Menorca: Spaans Eiland op de Balearen


31 augustus 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Menorca

Menorca: een verborgen paradijs

MenorcaHet eiland Menorca is een verborgen paradijs. Er is genoeg te zien en te beleven om bewondering voor dit land te hebben. Menorca is het tweede grootste eiland van de Balearen en krijgt veel minder toeristen over de vloer dan haar ‘grote zus’ Mallorca. Daardoor ontsnapt het aan de gevolgen van het massatoerisme en blijft het hierdoor veel van haar ongerepte schoonheid behouden. Het eiland Menorca heeft fantastische stranden, schilderachtige dorpjes, historische steden en andere prachtige plaatsen, zoals: Ciutadella en Mahon. Menorca heeft een rotsachtige kustlijn dat perfect is om te kunnen genieten van de vele rustige stranden, verborgen in kleine inhammen van de rotsen. Mahon is de hoofdstad van het eiland Menorca en heeft één van Europa’s grootste havens. Er zijn tevens verschillenden bars, terrasjes en winkels rond de haven, waardoor er ook een levendig nachtleven is.

Menorca: weer en klimaat

In Menorca zijn er bijna het hele jaar door zwoele briezen, warme temperaturen en mooie zandstranden die naar je lonken. Je ziet de zon bijna het hele jaar door in het land. Van mei tot oktober ligt de gemiddelde temperatuur hoger dan 21°C, met de hoogste temperaturen in augustus, waarbij het 30°C kan worden. De temperaturen in de winter zijn gemiddeld 12°C in februari (februari is gemiddeld de koudste maand) en frequente warme dagen maken het strand in Menorca een heel jaar door een goede bestemming.

Menorca: bezienswaardigheden

Sant Lluis

Menorca Sant LluisSant Lluis is gebouwd door de Fransen en vernoemd naar koning Louis van Frankrijk. Dit gebied in Menorca heeft een uniek ontwerp, het is namelijk gebouwd als een raster. De straatjes lopen parallel en eindigen in een rechte hoek, waardoor er een raster wordt gevormd met vierkantjes verspreid over het dorp.

Sant Lluis heeft een rijke geschiedenis, door onder andere verdedigingstorens die gebouwd zijn om te weerstaan aan de aanvallen van piraten, zoals Talaia Grossa. Verder zijn er ook prehistorische nederzettingen, zoals: Binisafullet Nou en Talaiot bij es Pujol.

Es Castell

Es Castell is gelegen op het meest oostelijke deel van Menorca, tussen Cala lettertypen en Carbo. Opgericht door de Britten noemde Es Castell oorspronkelijk George Town, vernoemd naar koning George. Het werd gebouwd als een militaire stad, die gecentreerd is rond de paradeplaats op Placa de s’Esplanada. Het lokale festival voor de patroonheilige Sant Jaume tussen 24 en 26 juli is een must voor een unieke vakantie ervaring.

Mahon

Mahon ligt in het zuidoostelijke gebied van Menorca en omvat de gemeenten Sant Climent en Llucmacane. Door de eeuwen heen gebruikten de Grieken, Feniciërs, Carthagers en de Romeinen dit gebied als poort. In de 20ste eeuw was er een verdere invasie door de komst van het massatoerisme in Menorca, maar toch blijft de omgeving van Mahon zegevieren met onder andere de oprichting van het biosfeerreservaat op Albufera des Grau en de ontwikkeling van prehistorische sites in Menorca zoals Trepuco.

Alaior

Menorca AlaiorAlaior is gelegen aan de zuidkust van Menorca en is er de derde meest bevolkte stad sinds 1304. De dag van vandaag is het een belangrijke stad voor de studenten, door een groot deel van de universiteiten van de Balearen dat er gevestigd is. Hiernaast is het ook een commercieel centrum. Het is namelijk de thuishaven van schoenmakers, de zuivelindustrie en kaas- en meubelvervaardiging.

Het gebied rond de stad Alaior is een toeristisch centrum, met Son Bou als belangrijke plaats. Hier vind je het langste strand van Menorca en geschiedenis in de vorm van Taula de Torralba d’en Salort, de necropolis en de prehistorische nederzettingen op Torre d’en Gaumes.

Es Mercadal

Es Mercadal ligt in het geografische centrum van Menorca. De stad groeide vanwege de nabijheid van Monte Toro, de hoogste berg van het eiland. Op de top ligt la Verge del Toro, daterend van 1670 en toegewijd aan de patroonheilige van Menorca. In 1301 richtte koning Jaume II drie markten op in dit landbouwgebied die de oorsprong zijn van de naam ‘Es Mercadal’. Het platteland is hier groen en doet eerder denken aan Zuid-Engeland in plaats van het Middellandse Zeegebied. De stenen muren en houten schuttingen maken dit deel van het eiland Menorca een unieke pittoreske plaats.

Es Migjorn Gran

Es Migjorn Gran is gelegen in het centrum van het eiland Menorca en dicht bij de zuidkust Es Migjorn Gran. Es Migjorn Gran is opgericht in de 18de eeuw rond de kapel van Sant Cristofol en heette eerst Sant Cristofol, totdat het onafhankelijk werd van Es Mercadal in 1989. Het kalme en rustige dorp in Menorca heeft de tradities van Menorca en zijn historische schoonheid weten te behouden. De omgeving is rijk aan de geschiedenis van Menorca. Cova des Coloms, de grootste grot van het eiland Menorca, de Sala hipostila de Binigaus en de enorme talaiot van Vell Sant Agusti zijn allemaal binnen handbereik van het dorp.

Ferreries

Ferreries is gelegen in het centrum van Menorca. Deze gemeente loopt van het noorden naar de zuidkust. Men veronderstelt dat de naam Ferreries komt van de concentratie van smederijen die hier gebouwd zijn in de 13de eeuw, ter ondersteuning van het leger als zij rond het eiland Menorca reisde. Het natuurlijke landschap van heuvels met dennenbomen, steeneiken en mediterrane struiken in Menorca, is overwegend agrarisch met spectaculaire kloven. Trebaluger en d’Algendrar behoren tot de mooiste kloven op het hele eiland Menorca.

Ciutadella

Menorca CiutadellaAan de westzijde van het eiland Menorca vind je één van Menorca’s best bewaarde geheimen. Met een bevolking die groter is dan die van Mahon en een stad met de meest pittoreske havens, voldoet Ciutadella met gemak aan de hoogste normen. Ondanks dat ze ontdaan is van de status van ‘Captial by the British’, blijft het belang ervan hoog als de ‘Cathedral City’.

Het festival van de patroonheilige, Sant Joan op 23 en 24 juni, staat bovenaan de kalender van activiteiten in Ciutadella. De internationaal gerenommeerde paardensport toont er het ruiterschap op zijn best. Er is geen betere tijd voor een bezoek aan deze oude stad in Menorca, met smalle straatjes en intrigerende gebouwen waarin het erfgoed van de afgelopen beschavingen bewaard wordt. De prehistorische ruïnes, de defensietoren en de kathedraal, waarin de Minaret van de moskee oorspronkelijk stond, maken Ciutadella een bezoek aan deze stad in Menorca meer dan waard.

Lees meer over Menorca via nl.wikipedia.org/wiki/Menorca.

Trolol bedrijfsnieuws


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties