Noorwegen: mooie natuur en wilde dieren


12 oktober 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Noorwegen vakantie

Noorwegen

Eén van de meest ontwikkelde landen ter wereld, dat is Noorwegen, een ideaal land voor een vlieg busreis. Het land ligt op een vrij korte vliegafstand van Nederland en België en heeft een zeer rijke historie en cultuur. Er wonen slechts 4,5 miljoen mensen, die samen één van de hoogste bbp per hoofd van de bevolking heeft. Het land is 385.000 km² groot en is te herkennen aan de enorme natuurgebieden, de goede infrastructuur en zeer vriendelijke inwoners. Noorwegen is daarom een zeer geschikte plek voor een welverdiende vakantie!

Activiteiten tijdens uw vakantie

NoorwegenWanneer u overweegt om op vakantie te gaan naar Noorwegen, is het goed om te weten dat het land u veel te bieden heeft, zeker wanneer het gaat om bezienswaardigheden en activiteiten. In heel het land heeft u de mogelijkheid om leuke dingen te doen en te bekijken.

Veel accommodaties zijn uitgerust met allerlei leuke activiteiten voor zowel jong als oud. Dit is vergelijkbaar met de Ardennen in België, dat u misschien bekender in de oren zal klinken. Het land is daarom een zeer geschikte vakantie wanneer u bijvoorbeeld met een heel gezin een vakantie wenst te boeken. Voor ieder lid van het gezin is er immers ruimte genoeg voor leuke dingen en u hoeft zich dus geen moment te vervelen wanneer u er op vakantie gaat.

Als u toch besluit om op vakantie te gaan in Noorwegen, is het wel zo leuk om dan ook de pracht en praal van het land te gaan bekijken en te gaan bezoeken. Er is teveel te zien om allemaal op te sommen, maar hier volgen alvast een aantal voorbeelden van bezienswaardigheden die u zeker moet gaan bekijken wanneer u op vakantie gaat in Noorwegen.

Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie

In het midden van het land kunt u terecht om eens lekker actief te gaan kanoën, raften en sportvissen. Tevens is dit de enige plek waar u de muskusos kunt spotten, aangezien deze dieren alleen in midden Noorwegen voorkomen. Het zuiden wordt ook wel het rijk der elanden genoemd en dat is niet voor niets, want Zuid Noorwegen is namelijk dé plek om elanden te spotten, tevens kunt u ook hier aan verschillende watersporten doen.

Wilt u echt iets exclusiefs beleven als u op vakantie gaat naar dit land? Dan moet u zeker naar Svalbard. Deze eilanden liggen tussen Noorwegen en de Noordpool in en geven je een echte arctische belevenis. U ziet er veel gletsjers en prachtige bergen die door de jaren heen veel klappen van de natuur hebben gekregen. Slechts 6% van de gletsjers en bergen is begroeid en wanneer je in Svalbard bent, zul je een hoop bijzondere dieren tegenkomen die je nog nooit in je hele leven gezien hebt. Naast de wilde dieren ga je je ogen uitkijken door de prachtige wilde natuur die Svalbard ons biedt. Een vakantie in Noorwegen is een zeer bijzondere ervaring. Het is een ervaring waarvan je later zegt “Was ik maar 10 jaar eerder op vakantie geweest naar dit land”. Een prachtig land met veel bezienswaardigheden, activiteiten, fjorden, wilde dieren en desalniettemin kwalitatief goede verblijven, dat is Noorwegen.

Lees heel wat meer informatie via http://nl.wikipedia.org/wiki/Noorwegen.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen