Marmaris schiereiland in Turkije


6 november 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Steden


Marmaris Turkije vakantie

Marmaris is echte mediterrane stad met een boulevard langs de jachthaven en nauwe straatjes die oplopen tegen de heuvel en de mediterrane architectuur. Dit alles ligt midden tussen hoge, met pijnboombossen begroeide bergen en aan de azuurblauwe wateren van de Egeïsche Zee in Turkije. Marmaris ligt op een schiereiland en alle kleine plaatjes op het schiereiland vallen bij reisbureaus ook onder de naam Marmaris. Toch is het de moeite waard om deze dorpjes eens nader te bekijken en te zien welk dorpje past bij uw vakantiewensen.

Marmaris: Icmeler

Marmaris schiereilandIcmeler ligt acht kilometer ten zuid-westen van Marmaris. Het stadje is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en is duidelijk de kleinere en rustigere buur van Marmaris, maar doet er tegenwoordig niet veel meer voor onder. Icmeler is alleen een stuk rustiger, waardoor het een aangename vakantiebestemming voor families geworden is. Voor het drukkere nachtleven dient u dan ook naar Marmaris te gaan.

Icmeler is gelegen in een prachtige baai met helder water en een lang zandstrand. Aan de andere drie zijden van het resort vindt u bergen en bossen waardoor Icmeler veilig genesteld is op zijn plek. Om nog een echt Turks gevoel te krijgen, is het een aanrader om het oude deel van Icmeler eens te bezoeken. De meeste toeristen komen hier niet en u krijgt nog het gevoel hoe het ooit geweest is.

Icmeler: bereikbaarheid

Met de minibus of met een watertaxi is Icmeler eenvoudig te bereiken vanaf Marmaris.

Marmaris: Turunc

Turunc ligt net voorbij Icmeler, op ongeveer 20 kilometer van Marmaris. Net als de meeste plaatsen is ook Turunc een voormalig vissersplaatsje. Ondanks dat het toerisme gegroeid is, zijn de natuurlijke schoonheid en het stadje onaangetast gebleven. Het kleine plaatsje waar u in een half uur doorheen wandelt, ligt aan de Middellandse Zee en het heldere water en hetschone strand zijn de trotse eigenaar van de “Blauwe Strand” prijs. Dit betekent een schoon en veilig strand.

Turunc ligt goed geïsoleerd van de rest van de wereld, waardoor het een rustige, Turkse vakantie biedt. Via een kronkelende weg door de pijnboombossen bereikt u het rustige vissersplaatsje, helemaal verscholen tussen de bergen en de groene bossen. Naast de eigen baai zijn er rond Turunc nog enkele verlaten baaien te vinden, waar u het gevoel van avontuur om gestrand te zijn op een onbewoond eiland uitstekend kunt ervaren.

Turunc: bereikbaarheid

Via de minibus of over het water kunt u Turunc vanaf Marmaris bereiken.

Marmaris: Datca

Marmaris DatcaDatca is niet alleen een plaatsje, maar een heel district ten westen van Marmaris. Het is het uiteinde van het Marmaris schiereiland. Het smalle punt is eigenaar van bergen en pijnboombossen en het huis van het oude Knidos. Dit is een antieke stad uit de vierde eeuw voor Christus. Het eiland is de grens tussen de Egeïsche Zee ten noorden en de Middellandse Zee ten zuiden. Vanaf de bergen hebt u uitzicht op de Griekse eilanden Rhodos, Kos en Simi.

In Datca vindt u niet veel toerisme terug, omdat het ver van het vliegveld van Dalaman ligt. Het echte Turkije ervaart u hier met al uw zintuigen. Datca is beroemd om zijn hoge concentratie zuurstof en een lage luchtvochtigheid. Zelfs in de heetste maanden zorgt een koele bries voor aangename temperaturen. De vele kleine baaien zijn altijd rustig en daardoor een perfecte vakantieplaats om echt tot rust te komen.

Datca: bereikbaarheid

Datca is het eenvoudigst te bereiken met de bus vanaf Marmaris.

Marmaris: Selimiye

Marmaris SelimiyeSelimiye ligt op ongeveer 40 minuten ten zuidwesten van Marmaris. Het is een slaperig vissersplaatsje zoals uit de oude Turkse tijden. Bezoekers komen vooral via het water naar Selimiye om te zoeken naar de authentieke Turkse keuken waar vis op het menu staat. Deze vindt u dan ook aan de waterkant en biedt u een prachtige atmosfeer voor een heerlijke maaltijd.

Rond Selimiye vindt u prachtige flora en fauna. Wandelen en het bezoeken van enkele ruïnes zijn dan ook de enige activiteiten die er naast eten en ontspannen te doen zijn in dit leuke stadje.

Selimiye: bereikbaarheid

Selimiye is te bereiken met watertaxi of met de minibus.

Marmaris: Orhaniye

Marmaris OrhaniyeOrhaniye is een plaats op een kleine vlakte tussen de bergen op het Marmaris schiereiland. Het ligt 36 kilometer ten zuidwesten van Marmaris, omringd door de met pijnboom begroeide bossen. Uiteraard ligt het plaatsje direct aan zee. Het leuke aan Orhaniye is dat het water niet echt dieper wordt, waardoor u heel ver de zee in kunt wandelen. Dit geeft soms een zeer vreemde aanblik.

Veel is er niet te doen in het rustige stadje Orhaniye. U komt er om te ontspannen of om te wandelen in de omliggende bergen.

Orhaniye: bereikbaarheid

Met de minibus of met de watertaxi kunt u naar Orhaniye gaan vanaf Marmaris.

Marmaris: Bozburun

Marmaris BozburunEen vredig en rustig pittoresk plaatsje op het schiereiland dat is Bozburun, 40 kilometer ten zuidwesten van Marmaris. Het plaatsje bezit een eigen schattige jachthaven en is het centrum voor het produceren van Gulets, de traditionele Turkse jachten. Omgeven door groene heuvels is het bezoeken van de flora en fauna in deze heuvels een uitstekende bezigheid voor wandelaars. Daarnaast is zwemmen, snorkelen of duiken één van de favoriete bezigheden voor bezoekers aan het leuke stadje.

Er zijn enkele ruïnes in de omliggende heuvels voor cultuurliefhebbers en verder is een vakantie in Bozburun enkel om te ontspannen. Voor het drukkere leven is een dagtrip naar Marmaris over het water een leuke aanrader.

Bozburun: bereikbaarheid

Bozburun kunt u bereiken via het water met de boot of over land met de minibus.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.nl
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.be
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij be logo reisbureauPrijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
SunwebSunweb Zomer NL
SunwebSunweb Zomer BE
SunwebSunweb Ski NL
SunwebSunweb Ski BE
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BeachCheck logoBeachCheck
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties