De reisbijstandsverzekering: algemene informatie


7 juli 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantietips


Reisbijstandsverzekering

ReisbijstandsverzekeringAls u een vakantie boekt, dan gaat u er natuurlijk van uit dat u tijdens uw welverdiende vakantie een onvergetelijke tijd gaat beleven.

Helaas staan veel mensen er niet bij stil dat er tijdens uw vakantie ook situaties kunnen ontstaan die niet op een positieve manier onvergetelijk zijn, zoals het feit dat u betrokken kunt raken bij een ongeluk, uw bagage kwijt kunt raken of pech kunt krijgen met de auto als u naar uw vakantiebestemming reist.

Wilt u voorkomen dat dit soort vervelende situaties uw vakantie verpesten? Sluit dan een reisverzekering af.

Meer over het ontvangen van reisbijstand met de reisverzekering, leest u in dit artikel.

Wat is een reisbijstandsverzekering?

Een verzekering voor bijstand tijdens uw vakantie vergoedt alle kosten die u mogelijk onverwacht moet maken tijdens uw vakantie. Valt u in uw luxe vakantiehuis van de trap en breekt u een been? Dan vergoedt de verzekering de kosten die u moet betalen om uw been in het ziekenhuis in te laten gipsen. Bent u onderweg naar uw vakantiebestemming en stopt uw auto plotseling met rijden? Dan vergoedt de verzekering de kosten die u moet maken om uw auto weer aan de praat te krijgen. En raakt u op het vliegveld uw bagage kwijt? Dan kan de verzekering zelfs de kosten van uw nieuwe kleding en schoonheidsproducten vergoeden, zodat u zelf geen honderden euro’s moet betalen om alsnog te genieten van uw vakantie.

Wat zijn de voordelen van een verzekering?

Het belangrijkste voordeel van de verzekering die u afsluit voor uw vakantie, is het feit dat u met deze verzekering altijd een vangnet hebt als er sprake is van een probleem. Zo hoeft u zich tijdens de vakantie geen zorgen te maken over eventuele vervelende situaties en onverwachte kosten waar u mee te maken kunt krijgen, maar kunt u met volle teugen genieten van uw welverdiende vakantie. Mocht er namelijk iets gebeuren waardoor u met onverwachte kosten te maken krijgt, dan worden deze kosten gewoon vergoed door uw verzekeringsmaatschappij.

Welke verzekeringen zijn er?

Als u een reisbijstandsverzekering afsluit, kunt u kiezen uit twee soorten verzekeringen. Ten eerste is er de doorlopende reisverzekering. De doorlopende verzekering is een verzekering die u voor een heel jaar afsluit en waarbij u direct bent verzekerd voor alle vakanties en reizen die u dat jaar gaat organiseren. Gaat u jaarlijks drie keer op vakantie, dan bent u met deze verzekering voor alle drie de vakanties verzekerd en hoeft u niet steeds opnieuw een verzekering af te sluiten.

Een tijdelijke reisverzekering is een verzekering die u afsluit voor één vakantie. Sluit u deze verzekering af, dan bent u tijdens deze vakantie volledig verzekerd tegen de eventuele extra kosten die u tijdens uw reis moet maken. Is uw vakantie afgelopen en gaat u nogmaals op vakantie, dan moet u opnieuw een verzekering afsluiten. De tijdelijke verzekering is voornamelijk interessant voor mensen die één tot twee keer per jaar op vakantie gaan en daarom geen baat hebben bij een verzekering die het hele jaar doorloopt.

Wil je meer weten over de verschillende soorten reisverzekeringen? Kijk dan op Reisverzekering.help!


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties