Op naar de Nederlandse Antillen


19 februari 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantietips


Duiken Bonaire

In Nederland zelf mag het dan altijd koud zijn. In ons koninkrijk is dat niet het geval. Er zijn delen van ons koninkrijk waar het altijd een aangename temperatuur is. Dichtbij Venezuela liggen de Nederlandse Antillen. Je hebt de bovenwindse eilandengroep waar St. Maarten, Saba en St. Eustatius gelegen zijn. De meest populaire groep zijn de benedenwindse eilanden. Hieronder vallen Aruba, Curaçao en Bonaire. Deze laatstgenoemde eilandengroep heeft het mooiste weer van allemaal!

Waarom de benedenwindse eilanden?

Op beide eilandengroepen is het altijd warm. Toch is het verstandiger om een huisje te kopen op de benedenwindse eilanden. Er zit een klein verschilletje in beide groepen. De bovenwindse eilandengroep ligt in de richting waarlangs verschillende orkanen gaan. Je kan er dan ook zware stormen verwachten, terwijl je hiervan op de benedenwindse eilanden nooit last van hebt. Op Curaçao, Aruba en Bonaire is het gemiddeld zo’n 27 graden waar ook nog eens een lekker briesje waait. Het zijn dan ook heerlijke eilanden om te vertoeven!

Aruba

ArubaHet eiland Aruba is tegenwoordig een land binnen ons koninkrijk. Op Aruba zijn de officiële talen die er gesproken worden Papiaments en Nederlands. Het eiland is in handen geweest van verschillende landen en kwam uiteindelijk onder het Nederlandse koninkrijk te vallen. In januari 1986 werd Aruba wel een zelfstandig land en sindsdien bepaalt het zelf wat er op het eiland gebeurt. De hoofdstad is Oranjestad en op het eiland wonen er ongeveer 120.000 mensen. Het eiland heeft zijn eigen munteenheid, namelijk: de Arubaanse Florin, maar je kan er ook met Dollars betalen. Het eiland is zeer in trek bij Amerikanen. Het overgrote gedeelte dat op het eiland woont, is nog steeds Nederlands. De taal daarentegen is voor zo’n 70% Papiaments.

Aruba Vakantie

Er gaan ieder jaar nog duizenden Nederlanders naar Aruba. Toch is het overgrote deel van de vakantiegangers Amerikaans. In totaal gaan er meer dan een miljoen vakantiegangers per jaar naar Aruba en dan met name voor de zon, de zee en het strand. Er komt regelmatig een cruiseschip aanmeren, maar deze mensen blijven vaak niet lang. Vakantiegangers die wel lang blijven, zitten meestal in het Highrise of Lowrise gedeelte. De populaire stranden op Aruba zijn Palm Beach, Eagle Beach, Rodgers Beach, Baby Beach en San Nicolas. Aruba is een geweldig eiland wanneer je wilt relaxen.

Bonaire

Duiken BonaireHet eiland met de minste bewoners is Bonaire. Hier kan je echt je rust vinden. Veel mensen die hier op vakantie gaan, liggen voornamelijk op de stranden of gaan er duiken. Bonaire staat bekend als Divers Island. Men zegt dat je hier de grootste afstand onder water kan kijken, het is er dan ook het helderste water van de wereld. Bonaire is een Nederlandse gemeente. In de boeken staat Bonaire als bijzondere gemeente vermeld. De populatie is er zo’n 25.000. Een derde deel hiervan is Nederlands. Er zijn Nederlandse scholen. Op het eiland wordt er veelal Papiaments gesproken, maar onze moedertaal is er nog steeds de officiële taal. Hou je van de natuur en zoek je rust, dan is Bonaire de ideale vakantieplek voor jou!

Lees hier meer informatie over Bonaire.

Curaçao

Het grootste eiland van de Nederlandse Antillen is Curaçao. Het eiland is zo’n 444 km² groot en er wonen rond de 150.000 mensen. Het eiland heeft als officiële talen Nederlands, Papiaments en Engels. Curaçao heeft een rijke geschiedenis. Het is in handen geweest van de Spanjaarden en de Engelsen, maar uiteindelijk is het eiland in Nederlandse handen gekomen. De grootste plaats is er Willemstad, maar ook zijn er Barber, Soto, St Willibrordus, Grote Berg, Tera Corá, Lagun en Westpunt. Je kan er dus lekker door een grote stad wandelen, maar je kan er ook rust opzoeken in de kleinere plaatsen. De stranden zijn op Curaçao meestal betalend en horen vaak bij een hotel. Er zijn veel mensen die naar Curaçao op vakantie gaan. Wel is Curaçao het meeste criminele eiland van de drie benedenwindse eilanden. Het is er ongeveer vergelijkbaar met de criminaliteit in Nederland. Op zich kan je dus lekker vakantie vieren op de Nederlandse Antillen in een Appartement Curacao of een hotel!


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.nl
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.be
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij be logo reisbureauPrijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
SunwebSunweb Zomer NL
SunwebSunweb Zomer BE
SunwebSunweb Ski NL
SunwebSunweb Ski BE
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BeachCheck logoBeachCheck
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen