centrum heeft zo zijn eigen unieke nachtleven. Genoeg plaatsen om naartoe te trekken en je uit te leven dus! Het meest populaire gedeelte voor een betaalbare nacht is in het Taxim gebied, maar er zijn zeker veel meer dingen te doen en plaatsen om te bezoeken in Istanbul.
  • De cultuur in Istanbul en in heel Turkije wordt gekenmerkt door de islamitische cultuur. Het is een strikte cultuur en zeer anders dan de christelijke. Wanneer je in een land terecht komt met een radicaal idee over religie, zou het moeilijk en soms zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Gelukkig is dit in Turkije niet het geval en hebben de mensen er een matig idee over de islam, wat leuk en leerrijk kan zijn.
  • De geschiedenis van Istanbul is zeer oud en interessant. Als gevolg van een brede geschiedenis heeft Istanbul vele historische overblijfselen die onbetaalbaar zijn. De meest interessante plaatsen om te zien in Istanbul zijn het Topkapi Palace Underground Cistern Santa, het Sophia Museum, de antic Hippodrome, de blauwe moskee, de Grand Bazaar en de Egyptische Bazaar.

Istanbul: verborgen plekjes

Net als elke andere grote stad in de wereld, heeft Istanbul heel wat populaire plaatsen die vaak bezocht worden door vele toeristen en die opgenomen zijn in elke reisgids van Istanbul. Afgezien van deze plaatsen, zijn er een aantal minder bekende plaatsen. Deze zijn minstens even mooi of misschien wel mooier en dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier volgen drie van deze verborgen plekjes in Istanbul…

Polonezkoy – Beykoz

Dit kleine dorpje bevindt zich aan de Aziatische kant van Istanbul. Het is niet zeer gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar niet onmogelijk, zeker niet als het mooi weer is. Polonezkoy betekent: dorp van Pools. Vandaag de dag zijn de eigenaars van de meeste restaurants en hotels in Polonezkoy namelijk van Poolse afkomst, waardoor het niet ongewoon is om overal Poolse namen te zien. Het is aan te bevelen om hier zeker een hele dag door te brengen en deze goed te starten met een lekker ontbijt op een gezellige plaats. Na het ontbijt en een kopje heerlijke Turkse koffie, kan je gerust een dutje nemen in de hangmatten onder de bomen. Het is ook leuk om de lunch eens over te slaan en nadien dubbel en dik te genieten van een lang en uitgebreide lunch met wat bier of Turkse Raki. Het is beter om de volgende dag niets te intensief te plannen, omdat de frisse lucht in het dorpje ervoor zorgt dat je zeer ontspannen bent en je de volgende ochtend lang zal willen uitslapen in je hotel in of dichtbij Istanbul.

Kilyos Beach – Sariyer

Istanbul strandenDeze plek kan alleen bezocht worden tijdens de zomermaanden en het wordt sterk aanbevolen enkel te gaan tijdens de weekdagen, omdat het er ongelooflijk druk kan zijn op zaterdag en zondag. Istanbul is een stad omgeven door water, maar vanwege de sterke en gevaarlijke stroom, kunnen mensen niet zwemmen in de zee van Marmara. Maar geen paniek, want je kan steeds naar dit mooie strand trekken om te genieten van de zalig warme zomerzon. In Kilyos zijn er vele stranden met een betaalbare toegangsprijs. Sommige van deze stranden zijn een deel van de zee van Marmara, terwijl de anderen de Zwarte Zee zijn. De Zwarte Zee kan als een gevaarlijke zee worden beschouwd wanneer je diep gaat en je je niet aan de veiligheidsvoorschriften houdt, maar in deze betaalde stranden in Lilyos zal je je veilig voelen en is er helemaal geen reden tot paniek.

Etiler – Bebek

In deze zones kan je niet de activiteiten vinden die je kan doen in Polonezkoy of Kilyos, maar deze plaatsen zijn nog steeds niet op grote schaal bekend bij de toeristen, hoewel ze wel erg populair zijn onder het Turkse volk en de mensen die in Istanbul wonen..

De meest luxueuze clubs, bars en restaurants van Istanbul bevinden zich op het Etiler gebied. Indien je interesse hebt in het huren van een appartement, dan is dit zeker een goede plek om te verblijven. Wanneer je de moderne kant van Istanbul wilt ontdekken, kan een drankje in de cafés van Bebek of Etiler je helpen om een hele andere wereld in Istanbul te ontdekken. Maar voordat je hier naar een bar of restaurant gaat, dien je jezelf bewust te zijn van de hoge prijzen en de dresscode. Zelfs al ben je de meest rijke persoon op aarde, wanneer je niet voldoende opgekleed bent, is de kans vrij groot dat ze je de entree zullen weigeren.

Meer informatie over Istanbul (of in het Nederlands: Istanboel) vind je op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Istanboel.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen