Litouwen: kleine Baltische staat


8 oktober 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Litouwen

Litouwen

LitouwenLitouwen is een kleine Baltische staat in Noord-Europa dat grenst aan onder andere Wit-Rusland. Dit kleine landje kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid voor de toeristen die er op vakantie of citytrip gaan. Het kleine Baltische staatje is niet erg groot, maar bevat toch genoeg mogelijkheden om eens te bezoeken. Enkele bekende plaatsen in dit land zijn onder andere: Vilnius, Nida en Kaunas. U kan er betalen met de Litas. In Litouwen is het leuk om paard te rijden. Er zijn heel wat gebieden die hiervoor erg geschikt zijn. Heeft u een eigen paard? Klik dan hier voor alle shetlander dekens in één shop!

Vakantie mogelijkheden voor toeristen

Kamperen in Litouwen is niet iets waar veel Nederlanders, Belgen en andere toeristen voor zouden kiezen. Men begrijpt ook dat Spanje en Frankrijk eerder in u zouden opkomen, dan kamperen in Litouwen. Toch is het zeer aan te raden om eens te kijken naar de vele mogelijkheden die Litouwen biedt aan zijn toeristen. U leest het goed: kamperen in Litouwen is mogelijk, misschien het beste via rond te reizen met een camper.

Eén van de belangrijkste toeristische attracties van Litouwen is het plaatsje Trakai, dat ten westen van Vilnius ligt en bekend staat om zijn kasteel. Het kasteel van Trakai is omringd door vele natuurparken. Wanneer u het kasteel van Trakai gaat bezoeken, kunt u tevens gebruik maken van de vele restaurantjes en andere faciliteiten. De binnenstad van Vilnius staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bevat vele oude gebouwen en kastelen. Wanneer u dus erg van historie, cultuur en geschiedenis houdt, is Litouwen echt een land om eens te bezoeken.

Een goedkope vakantie

Een vakantie in Litouwen is niet duur, laten we dat even voorop stellen. Het land kent een hoge mate van werkloosheid, terwijl de meeste inwoners een opleiding hebben genoten, maar er is gewoon te weinig werk in Litouwen voor de bevolking. Daarom is men maar al te blij met uw komst, zodat er inkomsten komen van toeristen en werkgelegenheid in de toeristische sector. Kamperen in Litouwen is vrij primitief. De campings zijn voorzien van alle faciliteiten die u wenst, maar vaak in een iets andere en mindere staat dan u gewend bent in bijvoorbeeld Nederland, Frankrijk, Italië of Spanje. Litouwen is met een sterke opmars bezig om meer toeristen naar de steden te lokken voor een stedentrip, maar dit kost erg veel tijd en geld. Net zoals Macedonië is Litouwen een mooi vakantieland waar u prima kunt genieten van elkaar en de prachtige omgevingen die het land u kan bieden. Wanneer dat u besluit om te gaan kamperen in Litouwen, dient u er rekening mee te houden dat de meeste campings niet werken met vooraf boeken zoals u gewend bent bij een touroperator. De meeste campingeigenaren kunt u rechtstreeks benaderen via email of telefoon om ze te vragen of er plek is voor een bepaalde datum. U moet rekening houden met een overnachtingsprijs tussen de 5 en 15 euro per nacht wanneer dat u gaat kamperen in Litouwen. Het verteer in Litouwen is erg goedkoop. Zo heeft u al een complete maaltijd voor slechts 2 euro en kunt u genieten van een plaatselijk biertje voor slechts 50 cent of soms zelfs nog minder. Dus wanneer dat u op zoek bent naar een goedkope en leuke vakantie, dan moet u zeker eens naar Litouwen gaan. Het is een keer wat anders dan de standaard vakantie, maar zeker niet minder leuk en tevens betaalbaar!

Lees meer over Litouwen via http://nl.wikipedia.org/wiki/Litouwen.

Inktcartridges


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties