Nairobi: hoofdstad van Kenia


3 november 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Steden


Nairobi

Nairobi

NairobiNairobi is zowel de politieke als de administratieve hoofdstad van Kenia. Deze stad heeft veel te bieden. Het is een moderne kosmopolitische stad en één van de grootste steden op het Afrikaanse continent. Onder de reizigers wordt Nairobi tevens de safari hoofdstad van Afrika genoemd en is gelegen op een hoogte van net iets meer dan 1.600 meter boven de zeespiegel.

Nairobi: ontstaan

Dit is zeer kort hoe de stad Nairobi is ontstaan: wanneer de bouwers van de Kenia-Oeganda spoorlijn de huidige locatie van Nairobi in 1899 bereikten, hebben zij daar hun kamp opgezet. Op dat moment kreeg de camping de naam “Mile 327”. De lokale Maasaistam noemde dit kamp echter anders, namelijk “Ewaso Nai’robi”, de plaats van het koude water. Het kamp werd uiteindelijk een rustiek dorp en is vervolgens uitgegroeid tot een sloppenwijk dat in 1907 de hoofdstad werd van het Britse Oost-Afrika. Het was al snel een belangrijk centrum voor de kolonie en een mekka voor avonturiers, jagers en reizigers van over de hele wereld. Wanneer Kenia onafhankelijk werd van de Britse regering in 1963, werd Nairobi behouden als de hoofdstad van het land.

Nairobi: leuke bezienswaardigheden

Nairobi: nationaal park

Nairobi is de thuishaven van een nationaal park dat vol zit met Afrikaanse dieren in het wild. De grenzen van het park lopen tot aan de rand van de stad. Het is een fantastische kans om leeuwen en neushoorns in hun natuurlijke habitat te observeren op slechts een steenworp van het centrum van Nairobi.

Nairobi: Maasai Ostrich Farm

Eén van de unieke attracties van Nairobi is het rijden op een struisvogel op de Maasai Ostrich Farm. Er is ook een prachtig restaurant dat een fantastische struisvogel hamburger en biefstuk serveert.

Nairobi: nationaal museum

Het Nationaal Museum is één van de top attracties van de stad Nairobi. Je vindt er een aanzienlijk aantal interessante en waardevolle culturele voorwerpen en oude items terug van over heel Kenia.

Nairobi: de nationale archieven

Nairobi heeft een geweldige plek om te kijken naar traditionele, Afrikaanse antiek en relikwieën. Dit koloniale gebouw in het centrum van Nairobi herbergt een grote verzameling van wapens, aardewerk, schilderijen en sieraden van over heel Afrika.

Nairobi: slangen park

Nairobi snake Park biedt een grote kans om de meest dodelijke en mooiste slangen op een veilige manier een bezoekje te brengen.

Nairobi: Gikomba markt

Het is meestal niet opgenomen in de to do lijsten van Nairobi, maar Gikomba is één van de grootste markten van de stad. De markt wordt gekenmerkt door enorme stapels van kleding, shirts en allerlei andere producten die in massale hoeveelheden terug te vinden zijn.

Nairobi: stadspark markt

City Park is één van de grootste markten in Nairobi met verse producten. Er is altijd een overvloedig scala aan verse groenten en fruit te vinden die kleurrijk weergegeven zijn in de kraampjes van de markt.

Nairobi: nachtleven

Het bruisende nachtleven in Nairobi is zo divers als de mensen die naar de feestjes komen: gaande van techno dance clubs, tot traditionele bars met lokale muziek. In Nairobi is er een actief nachtleven dat je zeker eens moet ervaren.

Nairobi: Nyama Choma

Nairobi etenEen bezoek aan Nairobi zou niet hetzelfde zijn zonder een paar maaltijden van gebraden vlees, beter bekend als nyama choma. Geit is het populairste. Het wordt er gegrild en geserveerd met een natuurlijke smaak.

Nairobi: weer en klimaat

Nairobi: gemiddelde temperatuur per maand

Nairobi gemiddelde temperatuur

Nairobi: gemiddeld aantal dagen regen

Nairobi neerslag

Meer informatie over het weer en het klimaat in Nairobi lees je op http://www.weather-and-climate.com/.

Nairobi: richtlijnen en tips

Hieronder vind je enkele richtlijnen en tips als je de stad Nairobi onafhankelijk van een touroperator wilt bezoeken.

Aankomst bij de luchthaven Jomo Kenyatta Internationaal

Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) is de belangrijkste luchthaven van Nairobi. Ze is groot in vergelijking met de meeste andere luchthavens binnen oost- en centraal-Afrika. Reizigers van sommige andere delen van de wereld, zoals Europa, Azië, Noord en Zuid-Amerika vinden de luchthaven dan weer zeer klein. Na de immigratie en douane procedures kan je er gemakkelijk een taxi vinden die je naar het centrum van de stad brengt. Deze ligt op ongeveer 20 minuten van de luchthaven.

De andere luchthaven, Wilson luchthaven, dient vooral voor lichte vliegtuigen en een groot aantal geplande en gecharterde binnenlandse vluchten. Als je aankomt op de luchthaven Jomo Kenyatta Internationaal en je vervolgens moet overstappen op een andere vlucht op de Wilson luchthaven of andersom, dan plan je best voldoende tijd tussen deze verbinding. Je hebt normaal gezien tussen de 30 minuten en 2 uren nodig, afhankelijk van de hoe zwaar het verkeer is.

