Vakantie Italië


26 januari 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Landen


Vakantie Italie

Een vakantie naar Italië is natuurlijk erg populair. Italië is een heerlijk vakantieland, waar van alles te beleven valt. Het land kent een prachtige natuur, een heerlijk klimaat en natuurlijk mag het heerlijke eten en drinken ook niet ontbreken.

Vakantiegebieden

Een enorm populair vakantiegebied is natuurlijk het bekende Gardameer. Elk jaar weer, trekt het Gardameer vele toeristen die hier een heerlijke vakantie beleven. Rondom het Gardameer liggen vele verschillende plaatsen, zoals Bardolino, Peschiera, Lasize en het schiereiland Sirmione. In deze plaatsen vindt men vele campings en hotels. Natuurlijk vindt men hier ook leuke winkeltjes en verschillende restaurants waar men heerlijk kan eten en drinken. Naast het Gardameer, zijn ook het Lago Maggiore en het Comomeer populair. Ook Toscane is een erg populair vakantiegebied. Toscane ligt halverwege Italië, aan de Middellandse Zee. Hier heerst natuurlijk ook het mediterraanse klimaat, alleen door de zeewind kan het hier soms iets meer afkoelen. Naast deze populaire vakantiegebieden zijn natuurlijk ook Zuid-Italië en Sicilië erg in trek. Deze regio’s kennen ook prachtige plaatsen, waar veel te zien en te beleven valt.

Bezienswaardigheden

Italie vakantieItalië is een groot land en kent dus ook vele bezienswaardigheden. Natuurlijk is de hoofdstad Rome zeker een bezoek waard. Hier vindt men onder andere prachtige gebouwen uit de oudheid. Hierbij mag natuurlijk een bezoek aan het Colosseum en de Sint-Pietersbasiliek niet ontbreken. Ook een bezoek aan de stad Venetië mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een vakantie in Italië. Venetië is de hoofdstad van de regio Veneto. Deze stad kent onder andere ook vele prachtige bouwwerken. Doordat Venetië op eilanden ligt, gaat al het transport hier via het water. De vele kanalen zorgen dan ook voor een echte belevenis. Tijdens de vakantie in Italië is het ook erg leuk en leerzaam om een wijnhuis te bezoeken. Het land Italië staat natuurlijk bekend om al haar heerlijke wijnen.

Italiaanse wijnen

In Italië zijn er twintig verschillende gebieden waar de meest heerlijke wijnen worden geproduceerd. Deze gebieden zijn als volgt: Sardinië, Sicilië, Trentino Zuid-Tirol, Valle d’Aosta, Piemonte, Lombardije, Ligurie, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, Umbrië, Toscane, Lazio, Marche, Molise, Abruzzen, Apulië, Campanie, Calabrië en Basilicata. De streken Veneto, Apulië, Sicilië en Emilia Romagna zijn de grootste leveranciers van de meest heerlijke wijnen. Na Frankrijk, is Italië het volgende Europese land, dat de meeste wijnen produceert. Doordat er in Italië verschillende klimaten heersen, is er natuurlijk ook een diversiteit aan druiven. De bekendste Italiaanse rode wijnen zijn natuurlijk Barolo, Chianti en Barbera. De bekendste witte wijnen zijn natuurlijk een heerlijk Pinot Grigio, Soave en Chardonnay. Italië kent vele verschillende wijnhuizen, die ook daadwerkelijk bezocht kunnen worden.

In Italië kent men een indeling, die aangeeft over welke kwaliteit de betreffende wijn beschikt. Een redelijk simpele wijn, beschikt over de kwaliteitsaanduiding VdT wat staat voor Vino da Tavola. Hieronder vallen basiswijnen, die redelijk eenvoudig zijn. De opvolgende kwaliteitsaanduiding, is de IGT. Hierbij gaat het over de Indicazione Geografica Typica. Hierbij gaat het om wijnen die uit een specifiek gebied komen en over meer kwaliteit beschikken. Een DOC wijn is een echte kwaliteitswijn, die uit een speciaal stuk land komt. DOC staat voor Denominazione di Origine Controllata. Italiaanse wijnen die aan de allerhoogste kwaliteitsnorm voldoen, krijgen de kwaliteitsaanduiding DOCG. Denominazione de Origine Controllata e Garantita. Deze heerlijke wijnen moeten eerst worden gekeurd door een speciale commissie, voordat deze wijnen überhaupt mogen worden gebotteld.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties