Roemenie: vakanties in de natuur


12 oktober 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Roemenie

Roemenie

U bent gek van cultuur, lekker eten en tal van bezienswaardigheden? Dan is een vakantie in Roemenie echt iets voor u. Roemenie is een land in het oosten van Europa dat zich kenmerkt door de Balkan. Roemenie is een zeer historisch land en het heeft steeds meer te bieden voor toeristen. Het land is echt in opkomst.

Wanneer u aan dit land denkt, denkt u misschien niet direct aan een campingvakantie, maar meer aan hotels en dergelijke. Toch leent het land zich uitstekend voor eenieder die zich graag in de natuur bevindt tijdens zijn of haar vakantie. Dat kamperen in Roemenie echt in opkomst is, is te merken aan het aanbod van de verschillende kampeermogelijkheden en caravanplaatsen. Het worden er namelijk steeds meer!

Goedkope vakantie en goedkoop eten

Een vakantie in Roemenie is erg goedkoop. Niet alleen de overnachtingen zijn er goedkoop, ook het plaatselijke verteer, souvenirs en dergelijke. Werkelijk alles is zeer goed te betalen wanneer u op vakantie gaat in Roemenie. Voor een overnachting dient u een peulenschil te betalen, zeker wanneer we het eens gaan vergelijken met de prijzen in landen zoals Frankrijk, Spanje of Portugal. Het plaatselijke eten in Roemenie is werkelijk erg goed en tevens opnieuw zeer betaalbaar. Met een zeer gevarieerde keuken is Roemenie echt één van de meest leuke landen in Oost-Europa. Iedere avond eet u, indien gewenst, iets anders en voor de allerkleinsten onder ons zijn er ook tal van mogelijkheden in de Roemeense keuken. Vakanties in Roemenie zijn er echt voor het hele gezin. De campings en kampeerplekken bijvoorbeeld, zijn qua accommodaties en kwaliteit misschien minder dan in landen zoals Frankrijk en Duitsland, maar daar zult u hoogstwaarschijnlijk niet veel problemen mee hebben als u eenmaal de vele voordelen van het kamperen in Roemenie heeft ontdekt. Wie wilt er nu niet en goedkoop op vakantie, lekker eten en tevens ook nog eens genoeg mogelijkheden hebben om wat van het land te leren kennen en te ontdekken?

Hoe lang is het rijden naar Roemenie?

Zoals gezegd is je vakantie doorbrengen in Roemenie een zeer sterke aanrader. Wanneer u met eigen vervoer besluit om richting het Oosten van Europa te vertrekken, dan dient u rekening te houden met een reistijd van ongeveer 24 uur inclusief stops en een eventuele overnachting. Het is altijd aan te raden om onderweg te stoppen, aangezien moeheid vaak zorgt voor gevaar op de weg en dat is uiteraard niet de bedoeling. U wilt immers altijd heelhuids op uw vakantiebestemming arriveren. Overnacht daarom in een hostel, hotel of bed and breakfast, zodat u fris arriveert in Roemenie.

De munteenheid in Roemenie

Wanneer u op vakantie gaat in Roemenie, dient u wel rekening te houden met het feit dat u niet met de euro kunt betalen. Wissel daarom vooraf uw euro’s in tegen de Roemeense munt, namelijk de Leu. Houd er wel rekening mee dat Nederlandse wisselkantoren de Leu niet accepteren wanneer u deze weer wilt omwisselen naar euro’s. Dit in verband met de grote instabiliteit waarmee de Leu op dit moment te maken heeft. Wanneer u dus van de Leu af wilt, dient u deze weer in te wisselen in Roemenie tegen euro’s.

Meer informatie over dit land leest u via http://nl.wikipedia.org/wiki/Roemenie.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen