Welke dingen mag jij niet missen deze zomervakantie?

Het is natuurlijk heerlijk om vakantie te hebben. Het is van groot belang om er een mooie tijd van te maken. Het is goed om de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten om vervolgens de knop door te hakken, wat je gaat doen. Wat mag je nou eigenlijk echt niet missen in deze zomervakantie? We gaan je graag een aantal tips geven. Sommige zijn zeer verrassend!

Lekker lezen

Het kan zijn, dat je in de vakantie het liefste een goed boek leest. Je kunt meerdere uren achter elkaar lekker lezen. Een mooi boek kan veel voldoening geven. Het kan gaan om een fictie of non-fictie boek. Kijk voordat je weggaat wat je nog graag zou lezen. Zijn er specifieke boeken, die je heerlijk vindt om te lezen? Maak voor jezelf een top vijf en begin dan simpelweg met het beste boek op je lijstje. Wanneer je lid bent van een bibliotheek kun je de boeken gaan huren. Het kopen van de boeken kan immers wel prijzig zijn. Het is ook slim om een serie e-boeken te kiezen in plaats van de fysieke boeken. Zo hoef je niet zoveel boeken mee te nemen.

Lekker alles tot een minimum terugbrengen

Het is belangrijk om alles tot een minimum terug te brengen. Je kunt besluiten om je woning op te gaan ruimen en alle overbodige spullen op te ruimen. Minimalism kan zeer verrijkend werken. Het is een nieuwe levensstijl, waarbij je iedere keer vraagt of het waarde toevoegt in je leven of niet. Het is belangrijk om de zaken, die teveel zijn te verwijderen en om de zaken die essentieel zijn juist te behouden. Het is niet moeilijk om dit te doen en om hierin te slagen.

Ga een een boek schrijven

Meer dan 75 procent van alle Hollanders wil wel een boek gaan schrijven. Waarom zou je het niet in de vakantie gaan doen? Start gewoon! Denk er niet teveel over na, maar begin gewoon met schrijven. Iedere schrijver is begonnen met een simpel artikel om het verder uit te bouwen tot een geweldig boek. Gewoon starten is het motto!

Meer tijd aan je hobby besteden

Het is goed om de vrije tijd in de zomervakantie te gebruiken om meer tijd aan je hobby’s te besteden. Pak een pen en papier en maak een lijst met wat je allemaal nog wilt gaan doen. Misschien een nieuwe vijver voor je Koi karpers. Een ander hok voor de kanaries. Je voetbalschoenen eens extra gaan poetsen of die rit met de mountainbike gaan maken. Het is geweldig. Als je van zwemmen houdt kun je ook het Intex Zwembad opzetten in je tuin. Je kunt er dan de hele vakantie van genieten. Wel zo prettig. Toch?

Een lekkere vakantie

Uiteindelijk is het belangrijk om eens even helemaal bij te tanken. Het is heerlijk om te genieten van het leven en van je gezin en je vrienden. Het is mooi om zo een leuke tijd te hebben.

Door Sofie.be