Met je telefoon op vakantie? Let op de volgende tips

In het buitenland zijn er veel verschillen met ons vaderland, zo ook bij bellen. Nu staat het vakantieseizoen weer voor de deur en vinden wij het dus wel zo handig het hier even over te hebben. Waar moet je allemaal voor je telefoon op letten als je op vakantie gaat naar het buitenland?

#1: weet wat je kan en niet kan

Dat je hier in Nederland lekker onbeperkt gratis kan internetten wil niet zeggen dat dat in het buitenland ook het geval is. Om telecomproviders te beschermen tegen misbruik betaal je soms bepaalde toeslagen over je data gebruik. Gebruik je voicemail zet deze uit want dit kan in het buitenland extra kosten in rekening brengen. En als er iets is wat we liever niet doen is het onnodig extra betalen. Zorg er ook voor dat je de voorwaarden voor het buitenland kent voor jouw specifieke provider, dat weet je zeker waar je aan toe bent.

#2: Zet je automatische updates uit

Zet je automatische updates tijdelijk uit tijdens je vakantie, zo weet je dat er geen data wordt verbruikt aan iets dat ook thuis wel weer kan. Ook als je kort met een wifi netwerk verbonden bent wil je dit liever niet, omdat buitenlandse wifi netwerken niet allemaal even betrouwbaar zijn. gebruik van deze netwerken is niet erg maar het downloaden van updates en apps liever niet.

#3: Check of er voor uw reis geen betere opties zijn

Ja, check voor je vakantie of het niet verstandiger is om een ander sim only abonnement te gebruiken. Het kiezen van de beste sim only is tegenwoordig heel eenvoudig, door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite zie je makkelijk een overzicht van meerdere providers. Hierdoor weet je wat je krijgt en of dit beter is dat wat je nu hebt voor misschien wel een betere prijs.