Mallorca is het grootste Spaanse eiland


31 augustus 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Mallorca

Mallorca: populair bij toeristen

MallorcaMallorca is het grootste eiland van de Balearen dat behoort tot Spanje. Het is een zeer bekende vakantiebestemming onder toeristen omwille van zijn groot aantal stranden, het warme weer en de vele faciliteiten die op de reizigers zijn afgestemd. Er zijn ook heel wat vakantiehuizen op Mallorca beschikbaar, voor een bijzonder leuk verblijf!

Het eiland Mallorca heeft verschillende bezienswaardigheden te bieden. Wanneer je een vakantie overweegt waar je zowel kan rusten, als leuke plaatsen kan bezoeken, dan is Mallorca the place to be.

Hieronder kan je alvast inspiratie opdoen om dingen te plannen of te zien tijdens je trip naar dit mooie, Spaanse eiland.

https://www.allinclusive-spanje.nl/balearen/mallorca/

Mallorca: weer en klimaat

Mallorca heeft een subtropisch mediterraans klimaat. Een echte winter met veel sneeuw kent het eiland niet. De koudste maanden van het jaar zijn januari en februari en dan kan het hard gaan waaien. Toch zijn de temperaturen er vrij zacht, in vergelijking met de temperaturen die wij gewend zijn in de winter. Het kan er dan namelijk nog steeds 15°C worden. In de lente en de herfst kunnen de temperaturen gemakkelijk boven de 20°C uitschieten. In de zomermaanden is er nauwelijks sprake van regen en kan het boven de 35°C worden. Door de hoge luchtvochtigheid is het bovendien drukkend warm in Mallorca en er valt amper regen in deze tijd van het jaar.

Mallorca: bezienswaardigheden

Mallorca: de Ses Païsses, Arta

Combineer een bezoek aan de Arta, een uitstekende markt op dinsdag, met een bezoek aan de indrukwekkende neolithische nederzetting uit de Bronstijd aan de rand van de stad. Dit is één van de best bewaarde in de Balearen en dus ook in Mallorca. Het is de moeite waard om hieraan een bezoek te brengen en je voor te stellen hoe het leven voor de kolonisten moest geweest zijn binnen de muren van deze nederzetting. Let op: het is er ’s middags gesloten tijdens de lunchperiode omwille van de bekende siësta die de Spanjaarden nemen om aan de hitte in Mallorca te ontsnappen.

Mallorca: het Capdepera kasteel

Bezoek de overblijfselen van het vroege 14de eeuwse Capdepera kasteel op de heuveltop die het kleine stadje Capdepera domineert. Je krijgt er ineens een prachtig uitzicht bij over de kustlijn van het noordoosten van het eiland Mallorca en op een heldere dag kan je zelfs Menorca zien. Vroeger waren er een 150-tal woningen te vinden binnen de muren die het kasteel omringen.

Mallorca: het Betlem erfgoed, in de buurt van Arta

Mallorca BetlemHet is een prachtige rit vanaf de noordkant van Arta tot aan de rustige landelijke omgeving van de ‘Ermita de Betlem’ op Sa Deves de Ferrutx. Als je geluk hebt, zal je enkel de geluiden horen van vogels, insecten en schapen, waardoor het een fantastische plek is om te picknickken na een bezoek aan Arta. De hermitage werd opgericht in de vroege 19de eeuw, door de kluizenaars van St. Honorat in Randa en de Drievuldigheid in Valldemossa. De kleine kapel is de perfecte plek om te ontsnappen aan de hitte en de schittering van de zon in Mallorca.

Mallorca: ballonvaart in Manacor

Een ballonvaart in het prachtige Mallorca is een geweldige manier om veel bezienswaardigheden in één klap te zien! Tijdens een vroege ochtendvlucht kan je je op vreedzame wijze laten meedrijven door de wind op een hoogte van 300 à 450 meter. Op een heldere dag kan je Cabrera en Menorca zien. Nadien krijg je een certificaat als bewijs dat je de ballonvlucht hebt gedaan.

Mallorca: de grotten van Drac (Cuevas del Drach of baaien del Drac), Porto Cristo

Mallorca grottenDe wereldberoemde oude grotten uit kalksteen in Mallorca, zijn in kaart gebracht door de Franse geoloog Edouard Martel in de late 19de eeuw. Er zijn vier enorme belangrijke kamers, talrijke prachtig gevormde formaties van stalactieten en stalagmieten en één van ‘s werelds grootste ondergrondse meren, het toneel van verschillende dagelijkse concerten van klassieke muziek. Via een rondleiding kan je deze prachtige grotten bewonderen.

