Rome: in top 10 meest bezochte steden


29 oktober 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Steden


Rome vakantie

Rome

RomeRome is een zeer populaire toeristische bestemming. Dit wordt nog eens beaamd omdat Rome te vinden is in de top 10 van de meest bezochte steden in de wereld. De redenen waarom Rome zo populair is, zijn de fascinerende geschiedenis, de overvloed van beroemde bezienswaardigheden en natuurlijk haar schoonheid. Wanneer mensen aan Rome denken, denken ze aan geschiedenis, maar de stad heeft nog veel meer te bieden dan dat. Rome is een drukke stad met zeer veel dingen om te doen en te bezichtigen. Wanneer je niet van grote drukte houdt, is Rome misschien niet de meest geschikte plaats voor jou om te bezoeken. Wilt u goedkoop naar Rome vliegen? Vergelijk dan verschillende aanbiedingen op de pagina over vliegtickets Rome.

Rome: weer en klimaat

Rome: gemiddelde temperatuur per maand

Rome gemiddelde temperatuur

Rome: aantal dagen regen per maand

Rome neerslag

Bekijk meer informatie en grafieken over het weer in Rome via http://www.weather-and-climate.com/.

Rome: bezienswaardigheden

Voor je Rome (de hoofdstad van Italië) bezoekt, moet je beseffen dat je op een paar dagen tijd nooit in de mogelijkheid bent om alles te zien of te doen. Het is dus een goed idee om ervoor te zorgen dat je voor een langere periode naar Rome kan gaan. Als dat niet mogelijk is, omwille van de tijd of het budget, dan is het aan te raden op voorhand een lijst te maken van de dingen die je zeker niet wil missen op de trip naar Rome. Zo kan je eerst deze dingen doen of bezichtigen en als je nog tijd over hebt, de andere bezoeken doen.

Het is af te raden om je haastig door het bezoek in Rome te loodsen. Op deze manier heb je dan misschien wel meerdere dingen gezien en gedaan, maar heb je ook de ervaring mee? Heb je ervan genoten? Heb je erbij stil gestaan? Het is beter om ervoor te zorgen dat je voldoende tijd en aandacht besteedt aan de plaatsen die je bezoekt in Rome, zodat deze zeker een blijvende indruk bij jou zullen achterlaten.

Rome ColosseumHet Colosseum in Rome is alvast een goede plaats om te beginnen. De rijen op deze attractie kunnen zeer lang zijn. Het is beter om op voorhand (online) je ticket te kopen, zodat je niet meer hoeft aan te schuiven.

Vervolgens dien je zeker naar de Spaanse trappen te gaan. Dit is een veel bezochte plek waar koppels foto’s komen nemen en waar reeds ontelbare aanzoeken zijn gedaan. Dit maakt het één van de meest romantische plekken ter wereld.

De Trevifontein in Rome is dan een andere “must-see” in deze stad. Ondanks dat vele mensen deze reeds in films en op foto’s hebben gezien, geeft de fontein een heel ander gevoel wanneer je hem in het echt kan zien.

Rome: veiligheidstips

Voordat je enkele veiligheidstips leest om Rome te bezoeken, moet je zeker niet bang zijn om naar Rome te gaan. Rome is een geweldige stad om te bezoeken! En de meeste van deze tips gelden eigenlijk voor elke populaire toeristische bestemming dat je bezoekt, waar ter wereld dan ook.

Rome: diefstal en zakkenrollen

In het algemeen wanneer je een bezoek aan een grote stad brengt, waar Rome geen uitzondering op is, moet je altijd waakzaam zijn, zeker wanneer je terecht komt in een onbekende situatie of omgeving. Wees je bewust van je omgeving en let goed op je spullen. Diefstal is namelijk de meest voorkomende misdaad bij toeristen.

Zakkenrollen is helaas schering en inslag in sommige gebieden van Rome, vooral bij het centraal station, Termini, op het openbaar vervoer in het algemeen en rond de belangrijkste toeristische trekpleisters. Hou je spullen steeds goed in de gaten. Heb je een rugzak, draag deze dan vooraan op je buik en niet op je rug. Zorg er ook voor dat alle ritsen gesloten en vergrendeld zijn. Draag je portemonnee nooit gewoon in de achterzak van je broek. Dit is een expliciete uitnodiging voor dieven om er met je geld vandoor te gaan. Indien je behoorlijk wat geld op zak hebt, zorg er dan voor dat dit verspreid zit over verschillende plaatsen. Wanneer je toch bestolen wordt in Rome of op een andere plaats, dan ben je niet ineens alles kwijt.

Probeer je zoveel mogelijk in het gewone volk te mengen en tracht niet te veel op te vallen als dé toerist. Draag een minimale hoeveelheid aan sieraden en toon je rijkdom niet door het dragen van designkledij en flitsende accessoires. Het is ook altijd goed om fundamentele zinnen in het Italiaans te leren, om je op deze manier beter in de massa te laten opgaan.

Wanneer je geld gaat afhalen aan een geldautomaat in Rome, wees dan voorzichtig en zorg ervoor dat er niemand achter je staat. Zo is de kans kleiner dat iemand je PIN-code kan zien of met je geld aan de loop kan gaan. Indien je een probleem hebt, aanvaard dan geen hulp van iemand die je niet kent, ook al lijkt deze persoon onschuldig. Het is ook altijd goed om de geldautomaat eerst eens na te kijken op geknoei, voordat je jouw kaart erin stopt.

Zigeuners hebben helaas een slechte naam in Rome en andere steden van Italië. Ze worden vaak geassocieerd met zakkenrollen en oplichting. Het ergste is dat dit gedeeltelijk de realiteit is. Je zal tijdens je verblijf in Rome waarschijnlijk merken dat er bendes zijn van kinderen of tieners die wel eens amok durven maken in de straten of op pleinen. Wanneer deze jouw richting uitkomen, loop dan zelf de andere richting uit. Indien dit niet gaat, ga dan zeker niet in interactie met hen en houd je eigendom zeer dicht tegen je aan, anders is de kans heel groot dat het gestolen wordt.

Dieven die stelen tijdens het rijden met scooters in Rome, komt veel minder voor dan 10 jaar geleden. Toch gebeurt het af en toe nog eens. Er zijn overal scooters in Rome en normaal worden ze gebruikt als een snelle manier om je te verplaatsen in de Romeinse geplaveide straten. Zo nu en dan zijn er opportunistische dieven die op zoek zijn naar onschuldige slachtoffers om te beroven. Het is zeer simpel: ze zoeken naar een zak of een camera die lichtjes over iemand zijn schouder hangt, deze rukken ze van je af en vervolgens gaan ze er met veel vaart vandoor. Dit is dus nog een andere reden om je spullen zo ver mogelijk weg te steken. Wanneer het toch gebeurt, probeer de scooter dan van je weg te duwen of de nummerplaat te noteren en ermee naar de politie van Rome te stappen.

Wanneer je de voorgaande tips in je achterhoofd houdt, zal je normaal gezien weinig problemen tegen komen tijdens je verblijf in Rome. Laat het je zeker niet afschrikken om de stad te bezoeken, want zoals eerder vermeld, kan dit voorkomen in elke stad dat je bezoekt, ook in je eigen land.

Voor meer gedetailleerde informatie over Rome kan je steeds terecht op http://nl.wikipedia.org/wiki/Rome_(stad).

Winkelverkenner – Winkel en Bedrijven informatie


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties