Vakantieveiling: ga goedkoper op reis!


28 augustus 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Soorten vakantie aanbiedingen


Vakantieveiling

Vakantieveiling voor Belgen en Nederlanders

VakantieveilingEenmaal, andermaal verkocht! Wie herkent deze uitspraak niet? Iedereen natuurlijk, want het is een gekende uitspraak die hoort bij een veilingmeester of veilinghuis. Tegenwoordig vinden we deze uitspraak ook bij het boeken van een vakantie. Er bestaan sinds geruime tijd namelijk vakantieveiling websites die complete arrangementen, dagjes weg en vakanties aanbieden tegen elk aannemelijk bod. De bekendste op dit gebied zijn www.vakantieveilingen.nl en www.biedmee.be. Deze websites heeft u misschien al eens langs zien komen tijdens een reclame onderbreking op televisie of via een advertentie op het internet.

Vakantieveilingen winnen steeds meer aan populariteit. Het is altijd spannend om iets te winnen, dus stel je eens voor hoe geweldig het moet zijn om je perfecte vakantie te winnen door middel van een vakantieveiling! Het is de nieuwste trend om vlijtig op zoek te gaan naar een leuke vakantie waarbij de verhouding prijs-kwaliteit belangrijk is en je dus waar krijgt voor je geld.

Een vakantieveiling is eenvoudig, makkelijk en bespaart je tijd en geld. Wanneer je toch niet helemaal verkocht bent om deel te nemen aan een vakantieveiling, kan je ook profiteren van de actie van de dag.

In België en in Nederland

In Nederland zijn vakantieveilingen al verscheidene jaren populair. België volgde pas enkele jaren later. Momenteel kan je in beide landen een bod plaatsen op jouw gewenste reis, zodat je op die manier spotgoedkoop op reis kan gaan! In België kan je bieden op vakantieveilingen via veilingen.vakantie.be (zie link bovenaan dit artikel). Op deze laatste genoemde website vind je vakantieveilingen op zonvakanties, wintersport reizen, stedentrips, weekendjes weg, autovakanties, campingvakanties, hotels, vakantieparken, vrij tijd, wellness en andere top vakantieveilingen. In Nederland kan je een bod plaatsen op www.vakantieveilingen.nl (zie ook link bovenaan dit artikel). Ook de bekende en populaire Nederlandse aanbieder D-Reizen, heeft een apart onderdeel voor vakantieveilingen beschikbaar: d-reizen.nl/veilingen. Zowel Belgen als Nederlanders kunnen op al deze genoemde vakantieveiling websites een bod plaatsen.

Ga goedkoper op vakantie

Het klinkt als een reclamespreuk, maar dat is het niet. U kunt, wanneer u goed oplet, zeer goedkoop op vakantie gaan via een vakantieveiling. Dagelijks worden er honderden vakanties, weekendjes weg en stedentrips aangeboden via een vakantieveiling voor een fractie van wat u normaliter zou betalen wanneer u een reisbureau binnen loopt. Hoe is het mogelijk dat een vakantieveiling zoveel goedkoper is dan een normale vakantie? Het antwoord is relatief simpel. Een aanbieder heeft een aantal kamers vrij en wil deze alsnog gevuld hebben, daarom biedt hij deze kamers aan met een leuke korting via een vakantieveiling. Vakantieveiling websites verdienen hier zelf weinig geld aan, zij moeten het hebben van de bijkomende administratiekosten die u dient te betalen wanneer u besluit om een reis te boeken via een vakantieveiling.

Tips om te bieden

Veel mensen willen graag op vakantie gaan tegen een zo goedkoop mogelijk tarief. Dit kunt u zelf realiseren door goed op te letten bij de biedingen van vakantieveiling websites. Er zijn namelijk bepaalde tijdstippen wanneer er minder wordt geboden op bepaalde reizen via een vakantieveiling. Dit is uiteraard het moment voor u om toe te slaan op de vakantieveiling. Wanneer u de laatste bieder bent, wint u de reis. Wel bent u verplicht om de reis af te nemen als u een veiling wint. Bedenk dus goed op welke vakantie u gaat bieden. De exacte tijdstippen wanneer u het beste kunt bieden op een vakantieveiling, schommelen heel erg. Zo is de donderdagochtend een zeer populaire dag om te bieden op een vakantieveiling en is de woensdagmiddag weer minder in trek. Zoals gezegd kunt u zelf een aantal dagen testen wanneer u het beste biedt op een vakantieveiling en dit opschrijven om zodoende een aardig centje te besparen voor de vakantie die u graag zou willen boeken.

Zijn er bijkomende kosten wanneer ik win?

