Wereldwonderen: ontdek de 7 nieuwste


1 september 2013 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Bijzondere plekjes


Wereldwonderen

Wereldwonderen: populaire landen om op vakantie te gaan

Wereldwonderen bezoekenDe wereld bestaat uit 193 verschillende landen, in sommige van hen vinden we één of meerdere wereldwonderen terug. Ook al zijn er in sommige landen geen wereldwonderen te zien, elk land heeft iets unieks: gaande van hun cultuur, taal en landschap tot de mensen die er wonen. De meesten onder ons zijn al eens op reis gegaan naar enkele van deze 193 landen. Ongetwijfeld gaan ze nadien naar huis met een koffer vol nieuwe ervaringen en wordt er al gedroomd over de volgende bestemming. Deze website tracht je alvast goede informatie te geven over je volgende reisbestemming. Neem gerust een kijkje in de vakantie aanbiedingen, last minutes en kortingscodes die je op deze website terugvindt. Heb je gevonden wat je zocht? Klik dan door op de gekozen vakantie aanbieding en vind er de informatie die je nodig hebt, zoals: de soort aanbieding (last minute, kortingscode, …), het reisbureau waar deze aanbieding geldig is, de geldigheid van deze aanbieding en de gerelateerde vakantie aanbiedingen. Pak alvast die koffer in of neem eerst ook eens een kijkje op www.actiecodesvakantie.nl!

Er zijn tal van prachtige plaatsen en wereldwonderen om te bezoeken in de wereld. Wanneer je er een ‘to-see-lijstje’ van zou maken, zou je met één mensenleven niet toekomen om ze allemaal te bezoeken. Wel zijn er over de hele wereld een aantal plaatsen die als één van dé mooiste plaatsen worden beschouwd: de 7 wereldwonderen die in 2012 opnieuw werden verkozen. De 7 wereldwonderen worden verkozen door een internationale stemming waarbij mensen de meest indrukwekkende bezienswaardigheden mogen selecteren. Hieronder vind je beknopt welke 7 winnaars er uit de bus gekomen zijn, waarom ze zo speciaal zijn en waar deze wereldwonderen zich bevinden. Op deze manier weet je direct waar je volgende reis naartoe kan gaan: naar 1 van de 7 wereldwonderen!

De 7 wereldwonderen

De 7 wereldwonderen: Chichen Itza, Mexico

Wereldwonderen Chichen Itza MexicoEén van de 7 wereldwonderen is Chichen Itza. Dit is een Maya ruïne op het schiereiland Yucatan in het Noord-Oosten van Mexico. Chicken Itza is gelegen tussen weelderige tropische oerwouden en niet ver van de kristalheldere oceaan. Chichen Itza was één van de grootste en meest indrukwekkende steden van de Maya’s.

Meer informatie vind je op: Wikipedia.

De 7 wereldwonderen: Christus de Verlosser, Brazilië

Wereldwonderen Christus de Verlosser BrazilieHet tweede wonder is het standbeeld van Christus Verlosser. Dit is één van de grootste beelden van Christus en het grootste art deco standbeeld in de wereld. Het is gelegen op de top van de berg Corcovado in Rio de Janeiro. De bouw werd voltooid in 1931.

Meer informatie vind je op: Wikipedia.

De 7 wereldwonderen: Colosseum, Italië

Wereldwonderen Colosseum ItalieHet derde van de 7 wereldwonderen is het Colosseum in Rome. Dit is het grootste amfitheater dat ooit gebouwd werd door het Romeinse Rijk. De dag van vandaag worden er geen activiteiten meer gehouden, maar het Colosseum is wel open voor het grote publiek om te bezoeken. Rome heeft nog meer bezienswaardigheden te bieden die buitengewoon prachtig zijn, zie hier.

Meer informatie lees je op: Wikipedia.

De 7 wereldwonderen: Chinese Muur, China

Wereldwonderen Chinese muur ChinaHet 4e van de 7 wereldwonderen is de Chinese Muur in China. Ondanks dat deze grote muur niet vanaf de maan te zien is (dit is een mythe), is dit enorme bouwwerk zeer indrukwekkend. Verschillende delen van de muur werden gebouwd op verschillende tijdstippen, maar de hele muur dateert van de jaren 200 voor Christus. Dankzij de grote lengte van de Chinese Muur kan je ze vanop verschillende plaatsen in China bezoeken. De meeste mensen doen dit vanuit Beijing.

Meer informatie vind je op volgende site: Wikipedia.

De 7 wereldwonderen: Petra, Turkije

Het 5e van de 7 wereldwonderen is Petra in Turkije. Petra is veruit Turkije’s meest populairste toeristische attractie. Het is een prachtige structuur van gesneden rots in de kant van Mount Hor. Het werd slechts bekend in de westerse wereld in 1821. Petra is niet alleen indrukwekkend voor haar schoonheid, maar ook voor haar complexe watersysteem.

Meer informatie vind je op: Wikipedia.

De 7 wereldwonderen: Taj Mahal, India

Wereldwonderen Taj Mahal IndiaHet 6e van de 7 wonderen is De Taj Mahal in India. Gelegen in Agra, is de Taj Mahal een schitterend paleis. Het is een prachtige mausoleum, gebouwd door keizer Shah Jahan ter ere van zijn derde vrouw. De Taj Mahal combineert verschillende architecturale elementen, evenals religieuze verwijzingen.

Meer informatie vind je op: Wikipedia.

De 7 wereldwonderen: Machu Picchu, Peru

Wereldwonderen Machu Picchu PeruHet laatste van de 7 wereldwonderen dat hier besproken wordt, is Machu Picchu in Peru. Hoewel de meeste mensen Machu Picchu in Peru kennen, weet niet iedereen waar Machu Picchu precies ligt. Dat is oké, want de Spanjaarden wisten dit ook niet. Zij hebben de stad op de bergtop volledig overkeken en dit is één van de belangrijkste redenen waarom de citadel één van de meest intacte steden van Peru is.

Meer informatie vind je op: Wikipedia

Alle wereldwonderen

Kent u de website wereldwonderen.tv? U kan er heel wat wonderen en mooie gebieden van overal ter wereld bekijken. Een zeer gebruiksvriendelijk overzicht geeft u de mogelijkheid om snel foto’s, video’s en ervaringen te bekijken van de meest prachtige plaatsen ter wereld.

 

Webcollection


Logo reisbureauNaam reisbureauWebsite reisbureau
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI BelgiëGa naar Tui.be
TUI Nederland en België logo reisbureausTUI NederlandGa naar Tui.nl
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal BelgiëGa naar Landal.be
Landal GreenParks logo België en Nederland reisbureausLandal NederlandGa naar Landal.nl
Disneyland Parijs logo reisbureauDisneyland ParijsGa naar Disneyland Paris
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenter Parcs BelgiëGa naar CenterParcs.be
Center Parcs logo reisbureau Nederland en BelgiëCenter Parcs NederlandGa naar CenterParcs.nl
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëEliza was here BelgiëGa naar Elizawashere.be
Eliza was here reisbureau Nederland en BelgiëEliza was here NederlandGa naar Elizawashere.nl
Kras reisbureau goedkope vakantiesKrasGa naar Kras.nl
DeJongIntra vakanties nl logoDe Jong IntraGa naar DeJongIntra.nl
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla BelgiëGa naar Belvilla.be
Belvilla vakantiehuizen logo België en NederlandBelvilla NederlandGa naar Belvilla.nl
Tsjecho reizen logo reisbureauTsjecho ReizenGa naar TsjechoReizen.nl
Voordeeluitjes nl logo kampioen in hotelarrangementenVoordeeluitjesGa naar Voordeeluitjes.nl
Weekendesk logo reizenWeekendesk BelgiëGa naar Weekendesk.be
Weekendesk logo reizenWeekendesk NederlandGa naar Weekendesk.nl
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot BelgiëGa naar Roompot.be
Roompotvakanties logo reisbureau Nederland en BelgiëRoompot NederlandGa naar Roompot.nl
WTC nl logo reisbureauWorld Ticket CenterGa naar WTC.nl
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann Reizen BelgiëGa naar Neckermann.be
Neckermann Reizen Nederland België logo reisbureausNeckermann Reizen NederlandGa naar Neckermann.nl
VrijUit logo reisbureauVrij UitGa naar VrijUit.nl
Booking com logo reisbureauBooking.comGa naar Booking.com
CruiseTravel logo reisbureau cruise boekenCruise TravelGa naar CruiseTravel.nl