Vakantie inspiratie voor paardenliefhebbers

Lekker te paard door de Franse natuur rijden of lekker om de hoek op stap en de schoonheid van de Veluwe verkennen. Het is allemaal mogelijk met de juiste planning en middelen. Om te beginnen heb je een paard nodig. Het is ook heel handig als je niet bang bent voor deze glorieuze schepsels. Als je besluit om ver weg te gaan van huis met je trouwe ros moet je het volgende allemaal weten.

Waar ga je heen?

Het is van belang dat je weet waar je heen gaat. Zo kan je jezelf en het paard voorbereiden op een wellicht hele lange reis of juist een simpele korte reis. Het is belangrijk dat je het ook een fijne en comfortabele reis voor het paard maakt. Je wilt natuurlijk dat er niks overkomt tijdens de trip. Het is ook een goed idee om een plek uit te kiezen waar je een mooie natuur hebt en waar het ook niet te moeilijk is voor het paard om te lopen.

Je gaat rijden: vergeet dit niet!

Het is belangrijk dat je de juiste ruiterkleding hebt. Ook is de uitrusting van je paard van belang. Je moet spullen kopen die niet te strak zitten of schuren aan de huid van je paard. Een comfortabel zadel doet wonderen. Zo heb je niet het gevoel dat je op een steen aan het rijden bent maar juist het gevoel dat je op een kussen rijdt. Dat is toch wat iedereen wilt? Een paardenwagen waar het paard genoeg ruimte heeft en ook een comfortabele plek heeft.

Ga je alleen of met een groep?

Je kan zelf op avontuur gaan of juist met een groep vrienden en hun paarden een route afleggen vol cultuur en mooie plekken.

Door Sofie.be