Op vakantie naar Sauerland in Duitsland

Sauerland is gelegen in Duitsland, in de deelstaten Hessen en Noordrijn-Westfalen. Een vakantie in Sauerland is erg geschikt voor vele redenen. Mensen die niet houden van een drukke menigte, zijn in Sauerland aan het juiste adres. Je kan er genieten van de rust en de prachtige natuur, maar ook kan je jezelf onderdompelen in de magie van rustige dorpen en oude kastelen. Een betere keuze dan een verblijf in het berggebied Sauerland, is er niet.

Een vakantie naar Sauerland kan je boeken bij volgende reisbureaus:

Een vakantie naar Duitsland kan je boeken bij volgende reisorganisaties:

Sauerland: een prachtige natuur

De natuur dat Sauerland bezit, is op weinig andere plaatsen ter wereld te vinden. Er bevinden zich rijke ertsen onder de bodem, die op zich gevoed worden door de bomen in de dichte bossen. Het zuivere bronwater bevat een uitzonderlijk goede kwaliteit. Een vakantie in Sauerland is echter niet alleen geliefd omwille van de prachtige natuur, maar ook door de activiteiten die er mogelijk zijn. Jaarlijks brengen heel wat outdoor liefhebbers een vakantie in deze streek door, om er te fietsen, te wandelen, te klimmen, of er te genieten van het water.

Sauerland: fietsen

Wielrenners houden van dit gebied, omdat er tientallen fietsroutes zijn. Hier kan iedereen zijn fietsniveau trainen. Het is enorm leuk om in Sauerland te fietsen door de glooiende heuvels met stijgende pieken, serene valleien en oude bossen.

Sauerland: grotten

Het bronwater dat dit gebied bezit, heeft door de eeuwen heen een verbazingwekkend netwerk van druipsteengrotten opgezet. De kalksteen formaties in de Attagrot worden jaarlijks door zo’n 200.000 vakantiegangers bezocht. Dit komt doordat deze grot één van de meest spectaculaire ter wereld is. Mensen van overal ter wereld komen naar Attendorn in Sauerland om deze Attagrot te bezichtigen. Als jij deze Attagrot ook gaat bezoeken, kan je vleermuizen zien. Zij leven namelijk in deze Attagrot. In deze grot wordt tevens Kaas gelagerd.

Vakanties in Sauerland

Als jij op vakantie gaat in Sauerland, dan is er nog veel meer te ontdekken. Je kan er bobslee beoefenen in de rodelbaan. De stad Winterberg is zowel in de winter, als tijdens de zomer heel bekend voor het doorbrengen van een vakantie. Je kan er rondleidingen doen, maar ook kan je er verschillende sporten beoefenen. In de zomer is het de uitstekende plaats voor het uitvoeren van watersporten. Tevens kan je er enkele historische steden bezoeken, zoals: Arnsberg of Lüdenscheid.