Tips bij het zoeken van een vakantie


19 november 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantietips


Tips vakantie

Het vinden van een goedkope vakantie is niet altijd makkelijk. Er zijn heel veel websites te vinden waar je vakanties kunt zoeken en daarnaast kun je altijd nog naar een reisbureau voor persoonlijk contact. Om het zoeken naar een goedkope vakantie te bevorderen, wil ik je graag enkele tips geven die kunnen helpen bij het boeken van een goedkope vakantie.

Vakantie aanbiedingen en goedkope vakanties: tips

Elk jaar keert bij heel veel mensen dezelfde vraag weer terug: “waar kan ik een goedkope vakantie zoeken?”. Deze terugkerende vraag wordt alsmaar meer gesteld omdat mensen hun vakantie veel liever zelf zoeken, dan het uit handen te geven aan een reisbureau. Maar als mensen eenmaal op internet zoeken naar vakanties, komen ze vaak in een wirwar van aanbiedingen terecht en dan is het nog maar de vraag of de vakantie echt een aanbieding is.

Last minute vakantie boeken

Goedkope vakantie boekenEen goedkope last minute vakantie boeken is echt wel mogelijk, maar dan moet je er wel alle tijd voornemen en geduldig wachten op de juiste aanbieding. Reisorganisaties moeten al ruim van te voren accommodaties en vluchten boeken om ervoor te zorgen dat ze zeker zijn dat ze plek hebben om een reisbestemming aan te kunnen bieden. Doordat reisorganisaties een inschatting moeten maken van het aantal benodigde bedden en zitplaatsen in het vliegtuig, is het ook mogelijk dat ze er helemaal naast zitten met de inschatting. Als ze dan blijven zitten met vakanties naar een bepaalde vakantiebestemming, dan worden deze aangeboden tegen bodemprijzen. Reisorganisaties bieden de vakanties goedkoper aan omdat het beter is dat de accommodatie wel geboekt wordt, dan dat het niet geboekt wordt voor een vakantie. Want een leeg bed betekent voor een reisorganisatie dat ze verlies maken en dat geldt in de meeste gevallen niet als ze de vakanties aanbieden tegen bodemprijzen.

Transparante markt door eerlijke vakantie prijzen

Het vinden van een goedkope vakantie wordt steeds makkelijker omdat de reisorganisaties zich moeten houden aan diverse regels, waardoor de markt transparant wordt. Jaren geleden mochten vakanties nog aangeboden worden voor bijvoorbeeld 99 euro, zonder de bijkomende kosten erbij te vermelden. Tegenwoordig mag dat niet meer. Reisorganisatie moeten alle extra kosten ook goed vermelden bij het aanbieden van een vakantie aanbieding. Hierdoor is de markt veel transparanter geworden en is het vinden van een goedkope zonvakantie stukken makkelijker geworden.

Ga naar Schiphol of zoek zelf op het internet

Goedkope vakantie zoekenAls je een Goedkope vakantie zoekt, heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op de bonnefooi naar Schiphol te reizen en daar kijken bij de touroperators of er nog een leuke bestemming voor een schijntje geboekt kan worden. Een andere mogelijkheid voor het zoeken van een goedkope vakantie is zelf zoeken op het internet. Er zijn steeds meer onafhankelijke reissites die alle prijzen controleren van verschillende reisaanbieders. Hierdoor weet je zeker dat je de goedkoopste vakantie zal vinden.

Persoonlijke adviseurs zijn in opkomst voor het boeken van een vakantie

Heb je liever persoonlijk contact, dan is er nog altijd de optie om een reisbureau in te schakelen of een persoonlijk adviseur. Deze persoonlijke adviseurs in de reisbranche zijn in opkomst, want mensen willen steeds vaker een reis op maat maken en daar kan een persoonlijk adviseur heel goed bij helpen. Anders dan bij een reisbureau, moet je bij de persoonlijke adviseur bemiddelingskosten betalen.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Booking com logo reisbureauBooking.com
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk.be
Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen