Zwanger op vakantie gaan naar een warm land

Als je pas zwanger bent, dan ben je waarschijnlijk veel informatie aan het lezen om je zwangerschap in goede banen te leiden. Dit is je goed recht, aangezien er meer dingen bij komen kijken dan je had gedacht, zoals een vakantie boeken naar een tropisch land. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je je vliegtickets boekt en als je bent aangekomen op je vakantieoord.

Vliegen tijdens je zwangerschap

Vaak hoor je dat mensen het afraden om een vliegtuig in te stappen als je zwanger bent. Echter is dit niet helemaal waar. Het antwoord op deze vraag ligt aan het aantal weken dat je zwanger bent. De meeste vliegtuigmaatschappijen geven aan dat het mogelijk is om tot je 36e week mag vliegen. Als je een tweeling of een meerling verwacht dan is de kans groot dat je tot ongeveer de 33e week mag vliegen. Voordat je je vakantie boekt is het verstandig om eerst de voorwaarden van de maatschappij te lezen, zodat je niet teleurgesteld wordt op de luchthaven.

Genoeg rust en vermijd gevaar

In het eerste trimester is het belangrijk om rustig aan te doen. Je lichaam is aan het veranderen en bereidt zich voor op je kleine. Veel vrouwen beginnen te merken dat ze vermoeid zijn als de baby 7 weken is. De vermoeidheid verdwijnt meestal na het eerste trimester. Het is niet alleen belangrijk om in je thuisland rustig aan te doen, maar ook op vakantie. Als je van avontuur en adrenaline houdt en dit ook op vakantie wilt, bedenk dan eerst welke activiteiten geschikt zijn voor jou. Het is verstandig om geen gevaarlijke sporten of excursies in te plannen, zoals bungeejumpen en/of parachute springen.

Bescherm jezelf

In een warm land wil je hoogstwaarschijnlijk meteen het zwembad induiken of zwemmen in de zee. Dit is mogelijk, zolang je jezelf maar goed beschermt. Het is belangrijk om je regelmatig in te smeren met een hoge factor, bijvoorbeeld factor 50. Ook is het slim om een hoed of pet te dragen als je lang buiten bent.