Tips als je met je nieuwe auto op vakantie gaat

Heb jij net een nieuwe auto aangeschaft? Dan is het nog wel goed om rekening te houden met een aantal aspecten voordat je op vakantie gaat. Het is natuurlijk erg prettig om met een nieuwe auto op vakantie te gaan, maar hierbij moet je zeker een aantal dingen niet over het hoofd zien. Hieronder zullen we het kort hebben over een aantal aspecten.

Verzekering in het buitenland

Afhankelijk van de autofinanciering moet je jouw auto wel verzekeren in het buitenland. Als je een auto van de zaak hebt gekregen hoef je hier geen rekening mee te houden. Verzekeringen worden namelijk grotendeels geregeld door de financieringsmaatschappijen. Mocht je de betreffende auto zelf hebben betaald, dan is het wel belangrijk dat je hier aandacht aan schenkt. Het is altijd verstandig om een verzekering af te sluiten voor in het buitenland. Hierbij weet je zeker dat je verzekerd bent in het buitenland mocht er toch iets gebeuren met jouw auto. Het is natuurlijk zonde als je nieuw auto direct kapot gaat en je niet verzekerd bent.

ANWB en overige diensten

Het is altijd verstandig om bij een nieuwe auto ook te kijken naar de ANWB. Mocht je dus pech hebben, dan komt een specialist je ophalen en dat is natuurlijk erg prettig. Als je niet bent aangesloten bij de ANWB, dan moet je over het algemeen de kosten voor de transport naar een garage zelf vergoeden. Mocht je ook nog eens op vakantie gaan, dan is het zeker aan te raden om je aan te sluiten bij de ANWB met een internationale pechhulp clausule. Hierbij weet je zeker dat je wordt opgehaald mocht het voorkomen dat je pech in het buitenland hebt. Het is namelijk vervelend als je deze kosten zelf moet vergoeden!

Door Sofie.be