Vakantieveilingen

Ja, er zijn bijkomende kosten bij het winnen van een vakantieveiling. Het is afhankelijk van de aanbieder die de vakantieveiling start, maar vaak zijn het alleen maar administratiekosten die bij de reissom worden opgeteld. U dient rekening te houden met een extra bedrag van ongeveer € 15,- oplopend naar € 100,-. Dit is slechts een indicatie, aangezien het afhankelijk is van de soort reis, de aanbieder, enzovoorts. Deze informatie kunt u vinden bij de voorwaarden van de vakantieveiling waarin u interesse heeft. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen meebieden op een vakantieveiling, tenzij anders wordt aangegeven. Bekijk goed de regels van een veiling als u vanuit het buitenland biedt, want het is mogelijk dat u daarom meer kosten moet betalen. Houd er rekening mee dat, wanneer u de laatste bieder op de vakantieveiling bent, u verplicht bent tot afname van de aangeboden reis. Wanneer u alsnog wenst te annuleren, wordt de volledige reissom in rekening gebracht. Om dit te voorkomen, is het wijs om alleen te bieden op de vakantieveiling die voor u financieel aantrekkelijk is en waar u ook graag zou willen verblijven.

Voor verblijven

De laatste jaren is er meer vraag naar vakantieverblijven waar de reizigers meer zelfstandigheid hebben en kunnen rekenen op een degelijke accommodatie. Hierdoor gaan steeds meer eigenaren van bijvoorbeeld een vakantiehuisje of een appartement (dat geschikt is voor een vakantie), hun domein openstellen voor een vakantieveiling. Op deze manier komen zij in contact met mensen die op zoek zijn naar een leuke vakantie, waar ruimte, accommodatie en zelfstandigheid belangrijk zijn. Dit is voor hen het beste alternatief dan het boeken van een vakantiepakket in een toeristenhotel. Een site voor vakantieveilingen geeft bezoekers de kans om online op zoek te gaan naar een geschikte reis en er een bod op te doen. Het proces is eenvoudig, voordelig en vrijwel alle soorten onroerend goed zijn beschikbaar. Doe bijvoorbeeld mee aan een vakantieveiling voor appartementen, herenhuizen en villa’s in landen zoals Portugal, Spanje, Cyprus, Turkije, de Verenigde Staten en veel meer!

Op alle soorten vakanties

Momenteel bestaan er vakantieveilingen voor alle soorten reizen. Zo kan je bieden op zonvakanties, stedentrips, all inclusive reizen, autovakanties, rondreizen, hotels en ga zo maar door! Je kan zelfs deelnemen aan een specifiek gerichte vakantieveiling, zoals bijvoorbeeld een wellness vakantie of een dagje uit!

Leuk, leuker, leukst

Je kan een heleboel plezier beleven bij het deelnemen aan een vakantieveiling. Wanneer je bovendien een winnend bod hebt gedaan op de vakantie van je dromen, is je blijdschap nog groter dan voordien! We mogen natuurlijk niet vergeten dat u al kan deelnemen aan een vakantieveiling vanaf 1 euro!

Koopjes

Door de aanbiedingen bij een vakantieveiling website nauwgezet op te volgen, kan je grote besparingen doen en speciale aanbiedingen te pakken krijgen die je bij een normaal reisbureau bijna niet kan vinden. Voor verblijven heb je de kans om rechtstreeks met de eigenaar te spreken, zodat je vragen kan stellen zonder de tussenkomst van een reisbureau. Dit laatste is altijd beter, want het bespaart je kosten op extra tussenpersonen.

Vind geweldige last minutes

Wanneer je op zoek bent naar een last minute vakantie, is een vakantieveiling een perfecte plaats om te beginnen. Het geeft namelijk een mooie lijst weer welke vakanties nog niet gewonnen zijn. Hiermee bespaar je veel tijd door te scrollen en te zoeken op pagina’s waar vele vakanties staan die reeds verkocht zijn.

Uw opties open houden

Heb je meer dan één favoriet om op vakantie te gaan? Dat is geen enkel probleem, want bieden op een vakantieveiling betekent dat je op meer dan één vakantie tegelijkertijd kan bieden. Dan kan je stoppen met bieden op één vakantie, wanneer je er vertrouwen in hebt dat je een andere vakantie zal winnen. Je kan er ook rekening mee houden dat een vakantieveiling meestal blijft openstaan voor 3, 5, 7 of 10 dagen.

Verscheidenheid van duur

Een vakantieaanbieding heeft meestal een verblijfsperiode van 7 nachten, in tegenstelling tot sommige andere vakantieveilingen die aanbiedingen hebben van verschillende perioden. Wanneer je bijvoorbeeld een kort verblijf zoekt om er even tussenuit te gaan, kan je perfect een verblijf voor 2 of 3 nachten boeken. Ook de vertrek- en aankomstdata kunnen zeer flexibel zijn wanneer je een vakantie boekt via een vakantieveiling.

Lees meer over een online veiling.

Linkindex


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen

Reacties