Thailand: vakantie in schoonheid


3 november 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Thailand

Thailand

Thailand natuurThailand is over de hele wereld bekend als een grote toeristische bestemming. Niet alleen is dit land rijk aan verbazingwekkende en gevarieerde plaatsen, ook is er zo een enorme verscheidenheid van reispakketten naar Thailand, zodat je vakantie zowel onvergetelijk als betaalbaar kan zijn. Er zijn reizen beschikbaar voor ieders budget en er zijn zoveel mogelijke bestemmingen, verblijven en eetgelegenheden zodat iedereen zeker kan genieten van zijn reis naar Thailand. Huwelijksreizen, duikvakanties, wandelvakanties, wildlife reizen, familiereizen, culturele rondleidingen of strandvakanties, zijn slechts enkelen van de vele manieren om te genieten van de schoonheid, de natuur en de culturele rijkdom die Thailand te bieden heeft.

Tips en info over Thailand vind je hier!

Een vakantie naar Thailand is een genot voor de zintuigen en is bovendien rijk aan culturele ervaringen. Het land bestaat uit vier grote gebieden:

 • het noorden is rijk aan bossen en bergen
 • het noord-oosten bestaat uit de steppe
 • centraal Thailand bezit vele vlaktes en rijstvelden
 • zuid-Thailand heeft zijn tropische, adembenemend mooie eilanden

Thailand: weer en klimaat

Gemiddelde temperatuur

Thailand gemiddelde temperatuur

Gemiddelde temperatuur zeewater

Thailand gemiddelde temperatuur zeewater

Gemiddeld aantal dagen regen

Thailand regen

Meer grafieken over het weer in Thailand zijn te bekijken via www.weather-and-climate.com.

De tropische schoonheid

Thailand inwoners

Gelegen in het hart van het vasteland van Zuidoost-Azië, heeft Thailand een bevolking van meer dan 65 miljoen inwoners. Van deze zijn ongeveer 75% Thais en 14% Chinees. Bijna 95% van de bevolking is boeddhistisch, waardoor Thailand één van de meest boeddhistische landen op aarde is, maar toch zijn er ook hier andere religies vertegenwoordigd. Hoewel de Engelse taal over het algemeen in de meeste toeristische bestemmingen en grote steden begrepen wordt, is het leren van een paar zinnen in het Thais een goed idee voor je op vakantie vertrekt.

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Het is de eerste keuze van vele mensen die voor een vakantie in Thailand kiezen. Het is één van de meest opwindende steden ter wereld, met een ongelooflijke waaier aan cultuur, geschiedenis, extravagantie, nachtleven, tempels en drijvende markten. De grote investeringen tijdens de jaren tachtig en negentig, zorgden ervoor dat Bangkok kon uitgroeien tot een grote, financiële en zakelijke handelsstad. Hiernaast heeft het ook een eigen invloed ontwikkeld op andere vlakken, zoals politiek, mode en entertainment. Elk jaar bezoeken zo een 11 miljoen buitenlanders Thailand.

Vakantie in de mooiste regio’s

ThailandEr is veel meer te beleven aan een vakantie naar Thailand, dan de duizelingwekkende stad Bangkok. Badplaatsen zoals Phuket en Krabi zijn uitzonderlijk mooi en hebben hun schoonheid terug opgebouwd na de vernietigende tsunami van december 2004. Eén van de mooiste plekken in Thailand is Koh Samui in het zuidelijke deel van het land en het is eveneens een zeer populaire vakantiebestemming. Ook de provinciale stad Songkhla in het uiterste zuiden is een goed bewaard geheim. Ondanks de aangelegde paden voor toeristen, is er nog steeds een ongerepte natuur en blijft het een zeer mooie plaats om te bezoeken.

Chiang Mai is een levendige stad met een rijke geschiedenis en talrijke culturele festivals, evenals geweldige lokale restaurants, boeddhistische tempels en veel mogelijkheden voor entertainment. De zogenaamde Gouden Driehoek, is een route in Thailand waarbij je kan genieten van de kleine dorpjes in de heuvels, de Mekong rivier en de schoonheid van de natuur. De reden dat het gebied de Gouden Driehoek wordt genoemd, is omdat het dicht bij twee andere populaire vakantiebestemmingen ligt: Birma en Laos. Ook in deze landen zijn de mogelijkheden voor vakantiegangers legio.

Zelfs bezoekers met een strikt budget kunnen veel plezier beleven aan een vakantie naar Thailand. Er zijn bijvoorbeeld ook reispakketten waarbij toeristen de mogelijkheid hebben om te overnachten en te verblijven bij lokale families. Dergelijke vakanties zijn een unieke gelegenheid om het echte leven van een Thaise familie mee te maken, het is een enorme culturele ervaring en er is een grote kans op het maken van vrienden.

Of je nu aan het strand wil verblijven, tempels wilt bezoeken, op olifanten wilt rijden, de cultuur wil ervaren of van een Thaise massage wilt genieten: het land biedt genoeg mogelijkheden, zodat iedereen een reis naar eigen wil kan hebben.

Thailand vakantietips

 1. Blijf beleefd: Thaise mensen vinden beleefdheid zeer belangrijk! Wees dus vriendelijk in je taalgebruik, lach en bedank hen wanneer ze iets voor je doen.
 2. Thaise koning: De Thaise mensen houden van hun koning, koning Rama IX. Geef nooit enige blijk van minachting voor hem, of voor de koninklijke familie. Wanneer je een evenement bijwoont waar een lid van de koninklijke familie aanwezig is, is het de beste manier om je te gedragen zoals alle andere mensen. Met andere woorden: neem het gedrag van de Thaise bevolking over.
 3. Veiligheid: Het stelen van bezittingen is één van de meest voorkomende problemen in Thailand. Houd deze dus ten alle tijden goed in de gaten en wees je bewust van de mensen rondom je.
 4. Religie: Het boeddhisme is de nationale religie, met 95% van de Thaise mensen die boeddhist zijn. Alle beelden en afbeeldingen van Boeddha worden als heilig beschouwd en er bestaan wetten tegen het verwijderen hiervan.
 5. Boeddhistische monniken: Deze worden snel herkend door hun geschoren hoofd, blote voeten en heldere oranje gewaden. Het is verboden voor vrouwen om de monniken aan te raken, ook wanneer ze iets aan hem willen overhandigen. Het voorwerp moet eerst aan een man worden gegeven en hij geeft dit op zijn beurt door aan de monnik. Toch is het ook aan te raden aan mannen om nooit het hand proberen te schudden van een monnik.
 6. Boeddhistische tempel: Het dragen van schoenen rond een tempel is aanvaardbaar, maar zij moeten worden uitgedaan bij het binnentreden van de kerk (het gebied waar het Boeddhabeeld staat).
 7. Stilte: Luide mensen worden als onbeleefd beschouwd. Spreek dus zacht en lach niet te hard. Natuurlijk zijn er ook bepaalde plaatsen in Thailand, zoals: bars, festivals en parken waar deze regels niet gelden.
 8. Voedsel: Het eten in Thailand is gewoonlijk pikant, heet en kruidig. De meeste Westerlingen zijn deze pittigheid niet gewend. Het is aan te raden om te vragen het eten minder pikant te maken. Er zijn hiervoor twee zinnen om duidelijk te maken wat je wensen zijn: “mai ped” (niet pikant) en “ped nit noi” (een klein beetje pittig).
 9. Lichaamsgeur: Thaise mensen ruiken bijna nooit slecht en vinden het beledigend wanneer andere mensen dit wel doen.
 10. Drukte: Als je naar bepaalde gebieden gaat waar vieringen of feesten aan de gang zijn, dan moet je erop voorbereid zijn om veel mensen tegen te komen en je ervan bewust zijn dat er kan getrokken en geduwd worden, zonder dat hier kwade bijbedoelingen aan te pas komen. Het gevoel van persoonlijke ruimte wordt in deze regio heel anders ervaren dan bij Westerlingen.

Het volgen van deze tips zorgt voor een beter begrip van de Thaise bevolking en voor een wederzijds respect. Hierdoor krijg je meer kennis over de cultuur en gewoonten van de bevolking en kan je verblijf in Thailand nog veel leuker worden dan het al is.

Bekijk meer informatie over Thailand via http://nl.wikipedia.org/wiki/Thailand.

Artikel schrijven


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij be logo reisbureauPrijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Preisdaler logoPreisdaler.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
SunwebSunweb Zomer NL
SunwebSunweb Zomer BE
SunwebSunweb Ski NL
SunwebSunweb Ski BE
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BeachCheck logoBeachCheck
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen