Wat je niet moet vergeten op vakantie


1 mei 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Vakantietips


Vakantie boeken

Voorafgaand aan je vakantie moeten er verschillende zaken geregeld worden! Denk bijvoorbeeld aan de verzekeringen die moeten worden afgesloten, de auto en caravan die een beurt moeten krijgen in de garage, enzovoorts. Daar komt bij, dat het belangrijk is om je koffers vooraf in te pakken. Er zijn hierbij een aantal spullen, die je absoluut niet mag vergeten. In dit artikel zetten we deze spullen voor je op een rijtje! Controleer je eigen koffers nog eens, om te zien of je deze spullen daadwerkelijk hebt ingepakt.

Tip: op internet vind je vaak handige checklists met spullen, die je tijdens de vakantie mee zou moeten nemen. Het kan slim zijn om zo’n checklist uit te printen en simpelweg af te vinken. Zo weet je zeker, dat je geen belangrijke spullen vergeet.

Reisdocumenten en contant geld

Allereerst is het belangrijk om alle reisdocumenten uit te printen en in te pakken. Denk aan een paspoort, de documenten van je reisorganisatie, een kopie van je polisvoorwaarden, enzovoorts. Ook een medisch paspoort en een internationaal rijbewijs zijn een onderdeel van de reisdocumenten. Zonder medisch paspoort mag je vaak geen medicijnen meenemen naar andere landen. Zorg er daarbij voor, dat je altijd een kleine hoeveelheid contant geld bij je hebt. Op de luchthaven zal je niet altijd direct de beschikking hebben over een pinautomaat. Het maakt dat je een taxi alleen met geld kunt betalen, wat je al in Nederland gepind hebt.

Medicijnen en incontinentiemateriaal

Vervolgens is het zaak om je medicijnen bij elkaar te zoeken. In het bijzonder, wanneer je dagelijks medicijnen moet nemen of zalfjes moet smeren. Naast deze onmisbare medicijnen zou je voor verschillende andere middeltjes kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan ibuprofen, paracetamol, een kleine EHBO-tas, enzovoorts. Ook is het verstandig om incontinentiemateriaal mee te nemen, wanneer je al op leeftijd bent. Er is immers niet vervelender, dan zichtbare vlekken in je witte zomerbroek. Veel senioren schamen zich voor hun incontinentieproblemen. Dit is geheel onterecht! Er zijn ontzettend veel mensen die met deze problemen te maken hebben. Daarbij kun je hier niets aan doen.

Speelgoed voor je kinderen inpakken

Wanneer je samen met je kinderen op vakantie gaat, is het slim om vooraf het nodige speelgoed in te pakken. Zo weet je zeker, dat je kinderen zich zullen vermaken op de camping of rond het hotel. Het is daarbij veel goedkoper om het speelgoed mee te nemen, dan om het speelgoed op de plek van bestemming te kopen. Een strandbal is heel makkelijk mee te nemen! Net zoals een schepje en een kleine hark voor op het strand. Ook autootjes of een pop mogen niet in je koffer ontbreken.

Voldoende en verschillende soorten kleding

Tot slot is het zaak om je kleding bij elkaar te zoeken. Zorg in ieder geval voor voldoende en gevarieerde kleding. Het kan met name in de avond sterk afkoelen in vakantielanden. Zelfs wanneer je naar Frankrijk of Spanje gaat! Om te voorkomen dat je het koud krijgt, is het slim om een warm vest of een trui mee te nemen.


Logo reisbureauWebsite reisbureau
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla.be
Belvilla.nl
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI.be
TUI.nl
SunwebSunweb Zomer NL
Sunweb Zomer BE
Sunweb Ski NL
Sunweb Ski BE
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal.nl
Landal.be
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland Paris
DeVakantiediscounter logo reisbureauVakantieDiscounter.nl
D-Reizen.nl
ddeals logo reisbureau grote kortingenD-Deals.nl
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenterParcs.be
CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëElizawashere.be
Elizawashere.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDeJongIntra.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKras.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjes.nl
Roompot logoRoompot.be
Roompot.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjechoReizen.nl
WTC nl logo reisbureauWTC.nl
Prijsvrij nl logoPrijsvrij.nl
Prijsvrij.be
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruiseTravel.nl
DreamlinesDreamlines.nl
Chalet nuChalet.nu
FletcherFletcher
Holiday suitesHoliday Suites
AlltoursAlltours
AD webwinkel logoAD Webwinkel
AlamoAlamo
BebsyBebsy
Beekse Bergen logoBeekse Bergen