Taal

Engels en Kiswahili zijn de meest gesproken talen in Nairobi. Engels sprekende reizigers zullen bijgevolg op hun gemak zijn in en rond Nairobi.

Vervoer

Het vervoer rond de stad Nairobi is gemakkelijk en over het algemeen veilig. Zorg er wel voor dat je alleen officiële taxi’s neemt. Deze hebben een gele band langs elke kant. Er wordt in de taxi geen afstand of tijd opgemeten, wat wil zeggen dat je vóór het vertrek een prijs dient overeen te komen.

Je kan de bussen in Nairobi aan elke halte op- en afstappen en een ticket kopen bij de chauffeur. De publieke minibussen, bekend als Matatu, rijden gedurende de hele dag naar alle plaatsen in de stad en zijn er tevens het meest populaire vervoersmiddel.

Je kan ook overwegen om een auto te huren in Nairobi, wat zeer gemakkelijk is in heel Kenia. Er zijn vele bedrijven die auto’s verhuren, ook op de luchthaven Jomo Kenyatta Internationaal. Op deze manier kan je onmiddellijk aan je reis beginnen en hoef je niet speciaal naar de stad af te reizen om er een huurauto op te pikken.

Veiligheid en beveiliging

Er wordt aan reizigers geadviseerd om geld en andere waardevolle zaken niet in de kamer achter te laten, maar gebruik te maken van de kluisjes in de hotels. Ook is het niet aan te raden om grote hoeveelheden geld op zak te hebben tijdens de verkenning van de stad, maar dit ook achter te laten in de kluisjes, samen met bijvoorbeeld sieraden en andere kostbaar materiaal. Bewaar er ook kopieën van de meest belangrijke documenten, in het geval dat je de originele kwijt speelt.

Het dient vermeden te worden om ’s nachts alleen in de straten van Nairobi rond te lopen. Kenia heeft een efficiënte politiemacht, alsmede een speciale politie-eenheid met hoog opgeleide officieren. Bovendien huren de meeste hotels veiligheidspersoneel in om een oogje in het zeil te houden en de veiligheid van de klanten te vrijwaren. Desondanks is het raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals je in eender welke andere stad ter wereld zou doen.

Communiceren vanuit de stad

Kenia heeft een goede postdienst voor zowel lokale als internationale post. Wel is het raadzaam om een koeriersbedrijf te gebruiken voor belangrijke documenten die binnen een bepaalde tijdspanne op de bestemming moeten aankomen.

Wanneer je een mobiele telefoon hebt met een roaming verbinding, kan je gemakkelijk gebruik maken van Kenia’s netwerk, dat beschikbaar is over bijna het hele land, namelijk: Safaricom, Zain en Telkom Kenia.

De meeste hotels bieden internationale telefoons en een fax-service aan. Het is wel aan te raden om op voorhand de prijzen ervan te controleren. Nairobi heeft ook een aantal communicatiecentra (internetcafés) waar je internationale gesprekken kunt voeren en toegang kan krijgen tot het internet tegen betaalbare prijzen.

Winkelen

Nairobi heeft geavanceerde supermarkten, boetiekjes en winkelcentra, alsmede openluchtmarkten waar je lokale ambachtelijke producten en souvenirs kan kopen. De belangrijkste winkelstraten in Nairobi zijn: The Village Market, Sarit Centre, The Junction, The Mall en Crossroads Karen.

Creditcards worden geaccepteerd en de meeste geldautomaten accepteren de internationale Visa en MasterCard. Geldautomaten kan je vinden op de luchthavens, in bankfilialen, winkelcentra en benzinestations.

Munteenheid

De munteenheid is de Kenia Shilling. Het wordt afgekort als Ksh of KES. Je hebt briefjes van 1000, 500, 200, 100 en 50 Ksh en munten van 40, 20, 10, 5 en 1 Ksh.

Eten en drinken

Er zijn vele restaurants die een breed scala aan keukens aanbieden en de meesten hebben ook een zeer goede service. Het restaurant Carnivore behoort zelfs tot de top 50 van de beste restaurants ter wereld. Door het grote aantal expatriates (= personen die lang in het buitenland verblijven) in het land, werd de verscheidenheid in keukens en het ontstaan van klasse restaurants nog extra versterkt. Zo vind je in het centrum van Nairobi het restaurant: Panari Pampa Grill. Hier kan je genieten van een Braziliaans diner. Ook de invloed van Azië is sterk aanwezig en het zal je weinig moeite kosten om een Chinees, Japans of Indiaas restaurant te vinden. De meeste restaurants zijn ook vrij laat open, waardoor je rustig kan tafelen.

Entertainment en nachtleven

Nairobi feestenNairobi heeft eigenlijk 24 uren op 7 dagen lang een constant nachtleven. Van in het centrum tot ver in de voorsteden vind je een groot aantal casino’s, clubs, pubs en restaurants die gedurende de hele week open zijn. Het Carnivore restaurant bijvoorbeeld, is bekend om zijn toonaangevende en unieke entertainment.

Andere nuttige tips en informatie

  • Gebruik een kaart of vraag voldoende informatie voordat je op uitstap gaat
  • Drink alleen water uit flessen en vermijd het eten van rauwe groenten
  • Het geven van een fooi is niet verplicht in Kenia, maar het is ook niet verboden

Lees meer over Nairobi, de hoofdstad van Kenia via: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nairobi.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen