Reizen is goed voor jou!


31 augustus 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantietips


Reizen

Krijg nieuwe energie!

ReizenJe hoeft niet wekenlang reizen te maken om nieuwe energie te vinden. Enkele dagen weg van de dagelijkse routine is voldoende om er weer helemaal tegenaan te kunnen gaan. Wat is hiervoor idealer dan een stedentrip of weekendje weg? Deze website helpt jou bij het plannen van zo een trip, want op deze website vind je veel informatie terug omtrent landen, steden, aanbiedingen, kortingscode, last minute vakanties en andere leuke reizen. Klik gewoon op hetgeen dat jou interesseert en alle informatie komt tevoorschijn! Je vindt uitleg over een stad, praktische tips en belangrijke en populaire bezienswaardigheden. Uiteraard zijn er ook heel wat vakantie aanbiedingen te vinden die je kunnen helpen om je reizen te boeken, zoals: last minute, kortingscode, vakantieveiling en vele andere vakantie aanbiedingen. Veel tripplezier!

Wanneer je een verre reis maakt, is het handig om vliegtickets te vergelijken, deze prijzen kunnen namelijk enorm verschillen. Bekijk de website van Goedkope-Vliegtickets.nl voor de beste en de goedkoopste prijzen.

Waarom reizen goed voor je is

Als je zegt dat je de wereld rond wilt reizen, dan ben je zeker niet de enige. Maar hoeveel mensen ondernemen effectief acties om te reizen en de beste tijd van hun leven te hebben? Het feit is dat je niet stinkend rijk of Indiana Jones hoeft te zijn om te reizen. Het belangrijkste is dat reizen voor iedereen is weggelegd en een investering is in jezelf. Het is ontspannend, leerrijk, het opent je ogen, het houdt je jong en het is uitdagend. Natuurlijk is het veel gemakkelijker om thuis te blijven, omdat je hier in je comfortzone blijft. Dan kan je TV kijken en eten bestellen. Maar gaat dit je verrijken als individu en ga je hierdoor een ervaring opdoen die je voor de rest van je leven bijblijft? I don’t think so.

Juist, nu ben je waarschijnlijk aan het denken dat reizen, zeker internationaal reizen, veel te duur is. Daarin heb je voor een deel gelijk; het is namelijk zeer makkelijk om duizenden euro’s te besteden aan vliegtickets, luxe-resorts en rondreis pakketten. Maar reizen hoeft zeker niet op deze manier. Er zijn evengoed goedkopere reizen die een zeer mooie verhouding tussen prijs en kwaliteit bieden. Het komt er vooral op neer om zo vroeg mogelijk te beginnen plannen en veel te vergelijken tussen de verschillende aanbiedingen.

Reist u naar bijvoorbeeld Cambodja? Vergelijk dan de ticketprijzen. Bekijk de website over goedkope vliegtickets Cambodja op Goedkope-Vliegtickets.nl, hier staan vaak enorm scherpe tarieven naar Phnom Phen.

Wanneer je bezorgd bent om alleen te reizen, dan kan je steeds een buddy zoeken. Dit kan je partner, vriend(in) of familielid zijn. Er bestaan tevens groepsreizen, die bedoeld zijn om nieuwe mensen te leren kennen; voor wanneer je écht van een uitdaging houdt. Het samen voorbereiden van je reis kan ook al louterend werken, omdat je kan dromen over de plaatsen die je zal zien en de dingen die je zal doen tijdens je reizen. Stop dus nu met het verzinnen van excuses en pak je koffers! Wanneer je nog steeds niet overtuigd bent; hieronder vind je 5 redenen waarom je er zeker op uit moet trekken.

Reizen: 5 redenen

Geen werk tijdens je vakantie en een nieuwe routine

Reizen is goedZodra je in het vliegtuig stapt om te reizen, ben je niet meer op je werk. Geen personeelsvergaderingen meer, geen deadlines en geen ‘nine-to-fives’. Zelfs wanneer je je werk zeer graag doet, is het nog steeds geweldig om te reizen, om eens een pauze te nemen van je werk en de routine te doorbreken. Het is het beste om een week of langer te doen wat je wilt doen: naar de zonsopgang kijken, een nieuwe stad verkennen, museums bezoeken of ander eten ontdekken. Je kan eten wat je wilt, gaan slapen wanneer je wilt en doen wat je wilt. Denk er eens aan: is dit niet bevrijdend en een goede gelegenheid om veel plezier te hebben?

Reizen houdt je jong

Hier is interessant nieuws: reizen zijn goed voor jou! Het is goed voor je geest, lichaam en heeft geeft je nieuwe energie. Jammer genoeg zijn er meer en meer mensen die werken tijdens hun vakantie en minder en kortere reizen nemen. Er zijn zelf mensen die vaak niet alle vakantiedagen opnemen waar ze in feite recht op hebben. Dit is zeker niet goed voor iemand. Zo is uit een studie (the Framingham Heart Study) gebleken dat vrouwen, die slechts om de zes jaar of langer vakantie nemen, meer kans hebben op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, dan vrouwen die minstens twee keer per jaar reizen. Dit hoeft niet lang te zijn; een paar dagen ertussen uit is al voldoende. Bovendien hebben studies aangetoond dat reizen zorgt voor meer energie, productiviteit en geluk, vooral op het werk.

Mensen op vakantie zijn hetzelfde, maar toch verschillend

Wanneer je reist, is het bewonderenswaardig hoe gelijk mensen eigenlijk zijn. Het maakt niet uit naar waar je gaat reizen; mensen verlangen naar dezelfde fundamentele dingen. Dit zijn voedsel, onderdak en veiligheid, maar ook liefde, intimiteit en respect. Maar op hetzelfde moment verschillen we ook sterk van elkaar. Culturen zijn fascinerend. Hoe mensen zin geven aan hun leven door middel van bijvoorbeeld taal, religie en tradities, is immens interessant. Mensen hebben de gewoonte te denken dat hun eigen manier ineens ook de enige manier en de beste manier is. Reizen zorgt er snel voor dat je van deze gedachte afstapt en je zal merken dat er miljarden verschillende manieren zijn om iets te doen!

Reizen is leerrijk

Een bezoek aan een ander land brengen via reizen, is een ongelooflijke manier om te leren over de wereld, geschiedenis, cultuur of politiek. Door het doorbrengen van tijd met de lokale bevolking, krijg je het beste idee over wat er werkelijk leeft in het land en bij de mensen; iets wat je misschien nooit te weten zou komen via de grote mediakanalen. Wanneer je bijvoorbeeld een ontwikkelingsland bezoekt, zal je een dieper begrip krijgen van wat het betekent om te strijden voor basisbehoeften, zoals voeding, water, gezondheidszorg en onderwijs. Wanneer je kan afwijken van de toeristische paden tijdens het reizen, zal je zo veel meer leren over een land, de mensen die er leven en de manier waarop ze leven. Wanneer je nog een stapje verder wilt gaan, je echt wilt onderdompelen in een andere manier van leven en iets wilt teruggeven aan de mensen, moet je erover nadenken om vrijwilligerswerk te doen. Het is een unieke ervaring en een hele uitdaging.

Thuis komen na een vakantie

Wanneer je thuiskomt na een lange vlucht, is er niets beters om door de voordeur van je huis te stappen en te weten dat je die avond opnieuw in je eigen bed kan slapen. Reizen; het weg zijn van huis, zal ervoor zorgen dat je een grotere appreciatie krijgt voor het leven dat je voor jezelf hebt gecreëerd: voor je familie, vrienden, je werk, hobby’s en zelfs je routine. Het geeft je ook de kans om te reflecteren, zodat je kan nadenken over de dingen die eigenlijk niet (meer) in je leven passen en op welke manier dat je dit kan aanpakken. Het geeft je dus de kans om te bepalen wat je moet veranderen in je leven. Reizen zorgt er ook voor dat je vernieuwt en vol energie terug thuiskomt en je zin hebt om veranderingen in je leven aan te brengen als je dit wilt.

Lees meer informatie via nl.wikipedia.org/wiki/Reizen.

i2d artikel portaal


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.nl
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.be
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij be logo reisbureauPrijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
SunwebSunweb Zomer NL
SunwebSunweb Zomer BE
SunwebSunweb Ski NL
SunwebSunweb Ski BE
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BeachCheck logoBeachCheck
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties