Sportvoeding tijdens je vakantie

Het is vakantie, tijd om lekker veel te eten en te relaxen. Nu hoor ik je denken: daar gaat al mijn progressie. Maar dit hoeft niet compleet mis te gaan. In dit artikel leggen wij je uit hoe je gezond kunt eten tijdens je vakantie. Dit is belangrijk om je progressie te behouden. Je spieren rust geven kan helemaal geen kwaad, dat is soms juist goed. Maar voeding speelt hier wel een belangrijke rol in.

Divers blijven eten

Variatie houden in het eten helpt voor vele. Het eten van gezonde en gevarieerde sportvoeding zorgt er bij veel mensen voor dat ze calorierijk voedsel kunnen weerstaan. Door gevarieerd te eten komt er een evenwicht in je voedingsschema. Hierdoor zal je minder last hebben van een hongerig gevoel. Je zult dus ook minder snel wat lekkers, zoals een chocolade, pakken. Als je niet goed oplet, kunnen je voedingsschema en je lijn in gevaar komen. Gezond eten, fit worden of op gewicht blijven zijn erg nauw met elkaar verbonden.

Je zou gevarieerd kunnen eten door veel seizoen groenten te eten. Deze variëren van tijd tot tijd. Zorg dat jij hier dan ook in mee gaat.

Voeding supplementen mee nemen op vakantie

Het is soms lastig om voldoende voedingstoffen uit je voedsel te halen in het buitenland. Hiervoor kan het handig zijn om je voedingssupplementen mee te nemen, maar de vraag is of dit wel de grens over maken. Het antwoord hier op is: ja. De voedingssupplementen mogen over de grens binnen de EU. Er zit hier een maximaal aan. Je mag dus zoveel voedingssupplementen mee nemen als je wilt, mits dit voedingssupplement is toegestaan in het land waar je naartoe gaat. Eiwitsupplementen zijn wel overal toegestaan, maar dit geldt niet voor alle andere supplementen en bestandsdelen hiervan.

Neem de supplementen in de originele verpakking mee. Zorg daarnaast dat je het bonnetje en ingrediënten declaratie bij je hebt. Dit kan problemen voorkomen bij de douane. Daarnaast wordt er geadviseerd de overige supplementen, die je over hebt na je vakantie, niet mee terug te nemen. De reden hiervoor is dat de verpakking dan open is.

De Whey Perfection Variety Box of Smart Protein Variety Box zijn ideaal voor een korte vakantie. Klein, compact en genoeg shakes om een vakantie te overbruggen. Let wel op: medicijnen hebben een andere regelgeving. Hiervoor is een doktersrecept nodig. Soms is hier ook een medicijnenpaspoort verplicht.

Sporten tijdens je vakantie

Zoals eerder gezegd kan het rust geven aan je spieren zeker geen kwaad. Soms hebben je spieren ook even rust nodig om daarna weer te kunnen groeien. Je hoeft alleen tijdens je vakantie niet intensieve sportoefeningen te doen. Je zou er voor kunnen kiezen om eens iets nieuws te proberen. Denk er bijvoorbeeld aan om eens de tennisbaan op te springen, of misschien te gaan skiën. Ook zou je er voor kunnen kiezen om een looptocht door een grote stad te doen. Bij dit soort inspanningen verbrand je veel calorieën en geniet je tegelijk ook van je vakantie. Je blijft dus fit en geniet ook!

Het is natuurlijk wel je vakantie dus het ligt aan jezelf hoe serieus je zult letten op je sportvoeding. Het gaat er vooral om dat je gevarieerd eet, je nodige voeding supplementen binnen krijgt en soms toch nog een beetje probeert te bewegen. Dan kun je na de vakantie zonder problemen weer de sportschool in stappen!