Mallorca: de grotten van Hams (Cuevas del Hams of baaien d’es hammen)

De grotten van Hams in Mallorca zijn minder bekend dan de grotten van Drac, maar de moeite waard om een bezoek te brengen omwille van hun eigen spectaculaire en kleurrijk verlichte stalactieten en stalagmieten en het ondergrondse meer. De grotten werden ontdekt door de Mallorcaanse Pedro Caldentey, in 1905.

Mallorca: Els Calderers, Sant Joan

Het landgoed Els Calderers in Mallorca was al in de 13de eeuw eigendom van de familie Calderers. De bouw van het huidige landhuis wordt verondersteld te zijn begonnen in 1750. Bezoek het huis en de boerderij om een idee te krijgen van het adellijke leven in Mallorca in de 18de en 19de eeuw. Het interieur van het huis, met zijn traditionele meubels en apparatuur, is bijzonder interessant.

Mallorca: de Gordiola Glasfabriek

Mallorca glasfabriekDe Gordiola-familie is thuis in het maken van glas in Mallorca sinds het begin van de 18de eeuw. In de buurt van Algaida kan je een kijkje nemen bij de glasblazers die aan het werk zijn met hun materiaal en verhitte ovens. Het gebouw zelf is een niet al te mooi kasteel uit de jaren zestig en het winkelgebied is zeer gecommercialiseerd, maar boven aan het museum vind je een fascinerende collectie van oud glas, met inbegrip van vroege Gordiola voorwerpen en glaswerk verzameld van over de hele wereld door zeven opeenvolgende generaties van de familie. Je zou niet willen dat deze tentoongestelde voorwerpen uit Mallorca verloren gaan onder het stof!

Mallorca: planetarium

Veel bezoekers zijn zich niet bewust dat het eiland een belangrijk astronomisch observatorium heeft, waarvan het Planetarium Mallorca deel uitmaakt. De gebouwen van het Observatorio Astronómico de Mallorca hebben een futuristisch uitzicht, in volledige tegenstelling tot het slaperige naburige dorp Costitx. Elke vrijdag en zaterdag om 19.00 uur projecteert het Planetarium het spectaculaire meertalige audio-visuele programma ‘evolutie’ op het gewelfde plafond. Daarna kan je genieten van begeleide sessies in de gebouwen.

Mallorca: natuurpark Albufera

Natuurpark Albufera is een beschermd natuurgebied in Mallorca. Het is net buiten de kustweg gelegen, ten noorden van Can Picafort. Dit natuurpark is de habitat van een rijkdom aan vogels en brengt vogelaars uit heel Europa samen om er de zeldzame vogelsoorten te bezichtigen. Er zijn paden om te wandelen en te fietsen en er is een bezoekerscentrum. Insectenafweermiddel is sterk aanbevolen!

Mallorca: de oude stad Alcúdia

Door de rijke geschiedenis van Mallorca is er genoeg te zien in en rond de ommuurde oude stad Alcudia, op de site van de Romeinse nederzetting van Pollentia. De muren werden gebouwd na de Spaanse verovering en werden hersteld tot de 26 oorspronkelijke torens en imposante gateways die er de dag van vandaag zijn. Het is mogelijk om er te wandelen langs de bovenkant op een deel van de muren, waardoor je de mogelijkheid hebt om te genieten van een mooi uitzicht. Zeer interessant zijn de smalle straatjes van de Arabische wijk, de ruïnes Pollentia en Mallorca’s intacte Romeins theater.

Mallorca: Alfàbia tuinen

Mallorca tuinenDe Alfabia tuinen in Mallorca zijn vredige tuinen, met waterlopen en zwembaden.

De tuinen zijn ontworpen door Benhabet, een moslim gouverneur van Inca in de 13de eeuw.

Zelfs als je zelf niet bijzonder veel in de tuin bezig bent, zal je de mooie schaduwrijke plekjes waarderen op een warme dag in Mallorca.

Bovendien biedt de snackbar van de tuin verse vruchtensappen, landbouwproducten en andere drankjes uit Mallorca aan.

Lees meer over Mallorca via http://nl.wikipedia.org/wiki/Mallorca.

 

 

Legjelink


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij be logo reisbureauPrijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
SunwebSunweb Zomer NL
SunwebSunweb Zomer BE
SunwebSunweb Ski NL
SunwebSunweb Ski BE
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BeachCheck logoBeachCheck
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen