Italiaanse meren


4 september 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Bijzondere plekjes


Italiaanse meren Italie meer

Italiaanse meren in het noorden van Italië

Italiaanse merenDe Italiaanse meren zijn voornamelijk te vinden in de noordelijke regio van Italië, rechts onder Zwitserland. Deze meren zijn een populaire vakantiebestemming sinds de Romeinse tijd. Vanwege de verschillende activiteiten, bezienswaardigheden en het prachtige landschap, trekt het gebied elk jaar nog steeds talrijke bezoekers aan. De Italiaanse meren zijn een aantrekkelijke vakantiebestemming voor zowel buitenlanders als Italianen. Ook worden er elk jaar veel beroemdheden gespot. Wie weet bots je volgende keer tegen die knappe acteur of leuke zangers aan als je naar één van deze meren op vakantie gaat!

Italiaanse meren: de meest toeristische meren

Het Comomeer en het Gardameer zijn absoluut de meest toeristische meren, met het meer van Maggioro op de derde plaats en het meer van Lugano op de vierde plaats. Wanneer je de Italiaanse meren voor de eerste keer bezoekt, zal het moeilijk worden om een keuze te maken. Het zijn namelijk allen meren die je op zijn minst een keer moet bezoeken! Toch mogen we ook niet de kleinere meren vergeten, die even adembenemend zijn dan de voorgaande Italiaanse meren. Zo behoren het Iseomeer, het Ortameer, het meer van Levico, het meer van Trasimeno, het Cadonazzomeer, het meer van Bracciano, het Idromeer, het Bolsenameer en Vicomeer tot dit lijstje. Je vindt op deze website (in andere artikels) meer informatie over enkele van deze meren.

Italiaanse meren: vervoer

Het is niet moeilijk om naar de Italiaanse meren af te reizen, omwille van de grote beschikbaarheid van transport dat je van en naar de luchthaven kan brengen. De meest geschikte luchthavens om naar de meren af te reizen, zijn: de Malpensa, Linate en de luchthaven Orio al Serio: allen in Milaan. Eveneens kan je vliegen op de Zwitserse luchthaven in Zürich en van daaruit naar het Zuiden reizen.

Italiaanse meren: bezienswaardigheden

Wanneer je naar de Italiaanse meren trekt, zal je niets te kort komen. Er is veel eten om van te genieten, de lekkerste wijn om te drinken, mooie bezienswaardigheden en leuke winkeltjes om souvenirs te kopen. De keuken aan deze meren is heerlijk, samen met het brede assortiment van beschikbare wijn. Eigenlijk is dit net zoals in de rest van Italië. In het winkelcentrum kan je zowel koopjes doen, als iets aan de haak slaan in een mooie boetiek. Probeer zeker ook een van de wekelijkse Italiaanse marktjes te bezoeken, perfect om een cadeautje te kopen voor familie of vrienden. Het is ook een goede kans om je onderhandelingsvaardigheden te oefenen. Let op: betaal nooit meer dan de helft van de prijs dat er wordt gevraagd!

Ben je meer geïnteresseerd in outdooractiviteiten? Dan is het in de regio van de Italiaanse meren ideaal om te zwemmen en te wandelen op de vele uitdagende paden langs het water. In feite is wandelen één van de meest populaire activiteiten bij deze meren, dit vanwege de mogelijkheid om de prachtige gletsjermeren te bezoeken. Het Comomeer is trouwens één van de beste wandelgebieden op deze aarde! Er zijn ook tal van wateractiviteiten te doen op de Italiaanse meren, waaronder: varen, zwemmen, waterskiën, jetskiën, kitesurfen en nog veel meer. Het gebied rond de Italiaanse meren beschikt ook over musea, prehistorische overblijfselen, kunst en architectuur. Indien je tijd genoeg hebt op je vakantie, is het aan te raden om deze zaken ook op te nemen in je planning.

Bekijk een lijst van Italiaanse meren via http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Italiaanse_meren.
Love UK


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen